Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 19 z 21 PrvníPrvní ... 91718192021 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 271 až 285 z 310

Téma: SONY 2014

  1. #271
    Nováček
    Registrace
    Dec 2014
    Příspěvků
    57

    Aha, no.. v podstate som už bol na 99% rozhodnutý pre LG50LB670V asi v najvačšej miere pre passivne 3D, ale toto fórum moje úmysli obrátilo na VA panel a následne pre spomínanú Sony 805/815ku pre kvalitu obrazu a nízky imput lag. Ale tu sa práve bojím toho Edge led podsvietenia a celkovej chybovosti panelu(805/815), o čom sa dosť píše v tejto téme a preto som chcel vediet aj tvoj dôvod vrátenia, či ním nebol náhodou chybný panel. TV budem využívať prevažne len na PS4, HD filmy cez comp a sem-tam SD ext. vysielanie, takže nemyslim si, že to tvoje uvedené uživateľské rozhranie by malo na mňa podobný efekt ako na teba a vracal by som ju. A čo sa týka S2015 modelov...ta cena a malý počet uživateľských skúseností by prípadnú kúpu odsunula asi niekedy na zimu a to už je mimo mojich plánov
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #272
    Nováček Avatar uživatele czechliving
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od Romanko304 Zobrazit příspěvek
    Aha, no.. v podstate som už bol na 99% rozhodnutý pre LG50LB670V asi v najvačšej miere pre passivne 3D, ale toto fórum moje úmysli obrátilo na VA panel a následne pre spomínanú Sony 805/815ku pre kvalitu obrazu a nízky imput lag. Ale tu sa práve bojím toho Edge led podsvietenia a celkovej chybovosti panelu(805/815), o čom sa dosť píše v tejto téme a preto som chcel vediet aj tvoj dôvod vrátenia, či ním nebol náhodou chybný panel. TV budem využívať prevažne len na PS4, HD filmy cez comp a sem-tam SD ext. vysielanie, takže nemyslim si, že to tvoje uvedené uživateľské rozhranie by malo na mňa podobný efekt ako na teba a vracal by som ju. A čo sa týka S2015 modelov...ta cena a malý počet uživateľských skúseností by prípadnú kúpu odsunula asi niekedy na zimu a to už je mimo mojich plánov
    TV Sony 815B z hlediska obrazového jednoznačné doporučení, uniformita VA panelu byla v pohodě (clouding a DSE) a žádné vadné pixely. Hry nehraji, běžný formát (MP4,TS, MKV, ..) přehrání filmů byl v pohodě. TV má PIP a PAP (velikost oken můžeš měnit - vhodný na programy v horším podání)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #273
    Nováček
    Registrace
    Oct 2014
    Příspěvků
    35

    - Prosím vás muže mi někdo doporučit USB prodlužovací kabel přes který sem schopný připojit externí hdd.
    Při delším USB kabelu dochází ke ztrátě napětí a TV není schopna použit disk, momentálně mi TV přes můj kabel disk nezobrazí.
    idealně kolem 2m (alfa,alza),

    děkuji vám
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #274
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Divej se po prumerem silnejsim kabelu. Zkus nejaky napr. od firmy Digitus nebo PremiumCord. Pripadne zkus kabely pro standard USB 3.0. Ty museji byt lepe provedeny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #275
    Nováček
    Registrace
    Oct 2014
    Příspěvků
    35

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    Divej se po prumerem silnejsim kabelu. Zkus nejaky napr. od firmy Digitus nebo PremiumCord. Pripadne zkus kabely pro standard USB 3.0. Ty museji byt lepe provedeny.
    Díky za radu zítra jsi vyzvednu
    https://www.alza.cz/prodluzovaci-kab...2m-d170639.htm

    a napišu pak jak to dopadlo.

    Ještě se chci zeptat ohledně použivaní DLNA serveru serviio s televizí Sony Bravia w705b. Předem upozornuji že sem FAQ četl a sem nováček při použivaní téhle funkce.
    Konečně se mi to povedlo nějak zprovoznit.. otazka zní jestli vám jdou posouvat filmy na časové ose.
    Já když pustím film tak jej mohu max přetačet ale nemužu skočit třeba na polovinu filmu.
    Další věc ohledně funkce Transcoding.. jak to funguje ? mate ji zaplou ?

    Já dnes nakopíroval film do USB a když jej pouštím v TV v pravo dole mám v rámečku napsáno content is not supported. Přitom obraz zvuk i titulky fungují...
    Když jsi pustím stejný film pomocí Serviio DLNA s je zaplá funkce transcoding film beží normalně... Když sem funkci vypl rámeček znova vyskočil.


