Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 28 z 28

Téma: DTS z HTPC přes TV do AVR?? Problém s propojením..

  1. #16
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,541

    Citace Původně odesláno od PafkaKT Zobrazit příspěvek
    a objeví se zrnění.
    Zrnenie v dobach digitalu? Pochybujem. Podla mna len TV prepne z HDMI vstupu na interny tuner (nejaky naladeny neexistujuci analogovy kanal).

    Citace Původně odesláno od PafkaKT Zobrazit příspěvek
    Protože signál po vypnutí AVR zmizí okažitě a objeví se zrnění
    Tu vidim nejaky problem. Pri vcerajsom teste som na STB vypol HDMI-CEC, takze sa tvari ako akykolvek iny STB, a ked som vypol AVR, obraz zo STB normalne dalej isiel (passthru).


    skusal si aktualizaciu fw v AVR?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    57

    Cauko,

    Presil som si tento tvoj thread a este ma napadlo (musis ale vyskusat).

    Skus prepojit optickym kablom Htpc a Avr. Pri onkyu vies pri jednotlivych zdrojoch nastavit zvukovy vstup. Tam daj optiku.

    Tak si prepojis Tv s Htpc cez hdmi a zvuk pojde optikou do onkya.

    Jediny problem tam asi bude, ze tv nebude vediet ze hraje aj avr a nevypne zvuk akompri arc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    9

    Zdravím, ano optika by bylo řešení, ale po vypnutí AVR by přestal fungovat zvuk na TV. Průchozí je podlě me jen HDMI signál a ne optika.
    Také se objevil další problém. Pokud zapnu HTPC s vypnutým AVR, tak mi v nastavení zvukového zařízení hlásí, že výchozí zvuk. zařízení (TX NR616 AMD high definition audo device) je k dispozici jen ve formátu zvuku 2.0. Musím poté zapnout AVR a restartovat HTPC. Pak již naskočí formát 5.1 a je možné přehrát cokoliv s DTS či DD. Neboli vše co dekoduje AVR a ne HTPC. Už mi z toho slušně hrabe.
    Zde ještě přikládám video na problém se zrněním IPTV po vypnutí AVR.
    http://www.youtube.com/watch?v=dwZU1...ature=youtu.be
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,541

    Ako to mas zapojene v uvedenom videu? Na vstupe BD/DVD Onkya mas IPTV? Preco sa TV prepne na HDMI2/PC vstup?
    Skus to presnejsie popisat, lebo to nieje uplne zrejme.


    Citace Původně odesláno od PafkaKT Zobrazit příspěvek
    výchozí zvuk. zařízení (TX NR616 AMD high definition audo device) je k dispozici jen ve formátu zvuku 2.0
    Aku verziu drivrov pouzivas/aktualne?
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 25-01-2014 v 22:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    9

    Celé zapojení je takto: Z IPTV do AVR (vstup BD/DVD-není přejmenován). Dále z AVR do TV do HDMI2(ACR). V TV mám vstup pojmenován HDMI2 - PC. Protože tam mám jen HTPC. v AVR jsem vyzkoušel všechno možné nastavení. Upscaling na všechny možné rozlišení, auto, passtrough, s úpravou signálu, bez, prostě vše. I jsem zkusil všechny HDMI vstupy. Na IPTV taktéž všechny rozlišení, vč. 24p i 50p. Určitě je i možné, že ten modem Motorola může vysílat signál, který se AVR nelíbí. Může být i vadný. Ale težko ho vyreklamuju, když v TV normálně běží bez problémů. Zkoušel jsem to i u všech verzí firmware.(aktuálně 1161-3110-0500) Blblo to u všech verzí.
    Co se týče driveru na grafárnu/HDMI. Tam mám poslední verzi staženou ve čtvrtek. Tam jsem vykoumal, že s vypnutým AVR to prostě načte jen stereo. Kdyby se to po zapnutí AVR změnilo na 5.1, bylo by to super. Ale se.r mě, že musim restartovat znova HTPC. Čím pokročilejší zařízení, tím větší problémy. Jo když jsem měl jenom PC a analog do hifi věže .... To byl klid
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    57

