Tazatel: tichu
Znění dotazu: Dobrý den, mám televizi LG na anténě bez stb. než jsem se přestěhovala o 10km blíže k hranicím s DE, naladila jsem přibližně 8 němckých programů, nyní ani jeden, vše je české. Mám asi 20 českých a 9 rádií, zkouším to měsíc co měsíc, již jsem i vyměnila anténu, ale nic. Stb pořizovat nechci. Díky moc za jakékoliv info, jsem již mírně zoufalá. Jana
Technika, které se dotaz týká: Televize LG (číslo nevím :-)))
Znění dotazu: Dobrý den, mám televizi LG na anténě bez stb. než jsem se přestěhovala o 10km blíže k hranicím s DE, naladila jsem přibližně 8 němckých programů, nyní ani jeden, vše je české. Mám asi 20 českých a 9 rádií, zkouším to měsíc co měsíc, již jsem i vyměnila anténu, ale nic. Stb pořizovat nechci. Díky moc za jakékoliv info, jsem již mírně zoufalá. Jana
Technika, které se dotaz týká: Televize LG (číslo nevím :-)))
Uvádíš, že jsi se přestěhovala 10 km blíže k hranici, tak možná tušíš, že to může mít nějakou souvislost. Což takhle uvést přesnější místo bydliště a příjmu.
Směrová anténa by měla pomoci. Bez přesného umístění místa příjmu je rada těžká. Můžeš být někde v dolíku nebo v radiovém TV stínu CZ vysílání, tak bez satelitu nic z CZ nepříjmeš.
Právě že v dolíku nejsem, jsem na vyvýšeném místě. České programy chytnu všechny volně dostupné, jsou čisté, ničím nerušené, ale německý ani jeden. Jinak západní Čechy, Cheb. Díky všem za snahu!!! Dnes vyhledávám již po třetí, změnila jsem v nastavení snad vše co se dalo a stále jen české programy a rádia :-(
[QUOTE=Neregistrovaný;481573]To je možné...takže bez stb mám smůlu, že?[/QUOTE]
Televizor s příslušným DVB tunerem je plnohodnotný přijímač
Set-top-box s příslušným tunerem je plnohodnotný přijímač. Pouze na rozdíl od televizoru neobsahuje zobrazovací část, takže pro plnou funkčnost vyžaduje připojení k nějakému dalšímu zobrazovadlu/televizoru.
Pročti si materiály (odkazy) z předchozího příspěvku.
Poptej/poohlédni se v okolí, jaké vysílače a z jakého směru přijímají německé vysílače sousedé.
Je pravděpodobné, že české vysílače nejsou v jednom směru s německými. Ujasni si, jaké (české) vysílače nyní na tu síťovku chytáš, použij mapu a ujasni si, jaké německé vysílače bys mohla/chtěla přijímat. Patrně to jediná antéta nastavená jedním směrem nezvládne...
Televizor s příslušným DVB tunerem je plnohodnotný přijímač
Set-top-box s příslušným tunerem je plnohodnotný přijímač. Pouze na rozdíl od televizoru neobsahuje zobrazovací část, takže pro plnou funkčnost vyžaduje připojení k nějakému dalšímu zobrazovadlu/televizoru.
Pročti si materiály (odkazy) z předchozího příspěvku.
Poptej/poohlédni se v okolí, jaké vysílače a z jakého směru přijímají německé vysílače sousedé.
Je pravděpodobné, že české vysílače nejsou v jednom směru s německými. Ujasni si, jaké (české) vysílače nyní na tu síťovku chytáš, použij mapu a ujasni si, jaké německé vysílače bys mohla/chtěla přijímat. Patrně to jediná antéta nastavená jedním směrem nezvládne...