Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: *.mp4 a editace

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele killerGBU
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    187

    vzhledem k tomu ,že jsem rozhodl většinou nových věcí kodovat do mpeg 4 AVC (H.264), tak by mě zajímalo, jestli je tento kontejner něčím editovvatelný. Kdybych si třeba v budoucnu vzpomněl, že to chci přestříhat, aby bylo čím.
    nebo , že si chci vytáhnout zvukovou stopu.
    VD a ani VDmod to neumí
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    VDMod by to mal vediet.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    jj VirtualDubMod to umí, na jednoduchý střih a uložení je třeba u videa i audia nastavit Direct stream copy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas Avatar uživatele killerGBU
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    187

    no nevim ale můj VD mod to opravdu neumí

    v 1.5.10.1 build 2439¨

    //podle stránek poslední bugfix/cvs
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas Avatar uživatele killerGBU
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    187

    tak pořád jsem nepřišel na to čím to upravovovat

    dále řeším problém, jaký kodek je potřeba pro přehrání.
    doma to přehraji jak ve winampu, tak bsplayer, ale u známého to neveme ani jeden. je k tomu potřebe nějaký special kodek???
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    VD ani VDM neumí kontejner MP4. V podstatě se to nijak rozumně editovat nedá. MP4 je formát pro finální uložení videa a ne pro editaci. Je to jako chtít editovat DVD, jde to ale složitě.
    Napadá mě možnost zkusit převést MP4 do MKV, kterej VDM umí. Těžko ale říct, jak si zastaralej VDM poradí s MPEG-4 AVC v MKV kontejneru, je tam uloženej dost specifickym způsobem. Stejně jako v MP4. Bohužel VDM je už mrtvý projekt a nic nového neexsituje.
    Pokud napíšeš, co přesně chceš s tim MP4 dělat, snad něco vymyslim. Pokud to máš pouze jako teoretickou otázku - odpověď je patrně NELZE.
    Na přehrávání by měla stačit některá z posledních alfa verzí FFDShow, přehrávač VLC 0.8.2 by to měl zvládnout sám od sebe a potom bude určitě ještě spousta komerčnich kodeků, Nero Digital mě napadá například.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    Citace Původně odesláno od killerGBU
    tak pořád jsem nepřišel na to čím to upravovovat

    dále řeším problém, jaký kodek je potřeba pro přehrání.
    doma to přehraji jak ve winampu, tak bsplayer, ale u známého to neveme ani jeden. je k tomu potřebe nějaký special kodek???
    Néé. Jen potřebuješ u známého mít nainstalovaný ten samý kodek, jakým jsi to kódoval ty.
    A pokud ho máš v počítači nainstalovaný, tak na editaci MPG4 souborů by měl stačit i ten starý VD/VDM - možná by pomohlo přejmenování na příponu AVI.
    Jo - a při editaci souborů je také důležité, jak daleko od sebe máš klíčové snímky. Pokud při kódování dáš klíčové snímky 25 framů od sebe, tak přesnost možného střihu je právě 1 vteřina. Když dáš jeden klíčový snímek na celé video, tak jsi smolař. Ne že by to nešlo, ale bude to hnus fialovozeleněkostičkovatobůhvíjaký.
    Až se tady objeví Eda z jedné opoziční strany, třeba ti poradí víc.
    Wj
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Whitejoker> VDM a VD už vůbec MP4 nenačte. Nepleť si kodeky a kontejnery. Žádnej kodek to nezachrání MP4 prostě do VD nedostaneš.
    No a co se týká klíčovych snímků, tak dávat je každou vteřinu je kravina, tim se zbytečně zhoršuje efektivita kodeku. A jeden na film se Ti nikdy nepodaří. Kodeku můžeš nastavit maximální rozestup klíčovych snímků, ale ne minimální. Kodek si je tam dává podle potřeby sám. Většinou tak po cca 4 vteřinách, ale samozřejmě záleží na dynamičnosti scény. U klidnych scén to bude klidně po 10 vteřinách jindy můžou následovat i dva keyframy po sobě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Záleží asi přímo na kodeku MPEG-4, já používám MMC od ATI a ve VDubu chodí OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    mirekv> Opět popletení. MP4 je kontejner, jako třeba MPEG, MOV, ASF, MKV, OGM, AVI atd. S kodekem má společnýho akorát to, že je vytvořenej speciálně pro MPEG-4 video (ASP i AVC) a MPEG-4 audio (AAC, AAC+, AAC PS). VD ani VDM neumí MP4 stejně jako neumí ASF nebo MOV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    vlada
    jj, chápu. Ovšem (to už jsem kdesi psal) je v tom děsný bordel, to uznáš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Jojo uznávam, proto to pořád uvádim na pravou míru a zdůrazňuju, protože si to plete 99% lidí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    Citace Původně odesláno od vlada
    Kodeku můžeš nastavit maximální rozestup klíčovych snímků, ale ne minimální. Kodek si je tam dává podle potřeby sám.
    tak už mi svítá s tím kontejnerem, ale měl jsem (mám) film ve formátu
    XVid, kde je jediný keyframe a to na začátku. Trošičku mne to překvapilo, ale stříhat jsem to naštěstí nemusel - nebyly v tom reklamy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    *.mp4 pokial sa nemylim, tvori napr. aj Nero, no a pokial je v systeme nejaky dekoder/ds filter, tak by ho mal VDM nacitat nie?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Devaster
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    507

    vdm na ds filtre nereaguje ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Editace AC3
    Od Tudlenedle v sekci Editace audia
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 21-09-2019, 21:33
  2. Střih a editace AVI
    Od paveton v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-12-2007, 10:32
  3. Editace DVD Video
    Od tzdenek v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-12-2005, 18:08
  4. DVD střih a editace??
    Od jouda001 v sekci Mastering
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 12-09-2005, 17:02
  5. Editace AC 3
    Od LosPablos v sekci Editace audia
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 26-05-2004, 18:43