Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Efekt subjektivneho pohľadu Adobe Photoshope

Efa-kefa (5)|2.2.2014 17:46
Ahojte!
Prosím vás, zháňam sa po nejakom podobnom efekte, aký bol použitý v ukážke z filmu prezentovanom v screeneri na kineme (kinema.sk/novinka/ 10259/vyskusajte-si-desat-neobycajnych-filmovych-zazitkov.htm) v 4:40-5:20. Ide mi teda hlavne o zobrazenie subjektívneho pohľadu rozmazanosťou po bokoch obrazu. Vážne netuším, či Adobe Premiere disponuje nejakým takým efektom... Neviete mi, prosím, poradiť, ako dosiahnuť niečo také?

Ďakujem !!!
RoPo (6061)|2.2.2014 19:37
Přímý link nefunguje, co jsi sem dal. Ale podle popisu asi tuším co chceš. Pak toto uděláš takto: maska dle požadovaného tvaru pohledu + průhlednost + blur.
Efa-kefa (5)|2.2.2014 21:12
Nefunguje, lebo som ho rozdellila medzerou v strede odkazu... "maska dle požadovaného pohledu" - existuje na to aj nejaký anglický ekvivalent vo Video effects? ...
RoPo (6061)|2.2.2014 21:38
Masku si musíš udělat tak jak chceš, což v tomto případě je kruh či ovál.

Případně, pokud nejsi kreativní, tak hledej masked blur nebo lens masked blur nebo lens blur with masking.
Efa-kefa (5)|2.2.2014 21:58
Ach jaj, ja technický analfabet! ... no pohľadám cez múdry google teda...
Efa-kefa (5)|3.2.2014 17:01
Ach, celý deň som pátrala po podobnom efekte ako robí lensbaby objektív v postprodukčnom procese výroby a v podstate som došla k tomu, ako ho uskutočniť v Adobe Photoshope na konkrétnej fotografii. Ibaže neviem, ako z toho urobiť "masku" k aplikácii na celú video stopu v Premiere. (tu napr. jeden z návodov: blog.photoframd.com/2009/08/06/ tutorial-fake-lensbaby-effect-in-photoshop/). PROSÍM, PROSÍM - neviete ako je možné previesť daný efekt do transparentného klipu nad videostopu?
RoPo (6061)|3.2.2014 21:49
Alfakanál jako masku podporuje např. formát TIFF.
Jestli umíš dělat ve Photoshopu - píšeš, že máš Photoshop - tak to přeci není problém. Výsledný TIFF potom stačí natáhnout do AP.
Efa-kefa (5)|4.2.2014 07:32
Asi mám problém vôbec vo vytvorení danej masky, že áno? Aj keď píšem, že mám Photoshop, zjavne v ňom narábať asi moc neviem, keď tu žiadam o pomoc...! No vďaka za všestrannú ochotu...