LED Samsung - tmavé zcény mění odstín
Mám otázku. Máme novou LCD televizi Samsung. Občas, když je nějaká tmavá scéna pozoruji, že se mění odstín - například obraz hodně ztmavne a pak zesvětlá. Není to nijak extra výrazné, ale vidět to je. Veškeré eko režimy mám vypnuté. Díky.
Toto robi funkcia dynamicky kontrast - vypni.
Tych "vylepsovatok" je zial dost, takze treba prebehnut cele menu, ci tam nahodou nieje nieco schovane, co sa snazi obraz "vylepsit".
Tych "vylepsovatok" je zial dost, takze treba prebehnut cele menu, ci tam nahodou nieje nieco schovane, co sa snazi obraz "vylepsit".
Děkuji. Já jsem koukal, že tam je tuna různých ptákovin... Pak mě ještě celkem zklamaly pozorovací úhly, protože obraz celkem rychle bledne při pohledu ze strany již při malém vychýlení. Přitom je zajímavé, že pak již je obraz stabilní i při pohledu z extrémního úhlu.
[QUOTE=the_miracle;480217] Pak mě ještě celkem zklamaly pozorovací úhly, protože obraz celkem rychle bledne při pohledu ze strany již při malém vychýlení. Přitom je zajímavé, že pak již je obraz stabilní i při pohledu z extrémního úhlu.[/QUOTE]
To je daň za použitý typ panelu u konrétního modelu TV. A věřím, že je ti to nepříjemné. Vyměnil bych takovou TV.
To je daň za použitý typ panelu u konrétního modelu TV. A věřím, že je ti to nepříjemné. Vyměnil bych takovou TV.
[QUOTE=the_miracle;480217]Pak mě ještě celkem zklamaly pozorovací úhly[/QUOTE]
Tieto nedostatky sa zohladnuju PRED nakupom TV, nie po. Pretoze su to fakty, ktore su dane a upozornuju na ne vsetky dostupne slusne recenzie. Niekomu dany problem nevadi (pozoruje TV priamo kolmo zo sedacky), niekto sleduje TV z vacsieho uhla a takuto TV ihned vyluci z vyberu. V tomto pripade treba zvazit skor PDP.
Tieto nedostatky sa zohladnuju PRED nakupom TV, nie po. Pretoze su to fakty, ktore su dane a upozornuju na ne vsetky dostupne slusne recenzie. Niekomu dany problem nevadi (pozoruje TV priamo kolmo zo sedacky), niekto sleduje TV z vacsieho uhla a takuto TV ihned vyluci z vyberu. V tomto pripade treba zvazit skor PDP.
[QUOTE=vivid.sk;480243]niekto sleduje TV z vacsieho uhla a takuto TV ihned vyluci z vyberu. V tomto pripade treba zvazit skor PDP.[/QUOTE]
Nebo TV s IPS panelem.
Nebo TV s IPS panelem.
Jo, to chápu. Musím se s tím smířit, protože víc peněz bych za televizi stejně nedal. Jinak to tak v podstatě máme, že ze sedačky se člověk kouká přímo, takže pohoda. Přidal jsem trochu barvy a tím se to trochu zlepšilo. Ne že bych se vyžíval v přebarveném obraze, ale při 50 % nastavení je to fakt hrozně vybledlé. Mám ještě 7 let starou plasmu od Panasonicu a musím říct, že mě trochu mrzí, že se s jejich výrobou končí. Protože co se týká obrazu, tak za stejné peníze umí rozhodně víc.