    Citace Původně odesláno od PafkaKT Zobrazit příspěvek
    Zdravím, ano optika by bylo řešení, ale po vypnutí AVR by přestal fungovat zvuk na TV. Průchozí je podlě me jen HDMI signál a ne [/url]
    Toto je zvlastne chovanie. Mam iba MMC ale vie posielat zvuk zaroven optikou ako raw a rovnako cez hdmi.. Takze si mozem vybrat
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    9

    Věřím tomu, že kdybych měl nějaké standardní zařízení (MMC, STB, BD, aj.) a ne HTPC a IPTV, tak by všechno fungovalo jak má. Já holt mám divnou kombinaci a proto to zlobí!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,541

    Citace Původně odesláno od PafkaKT Zobrazit příspěvek
    V TV mám vstup pojmenován HDMI2 - PC.
    - Premenuj vstup PC na AVR (v zozname by mal byt AV-Receiver) v TV.

    Podla mna nemas nejako nestandardne zariadenia. Tiez pouzivam HTPC s ATI GPU aj rovnaky modelovy rok Onkya a problemy nemam. Je pravda, ze passthru nepouzivam, ale funguje to ako ma.

    Este jedna otazka: pokial by si spravil rovnaky modelovy priklad, len namiesto IPTV tam bude zdroj PC, chova sa to rovnako?
    Ak by ti to pomohlo, mozem rovnaku situaciu (vypnem za jazdy AVR do sleep rezimu) odskusat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Citace Původně odesláno od PafkaKT Zobrazit příspěvek
    Co se týče driveru na grafárnu/HDMI. Tam mám poslední verzi staženou ve čtvrtek. Tam jsem vykoumal, že s vypnutým AVR to prostě načte jen stereo. Kdyby se to po zapnutí AVR změnilo na 5.1, bylo by to super. Ale se.r mě, že musim restartovat znova HTPC.
    Tohle je v podstatě správně. Při vypnutém AVR si HTPC detekuje až samotnou TV, což je samozřejmě stereo zařízení. Takže vše v pořádku. Pak tu ale máme neschopnost Windows změnit toto za chodu*, když najednou AVR zapneš. Jinými slovy, tohle se zapojením nebo nastavením AVR nemá nic společného, narážíš na známou vlastnost Windows.

    * ve skutečnosti není třeba OS restartovat, ono by stačilo odpojit a znovu připojit HDMI kabel a pak už by se jako zvukové zařízení načetl opět AVR. To ale zmiňuji jenom pro úplnost, v praxi by to bylo ještě otravnější, než zmíněný restart.
    Naposledy upraveno uživatelem tdlmarek: 26-01-2014 v 10:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,541

    Citace Původně odesláno od tdlmarek Zobrazit příspěvek
    Tohle je v podstatě správně
    Dobry postreh.

    Tak to vyzera, ze nakoniec ten AVR budes predsa zapinat

    update: sleep/wake up PC ani enable/disable ATI HDMI OUT nakoniec nefunguje, treba kompletny restart.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 26-01-2014 v 13:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    9

    to vivid: situaci jsem vyzkoušel, a u HTPC to nedělá. Přepojil jsem kabely místo IPTV a funguje to. Takže problém bude v kvalitě signálu z IPTV. Přiznám se, že z původního problému propojení HTPC-TV-AVR je najednou úplně jinej problém. Když už jsem se smířil s tím, že přijdou nějaké kompromisy, tak nakonec celé pouštění HTPC bez AVR vlastně je k ničemu. Takže IPTV poženu přímou cestou do TV, HTPC budu uspávat do režimu spánku, ale to nastavení zvuku 2.0 bez AVR mě teda fakt vytočilo. To je teď moje priorita. To musím rozchodit! jinak hážu HTPC z okna

