Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Video - NAS do TV bez DLNA

jandlouhy (5)|17.2.2014 18:59
Ahoj,

mám už několik let televizi [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (bez DLNA).

Dnes jsem si koupil NAS Synology DS213j a zjišťoval, zda je možné z něj do mé televize nějak přehrávat video? Televize je starší, nepodporuje DLNA. Jsem v háji a bez nové televize budu muset běhat s externím diskem a přehrávat z něj, nebo existuje nějaké levné řešení?

Díky moc za rady.
golfLC (1941)|17.2.2014 19:06
sorry, ale podľa parametrov tv si9-) nemá lan ani wifi, žiadne sieťové funkcie, nechápem, čo si od kúpy NAS čakal....
Ale väčšina MMC by tvoj problém vyriešilo...
jandlouhy (5)|17.2.2014 19:10
NAS mám hlavně kvůli práci :) Přímé přehrávání videa by bylo jen usnadnění...
tdlmarek (1566)|17.2.2014 19:41
Nezoufej, ani žádná dnešní (běžne dostupná) TV neumí na NAS přistupovat přímo. Pro výrobce to není žádoucí funkcionalita, takže bez nové TV nejsi v háji, byl bys na tom úplně stejně :)

Tudíž stejně jako většina lidí zde na fóru potřebuješ zařízení, které se na jedné straně připojí do sítě a z druhé bude krmit TV po HDMI kabelu. Jinými slovy jakékoliv MMC nebo HTPC. Tuhle základní vlastnost splňují snad všechny, takže můžeš svobodně vybírat podle ostatních parametrů.
jandlouhy (5)|17.2.2014 19:48
No NAS umí DLNA, takže kdyby to uměla i TV, nic dalšího přeci nepotřebuji...

HTPC nechci, už tak mi obývák bliká jako palubní deska vesmírné lodi :( To už to raději budu pouštět z PC přes HDMI kabel. Jen kdyby nedělal takový rámus... :)
tdlmarek (1566)|17.2.2014 20:05
[QUOTE=jandlouhy;482541]No NAS umí DLNA, takže kdyby to uměla i TV, nic dalšího přeci nepotřebuji...[/QUOTE]
Tohle není úplně samozřejmé. Je docela možné, že by třeba tobě DLNA stačilo, i takoví uživatelé se najdou. Kdyby to ale bylo úplně bezproblémové a plnohodnotné přehrávání, tak tu nemá většina z nás v podpisu nějaké HTPC nebo MMC. Ale přesvědčovat tě nebudu, bylo tu o tom napsáno již dost a akorát by se tu znovu rozjela již 100x opakovaná přestřelka :-D
jandlouhy (5)|18.2.2014 17:25
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Tohle by bylo předpokládám řešení?
golfLC (1941)|18.2.2014 18:09
Bolo, v prípade, že máš repro, ak nemyslíš len sólo ten BR prehrávač. Inak [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
jandlouhy (5)|18.2.2014 19:54
Mám domácí kino. Ale je to drahá varianta...

Kolik je minimální investice do nějakého rozumného mmc? Zatím jsem neměl čas o tom moc zjišťovat, takže rychlá rada pomůže :) 3d nepotřebuju, ale 1080 + co nejvíce formátů je nutnost.
golfLC (1941)|18.2.2014 20:18
[QUOTE=jandlouhy;482591]Kolik je minimální investice do nějakého rozumného mmc?[/QUOTE]

Ty si si neklikol na ten link, co som poslal v predchádzajúcom príspevku, však? Lebo tam sú aj ceny:-)- plus tu na fóre téma zaoberajúca sa mmc:-R troška sa posnaž
golfLC (1941)|18.2.2014 20:28
Každý ti tu bude radiť to čo má doma, za mňa [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] úplne postačujúce, cenovo podľa mňa tiež OK, bez aktívneho chladenia, žiaden ventilátor, možnosť vytvárania náhľadov, ....

máš o tom aj tu https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/36033-mmc-do-150-eur#post470561