LED TV Samsung UE55F6510 a NAS SYNOLOGY
Ahoj, potřeboval bych nějaké informace od uživatelů LED televizí Samsung.
Uvažuji o koupi modelu UE55F6510 a potřeboval bych někde zjistit, jestli podporuje síťové služby typu SMB/CIFS.
Vlastním server SYNOLOGY a potřebuji z něj na TV dokázat přehrát i soubory s externími titulky.
Standard DLNA to nepodporuje a tak nevím, jakou televizi vybrat, abych nemusel používat další přehrávač, který umí SMB/CIFS.
Moc děkuji za radu.
Uvažuji o koupi modelu UE55F6510 a potřeboval bych někde zjistit, jestli podporuje síťové služby typu SMB/CIFS.
Vlastním server SYNOLOGY a potřebuji z něj na TV dokázat přehrát i soubory s externími titulky.
Standard DLNA to nepodporuje a tak nevím, jakou televizi vybrat, abych nemusel používat další přehrávač, který umí SMB/CIFS.
Moc děkuji za radu.
Nevím o (žádné běžně dostupné) TV, která podporuje SMB/CIFS, takže asi tak. Dále viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post434517 (prostě nevymýšlej blbosti, kup za pár šupů MMC a máš po starostech).
Ještě k DLNA - co se týká titulků, tak to vždy standard/nestandard záleží na kombinaci DLNA serveru a TV a do Synology jde doinstalovat Serviio, což je jeden z nejlepších. JE tedy možná, že s ním titulky pojedou (ale třeba nepůjdou přepínat, měnit velikost/barva atd). Nicméně dříve nebo později na to censored DLNA stejně dojedeš.
Neviem, ci pomoze moj prispevok, ale ja mam doma UE40F6400 a Synology DS213 a cez DLNA to dokaze prehrat externe titulky (.srt), ale tie musia mat rovnaky nazov ako prehravany subor. To je vsetko, co dokaze...Na vlastnu editaciu velkosti, ci farby tituliek a prepinanie viacero ext. tituliek zabudnite... Samsung ma 3 prednastavene velkosti pisma u tituliek, co je vsak bieda...Potom sa daju explicitne vypnut titulky, nastavit region jazyka a to je asi tak vsetko, co ma napada...
Presne tak, mam Samsung 65"F8000 a Synology DS413, ext. titulky to prehrá ale len rovnakého názvu. Žiadna pozícia, farba, veľkosť - je to bieda. Používal som Xtreamer Pro - ale ten pred týždňom kľakol, tak teraz som objednal NUC2. Tento týždeň to príde, tak to bude zasa to pravé orechové.
PS: Na Synology mam doinštalovaný len media server, nič iné.
PS: Na Synology mam doinštalovaný len media server, nič iné.
[QUOTE=Saint_cze;481088]Je to trochu škoda... Jen jsem chtěl odpojit další spotřebič.... DLNA je k ničemu :([/QUOTE]
To nie je pravda.
Ja mozem odporucit Plex Media Center. 3 roky som pouzival Xtreamer a teraz som ho uz defacto prestal pouzivat - Plex mi ho takmer uplne nahradil.
Plex Server som rozbehal aj na DS211j, momentalne mi vsak bezi na novom serveri HP. Plati to co uz bolo povedane predo mnou - staci zabezpecit SRT titulky a rovnaky nazov ako ma film.
To nie je pravda.
Ja mozem odporucit Plex Media Center. 3 roky som pouzival Xtreamer a teraz som ho uz defacto prestal pouzivat - Plex mi ho takmer uplne nahradil.
Plex Server som rozbehal aj na DS211j, momentalne mi vsak bezi na novom serveri HP. Plati to co uz bolo povedane predo mnou - staci zabezpecit SRT titulky a rovnaky nazov ako ma film.
Já používám NAS Synology 212j a na síti mám dvě tv Samsung, UE40C6540 a UE55ES6570, v NASu mám nainstalované Serviio a filmy pouštím přes DLNA úplně běžně. Extérní titulky se musí jmenovat stejně jako film, na starším Samsungu si žádné jiné nepřepnu a zvuková stopa hraje pouze první z MKV, ale na novější TV jdou přes DLNA přepínat titulky i vložené v MKV a jdou i přepínat zvukové stopy, nezáleží na pořadí. Barva titulků měnit nejde, velikost myslím pouze tři rozměry. Já jsem teda spokojen, hlavně s tou novější TV...
