Tazatel: Šárka
Znění dotazu: Dobrý den,
máme TV Panasonic Viera TX-32LXD70F a domácí kino Panasonic SA-BTT 400 (Blu-ray)
Toto mám propojeno HDMI 1.4, ale pokud mám puštěnou TV, nejde mi zvuk z reproduktorů domácího kina, i když v nastavení televize mám jako reproduktory nastaveno dom. kino.
Propojení optickým audiokabelem není možné, neboť v tv na optický audiokabel nemám "zásuvku"
Na dom. kině i tv mám vše nastaveno tak, jak mám mít.
Kde může být ještě problém?
Technika, které se dotaz týká: TV Panasonic Viera TX-32LXD70F a
domácí kino Panasonic SA-BTT 400 (Blu-ray)
Znění dotazu: Dobrý den,
máme TV Panasonic Viera TX-32LXD70F a domácí kino Panasonic SA-BTT 400 (Blu-ray)
Toto mám propojeno HDMI 1.4, ale pokud mám puštěnou TV, nejde mi zvuk z reproduktorů domácího kina, i když v nastavení televize mám jako reproduktory nastaveno dom. kino.
Propojení optickým audiokabelem není možné, neboť v tv na optický audiokabel nemám "zásuvku"
Na dom. kině i tv mám vše nastaveno tak, jak mám mít.
Kde může být ještě problém?
Technika, které se dotaz týká: TV Panasonic Viera TX-32LXD70F a
domácí kino Panasonic SA-BTT 400 (Blu-ray)
Propojit konektory chinch ze SCARTu TV (má dva SCARTy). Pokud tam stereo audio je vyvedeno a mělo by být.
HDMI 1.4 musí podporovat obě zařízení, což u této TV asi pravda nebude. Pokud nemá optiku, nezbývá než propojit analogovým stereem - podle návodu by vzadu měla být dvojice červeného a bílého cinche s popiskem "Audio OUT".
Detailní výčet možností máš zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post434489
Tak zrovna tento případ není v tvém FAQ úplně srozumitelně pokrytý, u tohoto staršího modelu jsou totiž dnes už trochu nezvykle přítomny Audio OUT cinche. Předpokládám, že Viera Link (v úvodním příspěvku zmiňuje, že na TV je jako výstup nastaveno "domácí kino") zde namísto optiky pracuje právě s tímto výstupem a odpojí integrované repro. Jinými slovy, u této TV se nejedná o nouzové řešení na konci seznamu na úrovni SCARTu a sluchátkového výstupu, tak jak to popisuje FAQ, ale naopak to správné zapojení "by the book".