Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Projektor, plátno a vzdálenosti

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    39

    Ahoj všem, rozhodl jsem se pro pořízení plátna a projektoru, nicméně po prostudování všeho možného mám pár dotazů. Jako projektor jsem vybral Benq w1070, plátno Elite screens 120" Vmax2 16:9 bez dropu (motor), pozorovací vzdálenost je cca 4,5m. Dle výpočtu na benq.com vychází ideální umístění cca 3m o plátna a 20cm od stropu. A zde otázky:
    1. Předpokládám, že se jedná o vzdálenosti od středu čočky, nebo se pletu?
    2. Lze u Benq W1070 doladit drobnou odchylku díky funkci lens shift (vzálenost od stropu)?
    3. Vybral jsem tento držák http://www.alza.cz/stell-sho-1029-d120466.htm, doporučíte jiný?
    4. Máte někdo mnou vybrané plátno? Spokojenost?
    5. Je velký rozdíl mezi vmax2 a spectrum řadami od elite screens?
    6. Není ta 120-ka zbytečně velká?
    7. Doporučte prosím 10m hdmi kabel, třeba tento? http://www.alza.cz/hdmi-v1-4-propojo...0m-d219650.htm

    Dole je můj výpočet, nemám to blbě?

    Díky za jakýkoliv komentář, nebo odpověď.

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    nestačí takový kabel http://www.alza.cz/hdmi-v1-4-hdmi-m-...0m-d170642.htm
    tam ten je zbytečně 2x tak drahý?

    držák jsem měl možnost montovat na jeden projektor podobný, možná skoro stejný, záleží jak to plátno bude...ale i pomocí těch 3x držáků se dá projektor trochu naklopit nahoru nebo dolu, jinak jsem musel dávat ještě podložku aby to bylo víc naklopené...osobně bych si raději koupil s naklápěním, nevyužít to jde vždycky, ale když to chybí tak se musí improvizovat
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    39

    Pavel: já měl za to, že ten držák je naklápěcí, nebo není?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    39

    Tak teď nevím, na http://www.projectorcentral.com/BenQ...ulator-pro.htm mi vychází jiné vzdálenosti, poradíte ještě, jak nejlépe spočítat, kam projektor umístit?

    Naposledy upraveno uživatelem Leki11: 04-02-2014 v 21:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,770

    W1070 je projektována na krátké projekční vzdálenosti.

    Kabel, co psal Pavel_tempx2 je značka PremiumCord. Dobrá kvalita za rozumnou cenu. Přímý dovozce a levnější prodejce zde

    Motorické plátno EliteScreen mám 125" 16:9 spectrum řadu. Ta je dostačující.
    VMAX2 má, ale až od velikosti 135" skleněná vlákna v plátně pro zlepšení odrazivosti. Jinak je stejné jako spectrum řada.
    Jaký máš důvod pořizovat VMAX2?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    39

    RoPo: Díky za reakci. To, že je W1070 projektována na kratší projekční vzdálenosti vím, jen jsem zmatený z těch výpočtů. Potřeboval bych poradit jak to nejlépe spočítat. PremiumCord kabely znám, myslím, že doma od nich něco i mám. Mě spíš ještě víc zmátla ta reakce na držák, že není naklápěcí. Co se týče toho plátna, ideální pro mě z hlediska umístění je 120", tu serie Spectrum nemá, jako bonus beru bílý case, Spectrum je jen v černé. Proto Vmax2. Cenový rozdíl tam není výrazný.

    ---------- Doplněno v 22:53 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 22:51 ----------

    Jinak třeba zde http://www.suntech.cz/produkt/131262-roline-gold-propojovaci-hdmi-1-4-kabel-2x-stineny-10m-pozlacene-koncovky/ je ten původní kabel cenově stejně, jako ten PremiumCord.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,770

    Citace Původně odesláno od Leki11 Zobrazit příspěvek
    Spectrum je jen v černé.
    Divné. Nic jsem nanatíral a Spectrum mám bílé. Spectrum se vyrábí jak černé, tak bílé.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    39

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    Divné. Nic jsem nanatíral a Spectrum mám bílé. Spectrum se vyrábí jak černé, tak bílé.
    Aha, tak já se koukal někam jinam. Ty máš konkrétně tu 125"? Dělá se i ve 120" 16:9? Já to fakt nevidím.
    Naposledy upraveno uživatelem Leki11: 04-02-2014 v 22:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,770

    Citace Původně odesláno od Leki11 Zobrazit příspěvek
    Aha, tak já se koukal někam jinam. Ty máš konkrétně tu 125"? Dělá se i ve 120" 16:9? Já to fakt nevidím.
    Mám 125". Spectrum se vyrábí pro formát 16:9 v těchto rozměrech uhlopříčky (v palcích) 84,100,125,150,180. Všechna jsou motorická. Ve 120" se vyrábí formát 4:3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    sice mají napsaný náklon 20°, ale já v podstatě vím jenom o tom naklopení díky posunutí projektoru dozadu nebo dopředu pomocí těch držákům osobně bych koupil plátno, projektor, kabel, namontoval plátno, zkusil kde přibližně bude na plátně obraz z projektoru tak akorát a potom teprve namontoval držák a projektor na strop, než nějaké teoretické počítání, jasně přibližné místo bude dobré, ale stejně to bude nejlepší napasovat až přímo v místnosti
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    39

    Pavel: Tak přesně k tomu jsem taky dospěl, tohle počítání je na nic, každý kalkulátor to spočítá jinak. Nainstaluju plátno, napojím kabel a budu pochodovat po pokoji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,770

    Já jsem vybíral projektor podle parametrů, protože vše jsem měl nachystáno předem. V železobetonovém stropě průtahy k projektoru a k ovládání plátna a jeho napájení. Problém jsem v tom neviděl ani neměl.

    Pokud však budeš lištovat až následně nebo máš podhled (mě ani jedno nevyhovuje), tak vše kup a pak laď vzdálenost projektoru k uhlopříčce obrazu.
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 05-02-2014 v 20:12
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    39

    Takhle jsem stavěl "kino" před 8-mi lety, nikde zádné kabely, vše skryté, plazma na zdi, tenkrát jsem měl taky vše nachystáno předem....teď budu improvizovat, kabely půjdou na čas do lišty (napájení pj, hdmi a ovládání plátna), pak za obklad....napájení plátna bude v podhledu už teď...takže to udělám tak, jak říkáte pánové...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    39

    RoPo: Musím přiznat, že jsi mě nahlodal s tou 125". Koukal jsem, že ji mají o cca 20 procent levnější, než vmax2 120". Pokud bych udělal nějaké úpravy, možná bych ji tam dal. Jde o to, jestli to už nebude velký. Vzdálenost mám 4,4 m. Někde jsem četl, že ty to máš taky snad ze 4,5 m, nebo se pletu? Někdo dalčí s touto uhlopříčkou a vzdáleností? Usvítí to ještě ten Benq? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,770

    Ano mám standardní pozorovací vzdálenost asi 4,2m, projektor mám dojem, že je vzdálen 4,5m na 125". Dal bych jej dál až na 7m, ale to už bych musel mít jiný projektor a takto jsem měl nachystané průtahy ve stropě.
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 06-02-2014 v 15:02
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-06-2012, 10:32
  2. Projektor a panoramatické plátno
    Od X-COM v sekci Projektory
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 08-01-2012, 18:42
  3. Plátno na VIDEO projektor
    Od MOJE v sekci Bastlení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 18-02-2006, 14:44