[QUOTE=Mayki07;481325]... ale na novější TV jdou přes DLNA přepínat titulky i vložené v MKV a jdou i přepínat zvukové stopy, nezáleží na pořadí...[/QUOTE]
Ano, co sa tyka vlozenych tituliek, tak je mozne medzi nimi prepinat, tak ako u vlozenych zvukovych stop... Nicmenej, ako sme uz viaceri pisali, externe titulky, na ktore sa pytal Saint_cze, sa daju prehrat len ak maju rovnaky nazov ako prehravany subor (nas NAS mam momentalne len Media Server od Synology)... Teda aspon podla mojich vedomosti...
Ano, co sa tyka vlozenych tituliek, tak je mozne medzi nimi prepinat, tak ako u vlozenych zvukovych stop... Nicmenej, ako sme uz viaceri pisali, externe titulky, na ktore sa pytal Saint_cze, sa daju prehrat len ak maju rovnaky nazov ako prehravany subor (nas NAS mam momentalne len Media Server od Synology)... Teda aspon podla mojich vedomosti...
DLNA není problém. Jen tady není vítáno. Je však závislé na správném HW a SW. Pak vše funguje k plné spokojenosti. Já jsem s DLNA také spokojen a problém to rozhodně není pro běžné použití. Před několika lety to bylo více krkolomnější, ale vše se zlepšuje (dle vlastní zkušenosti).
Jestli mají mít či nemají mít titulky stejný název jako soubor filmu záleží na DLNA serveru, jak je nakonfigurován a zda-li podporuje individuální konfiguraci ke každému filmu. Standardně DLNA servery podporují titulky v externím souboru se stejným názvem jako je soubor filmu. Některé pak nabízejí prostřednictvím DLNA klienata různé titulky dle různých souborů s titulky buď dle konfiguračního souboru k filmu nebo rozšířenou extenzí ve jménu souboru s titulkem (různé jazykové verze titulků).
Jestli mají mít či nemají mít titulky stejný název jako soubor filmu záleží na DLNA serveru, jak je nakonfigurován a zda-li podporuje individuální konfiguraci ke každému filmu. Standardně DLNA servery podporují titulky v externím souboru se stejným názvem jako je soubor filmu. Některé pak nabízejí prostřednictvím DLNA klienata různé titulky dle různých souborů s titulky buď dle konfiguračního souboru k filmu nebo rozšířenou extenzí ve jménu souboru s titulkem (různé jazykové verze titulků).
Moc díky za informace. Bohate mi staci,ze si dovede natahnout externi titulky. Tak TV objednana a doufam,ze jsem nekoupil spatne. Jinak to budu provozovat s NAS SYNOLOGY 212j. Napisu potom, jak to spolu chodi dohromady. Jeste jednou dekuji Vsem.
Tak jsem nakonec koupil model UE55F6400. Byl v akci za 24.000,-. Zatim naprosta spokojenost. Vše co jesem potreboval mi funguje. TV prehrava z NAS vse pres DLNA vcetne externich titulku a zvukovych stop. Zatim parada...
Jen se mi nedari rozbehat HbbTV. Nainstaloval jsem Widget ale nikde nemuzu v MENU najit zapnuti datovych sluzeb. Proste tam neni... Nevim co s tim, internet, sit, vsechno v pohode, ale v MENU mi chybi polozka zapnout datove
sluzby. Nejaka rada?
Jen se mi nedari rozbehat HbbTV. Nainstaloval jsem Widget ale nikde nemuzu v MENU najit zapnuti datovych sluzeb. Proste tam neni... Nevim co s tim, internet, sit, vsechno v pohode, ale v MENU mi chybi polozka zapnout datove
sluzby. Nejaka rada?
Nejdříve je třeba sám trošku iniciativně hledat a pak se ptát, přečti si tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/34690-samsung-ue55f8000#post481905