Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

export, titulky a veci s tym suvisiace ...

tomasenkoslav (64)|29.1.2014 11:22
ahoj
mam na diskoch za 2 roky zalohovanu furu videa, ktore som koli impotencii pocitaca nemohol spracovat.
situacia ohladne pocitaca sa zmenila a tak sa pomaly chystam a pripravujem, ze to video postriham.
zdrojove video je z kamery HF-G10, mod MXP a to by mal byt tok 24Mbit a 25i, pomer stran 16:9 rozlisenie 1920:1080

postrihane video planujem prioritne sledovat na TV (panasonic TX-P42UT50E - neviem ci je tento udaj dolezity ale radsej uvadzam)

moje "zatial plany":
nechcem davat titulky natvrdo do videa. uz som z toho vyrastol a dnes, ked vidim film, kde je na konci supis a la ...
padleri jano, jožo, rudo a lojzo
kamera lojzo
srih lojzo
rezia lojzo
volant lojzo
šefkuchar expedicie rudo

tak proste Postranecký a jeho povestné:
"... zase se mi chce zvracet..."

ja chcem robit iba "popisky". kedze vela videa je z cykloturistiky, tak by to boli geograficke nazvy, viac menej.
a chcel by som to na baze filmov, ze podla potreby tie titulky spustim alebo nie.
pozeral som v notepade nejaky subor *.srt
prislo mi to jednoduche. je tam nejaky protokol, ktory treba dodrzat. napriklad:
1
0:02:45,600 --> 0:02:55,200 (tu vsak nepoznam co znamenaju tie cisla za čiarkou ,600 resp. ,200)
Velky Javornik

2
0:03:25,120 --> 0:03:35,200
Maly Javorník
atd.

no a tieto titulky=popisky by mali byt spolu s prislusnym videom
co neviem je, ze ake vystupne nastavenia mam pouzit

o 5.1 kanalovy zvuk moc nemam zaujem lebo:
kamera je stereo
ext. mikrofon RODE videomic pro je mono a takisto je mono aj low-cost lavalier co mam a ten dokonca nahrava zvuk do kamery len do laveho kanala (bazmeg jeden...)
podmazova hudba z knižnic smartsound, ci uz single-layer alebo multi-layer ("strata" seria) su tiez stereo

nastavenie videa:
skusal som v softe, ktory som pouzil na vytvorenie skušobneho - odrazoveho videa nejake prednastavene atributy a ak si dobre pamatam, tak to bol MP4, tok 12MBit, 50p
toto video pri švenku strobovalo
tak som skusil iný, a opat prednastaveny profil (mts)
taketo video už TV prehra dobre

otazky:
-netrvam aby video malo povodnu kapacitu, dalsia kompresia pripustna ake hodnoty ?
-ako dostanem titulky na baze suboru do kontainera ?
-aky softver pouzit na zlucenie tituliek a videa ?
-ake nastavenie videa pouzit v zmysle mojich poziadaviek

vdaka
666dia (476)|29.1.2014 13:17
čísla za čárkou jsou milisekundy, 40 milisekund je jeden snímek, takže 600 je 15 snímků...
zbytek je složitá otázka...zkoušej....
tomasenkoslav (64)|29.1.2014 13:54
[QUOTE=666dia;480699]zbytek je složitá otázka...zkoušej.... [/QUOTE]
no prave tomuto som sa chcel vyhnut, lebo su to sotva dva tyzdne co som nemohol 5 dni v BIOSe detekovat novy SSD a cele tie dni som len skusal a nefungovalo to.