    to tdlmarek: souhlasím s tvým názorem. Akorát mi pořád nesedí to, že bez AVR by měl HTPC detekovat přímo TV (což tak bylo v případě přímého propojení s TV. Bylo tam označení "Samsung TV"), Proč ve zvuk. zařízení se stále zobrazuje to Onkyo? Akorát jen ve 2.0. Pokud zapnu s AVR tak už je tam 5.1 a v kolonce podorované formáty jsou všechny zvuk formáty prostorového zvuku (DD, DTS, DTS-MA, DD plus, atd.) Bez AVR tam není podporováno nic! Bylo by možné to u někoho vyzkoušet? (Vivid?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Citace Původně odesláno od PafkaKT Zobrazit příspěvek
    Akorát mi pořád nesedí to, že bez AVR by měl HTPC detekovat přímo TV (což tak bylo v případě přímého propojení s TV. Bylo tam označení "Samsung TV"), Proč ve zvuk. zařízení se stále zobrazuje to Onkyo? Akorát jen ve 2.0. Pokud zapnu s AVR tak už je tam 5.1 a v kolonce podorované formáty jsou všechny zvuk formáty prostorového zvuku (DD, DTS, DTS-MA, DD plus, atd.) Bez AVR tam není podporováno nic!
    To bys od Windows očekával trochu moc Je vidět, že jsi neprošel těmi pionýrskými začátky, kdy byl problém to vůbec nějak zprovoznit, ručně se upravovaly .inf soubory právě kvůli přidání podpory zvukových formátů a ATi provádělo viditelné změny v ovladačích doslova každý měsíc. Jinak by ti taková drobnost, že je třeba HTPC zapnout s kompletním zapojením a pak na to nešahat, nechávala naprosto chladným a považoval by jsi ji za samozřejmost.

    Dnes už je situace výrazně lepší, ale pořád se tu bavíme o takové hodně "do it yourself" oblasti pro nadšence. Takže hledat za tím nějakou logiku, že by se zařízení mělo jmenovat Samsung namísto Onkyo, opravdu ještě není na místě.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,541

    Citace Původně odesláno od PafkaKT Zobrazit příspěvek
    Bez AVR tam není podporováno nic! Bylo by možné to u někoho vyzkoušet?
    Tak som to odskusal a je to tak, ako vravi tdlmarek. Skratka po zapnuti/restarte PC pri AVR, ktore je v sleep umoznuje Windows/ATI pouzit len 2 kanaly, ziadna podpora komprimovanych multikanalovych formatov (DD/DTS). Pokial sa HTPC nastartuje pri zapnutom AVR, je to ok. Inicializacia prebehne pri starte systemu, ale uz nie pri standby/wake up, ako som si povodne myslel. Takze ak PC nastastujes pri zapnutom AVR, nasledne AVR vypnes (pripadne uspis/zobudis PC), v systeme bude vidiet stale plna podpora, ako pri zapnutom AVR (ci to vsak bude fungovat, to som uz neskusal, skor by som povedal, ze nie. Moj TV nepodporuje dekodovanie DTS).

    Vyzera to tak, ze neexistuje univerzalne riesenie pre tento problem. Otazka je, aka je priama podpora TV multikanalovych DD a DTS streamov z HDMI. A nakoniec, ako by si prepinal zvukovy vystup z PC v pripade pouzitia SPDIF vystupu [SPDIF vs ATI HDMI out]. Ide totiz o dve nezavisle zvukovky, signal tam nejde sucasne.


    Najjednoduchsie riesenie casto byva to najlepsie Povypinat HDMI Thru, vzdy zapinat AVR a mas pokoj.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 16-10-2009, 06:33
  2. Problém s propojením pc a PFL7603
    Od Sokolus v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-10-2008, 11:05
  3. Problém s propojením NTB a TV
    Od Proc_zrovna_ja v sekci Bastlení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-11-2007, 22:52
  4. Problém s propojením HTPC a LCD TV
    Od Petrjel v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-10-2007, 16:03
  5. Zkušenost s propojením LCD tv a PC přes HDMI/DVI
    Od Striggy v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 03-09-2007, 21:00