    Děkuji předem za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #276
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Transcoding = live prevod z jednoho formatu do druheho. Do formatu, ktery TV podporuje. Vyzaduje silnejsi HW na strane serveru.
    Skoceni do poloviny filmu: to by jsi predstavoval na streamu, kterym DLNA je, predstavoval jak? Musis pretocit, aby jsi se dostal do poloviny filmu. Bud rad, ze ti funguje pretaceni, protoze to je funkce zavisla nejen na serveru, ale hlavne na klientovi DLNA v TV. Skoceni do poloviny filmu ci libovolnou pozici u me v TV funguje z klienta DLNA v telefonu, kdy TV je DLNA rendererem. DLNA klientem je mobil/tablet a DLNA server bezi na NASu. To jen diky tomu, ze muzu na mobilu/tabletu zobrazit prubeh prehravani filmu a ten matlacim zpusobem po displayi posunout ci tapnout na jakoukoliv pozici.
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 01-03-2015 v 21:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #277
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Citace Původně odesláno od Buladog Zobrazit příspěvek
    Další věc ohledně funkce Transcoding.. jak to funguje ? mate ji zaplou ?
    .... a hlavne degraduje kvalitu, pretoze realtime enkodovat kvalitne FHD video je velmi narocne na HW prostriedky. Odporuca sa zapnut pre zariadenia, ktore nezvladaju nominalne rozlisenie, pripadne takato kvalita je pre ne nepotrebna (napriklad streamovanie do telefonu ci tabletu). Serviio nema moznost menit vystupne rozlisenie, ci kvalitu videa detailne cez z GUI, len na zaklade profilov zariadeni (pripadne je moznost ich editovat manualne).

    Pre zachovanie povodnej kvality odporucam mat transcoding vypnuty.

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    to by jsi predstavoval na streamu, kterym DLNA je, predstavoval jak?
    Presne tak isto, ako ked nadviazes na preruseny download cez HTTP. Funguje to rovnako. Server poskytuje dany subor na konkretnej adrese a klient moze zacat "skakat" po obsahu. Obdobne ako pri streamovanych videach cez HTTP, tiez ich vies prehravat (seekovat) z roznej pozicie.

    Napriklad moj TV podporuje seekovanie aj cez DLNA (odskusane na dvoch DLNA serveroch). Ci na kazdom zo suborov, netusim, vyskusal som teraz zopar z nich, vsade to funguje (aj ked dost tragicky, lebo seekovanie napriklad po 5/10 minutach ako v XBMC tu nefunguje).
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 01-03-2015 v 22:30
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #278
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Pises o pretaceni. Tazatel se ptal a ja mu odpovidal na jednorazovy skok napr do prostred filmu. Toto v TV v DLNA klientovi lze jedine napr. tak ze by TV zobrazila dialog pro zadani casu kam skocit. Jinak je to stale otazka pretaceni ne skok na libovolnou pozici. Ale TV toto obecne nenabizeji. To lze napr. tim posuvnikem na matlacim zarizeni. Proto jsem psal - jak si to v TV predstavuje. Nema smysl dale o tom psat. Vse podstatne jiz napsano bylo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #279
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Nie, pisem o seekovani, to nieje pretacanie. Pretacanie (cize fast forward, 2x, 4x) funguje samozrejme tiez. Vidim to na network traffic statistike, ze to funguje ako pisem (= TV si vie seeknut na konkretnu poziciu exaktne bez toho, aby musela preniest vsetok obsah k sebe). Na konkretne preskocenie na danu poziciu sa pouziva multimedialny DO, kde svetelnym bodom "kliknes" na konkretnu poziciu (obdobne, ako ked kliknes myskou v KODI na poziciu filmu v status bare). V kazdom pripade, v danej teme SONY je to OT, moderator to moze vymazat, len som chcel upresnit, ze to moze fungovat.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 01-03-2015 v 23:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #280
    Nováček
    Registrace
    Oct 2014
    Příspěvků
    35

    Děkuji za vyčerpavajicí odpovědi mám v tom jasno

    Dneska se objevil nový problém... nemužu pustit přehravač medií... připojím usb HDD a když jej chci otevřít TV mi vyskočí hláška "aplikace přehravač medíí přestala pracovat"

    zkoušel sem pustit i DLNA server stejný problém.. TV sem vypínal zapínal, kontroloval sem i zdali je stáhlý nejnovější firmware. Bravia KDL W705b.