ja zase az tak tomu dobre nerozumiem
mozno ze az raz bude bezne k maniu 4K (?K) televizny prijimac a moj 2K TV potom vymenim za 4K, tak mozno ak teraz "podkomprimujem" tieto videa, tak na 4K TV to bude potom utrpenie pozerat. a ak potratim projektove subory alebo poupdatujem softy, tak neverim tomu, že to budem strihat nanovo.
mozno je to z vyhladom do buducna lepsie radsej viac nekomprimovat
vivid.sk (11472)|29.1.2014 14:40
[QUOTE=tomasenkoslav;480700]mozno je to z vyhladom do buducna lepsie radsej viac nekomprimovat [/QUOTE]
Presne tak. NEREKOMPRIMOVAT povodne videa, ak strihat, tak len orezavat, ale bez rekompresie (slusne softy vedia spravit smart rendering).
Titulky vo formate srt bez problemov vyrobis v subtitle workshope. Na vsetko ostatne (mux titulkov) pouzit mkvmerge (balicek mkvtoolnix).
Zlivido (56)|29.1.2014 20:56
[QUOTE=tomasenkoslav;480690]moje "zatial plany":
nechcem davat titulky natvrdo do videa. uz som z toho vyrastol a dnes, ked vidim film, kde je na konci supis a la ...
kamera lojzo
srih lojzo
rezia lojzo
volant lojzo
šefkuchar expedicie rudo

tak proste Postranecký a jeho povestné:
"... zase se mi chce zvracet..."[/QUOTE]

Chtěl jsem dát do ukázek poslední video, ale raději ne, aby jsi se nepozvracel. Titulky mají 4:50min :-)
tomasenkoslav (64)|30.1.2014 12:28
asi sme sa nerozumeli. ja nic nenamietam proti titulkom k serioznemu projektu ako je film, kde zrejme podla zmluv musia titulky obsahovat vsetky subjekty, ktore sa na realizacii zucastnili.
ale tu na fore (nechcem nikoho urazit) sa zrejme az na niekolko vyznamnych vynimiek na filmarov len hrame. a toto ......je realita

kamera lojzo
strih lojzo
rezia lojzo
volant lojzo
šefkuchar expedicie rudo

takto skutocne konci minimalne 50% videa od vody. a takyto druh filmov som mal na mysli ja.
aby nedoslo k nedorozumeniu.

alebo

30sec footage z mobilu 160x120
a pred tym su titulky typu

Raqua team proudly presents in assosiation with Jedová Chýše Production
Tanvaldská Kamenice 2013
.... a titulky trvaju viac než samotny klip

ale stejne si myslim, že vieš ako som to myslel :-)
Zlivido (56)|30.1.2014 12:52
Vím jak jsi to myslel, jen mě pobavilo, jak jsi se trefil přímo do mě. Protože právě takové titulky mám :-)
tomasenkoslav (64)|31.1.2014 09:55
no možno že sa z Teba stane postupom času uznávany titulkár a video bude len okrajova zaležitost....tzv nutné zlo :-)

par videi na vimeo som si pozrel, das mi link aj na U2be ?
Zlivido (56)|31.1.2014 11:33
Odkaz máš v SZ.
No, titulkář nebudu, ty jsou tam hlavně kvůli písničce :-) Nám se líbila a chtěli jsme ji dát do videa celou.
tomasenkoslav (64)|16.10.2014 08:49
[QUOTE=vivid.sk;480702]Presne tak. NEREKOMPRIMOVAT povodne videa, ak strihat, tak len orezavat, ale bez rekompresie (slusne softy vedia spravit smart rendering).
Titulky vo formate srt bez problemov vyrobis v subtitle workshope. Na vsetko ostatne (mux titulkov) pouzit mkvmerge (balicek mkvtoolnix).[/QUOTE]

no nainstaloval som si ten mkvtoolnix do ubunta 12.04 LTS.
video bolo z GoPRO I.
FW, ktory upravil FPS na 25 som myslim flashol na GoPRO korektne a po tom procese , ktory nazyvas mux som titulky vo videu mal, ale to bolo spomalene. neviem cim to moze byt. prezeral som settings ale nic rozumne ma nenapadlo.
je pravdou, ze na titulky som pouzil nejaku utilitu tiez z ubuntu.