    Prosím o pomoc, pomuže software reset ? jak na něj popřípadě ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #281
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    39

    Buladog: Měl jsem ten samý problém. Když jsem zapl tv, tak se mi pokaždé objevila hláška: "Některé aplikace nemusí být dostupné z důvodu chyby při spuštění. Více informací naleznete v příručce i-Manual." Tam jsem ale našel kulové. Po nějakém čase jsem zjistil, že mi to asi dělal ten přehrávač médií, který nešel spustit. Nepřišel jsem na to, jak to vyřešit, tak jsem musel tv hodit do továrního nastavení a znova všechno ladit a nastavovat. Pak se mi po čase přehrávač zase podělal a vyskakovala mi hláška "Aplikace Přehrávač médií bohužel přestala pracovat" a "Aplikace Přehrávač médií nereaguje. Chcete ji ukončit?", ale druhý den už bylo vše v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #282
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    3

    czechliving: Ty jsi postupně vyzkoušel Panasonic, Samsung a Sony a všechny jsi vrátil. Teď vidím v tvém profilu, že ses vrátil k Panasonicu. Můžu se zeptat, co tě přesvědčilo, aby sis Panasonic zase vzal?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #283
    Nováček
    Registrace
    Oct 2014
    Příspěvků
    35

    Citace Původně odesláno od Buladog Zobrazit příspěvek
    Děkuji za vyčerpavajicí odpovědi mám v tom jasno

    Dneska se objevil nový problém... nemužu pustit přehravač medií... připojím usb HDD a když jej chci otevřít TV mi vyskočí hláška "aplikace přehravač medíí přestala pracovat"

    zkoušel sem pustit i DLNA server stejný problém.. TV sem vypínal zapínal, kontroloval sem i zdali je stáhlý nejnovější firmware. Bravia KDL W705b.

    Prosím o pomoc, pomuže software reset ? jak na něj popřípadě ?
    Zdravím,

    Přichazím s rešením daného problému.

    1. TV musí být vypnutá poté vytáhneme adaptér ze sítě na dobu cca. 1 minuty, zbytkové napětí se anuluje a TV se přepína do nějakého jiného režimu.
    2. TV zapneme necháme ji plně načíst cca 30sec.
    3. Stiskněte tlačítko HOME, potom zvolte možnost [Nastavení]. Vyberte možnosti [Systémová nastavení] → [Obecné nastavení] → [Výrobní nastavení] → [Ano] → [Ano].
    4. Po dokončení procesu se zobrazí obrazovka prvního nastavení.

    Dáme Nastavení sitě aktualizujeme televizi a internetový obsah.
    Restartneme TV.

    Hotovo
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #284
    Nováček Avatar uživatele czechliving
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od JoseN Zobrazit příspěvek
    czechliving: Ty jsi postupně vyzkoušel Panasonic, Samsung a Sony a všechny jsi vrátil. Teď vidím v tvém profilu, že ses vrátil k Panasonicu. Můžu se zeptat, co tě přesvědčilo, aby sis Panasonic zase vzal?
    Tento model Panáka jsem vzal jako provizorní řešení, čekám na nový model od Sony. Má jednoznačně nejlepší rozhraní a obraz v HD je na dobré úrovni, ale nemá nahrávání, slabší přehrávač a ani PIP a PAP. Ze tří TV, které jsem měl (Panak 640, Sam 6270 a Sony 815 vše v 55") byl jednoznačně po stránce obrazové nejlepší TV Sony (zejména v SD programech a má PIP a PAP včetně možnosti změny velikostí oken), pak byl na stejné úrovni Sam s Panákem. U Sama je katastrofální uživatelské rozhraní, a jako u jediného je zde funkční HBO GO. Problém u Sony je uživatelské rozhraní a pomalý odezvy na pokyny z DO včetně zdlouhavého prvotního náběhu systému (snad toto bude odstraněno u nových modelů 2015). Pokud se to podaří a bude zachována kvalita obrazu, pak je to pro mne jednoznačná volba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #285
    Nováček
    Registrace
    May 2015
    Příspěvků
    2

    zdravim, kupil som si tv Sony 55W805b (edge led) a mam nasledovny problem. Pri tmavych scenach je vidiet dost velky clouding a to cez cely stred obrazovky. Mal uz niekto podobny problem? Da sa to nejak odstranit? Dakujem vopred za odpoved.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC_0012.JPG 
Zobrazení: 208 
Velikost: 1.17 MB 
ID: 30644  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 19 z 21 PrvníPrvní ... 91718192021 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 758
    Poslední příspěvek: 20-01-2020, 15:42
  2. Plazma: Panasonic Plazma Ceny 2014 Klesnu alebo naopak stupnu?
    Od Marek_Norway v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-01-2014, 11:14
  3. Kalendář Skylink na rok 2014
    Od interfernet422 v sekci Volná témata
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-12-2013, 12:43
  4. Kalendář Skylink na rok 2014
    Od interfernet422 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-12-2013, 00:01