Orámování videa v Pinneacle
Prosím o radu, pokud se někdo setkal s podobným problémem. Chtěl bych "orámovat" video, tzn. film by běžel v ozdobném rámu. Dokážu tento problém vyřešit jako fotografii, ale v Pinneacle jsem nenašel žádný způsob, jak se s požadavkem vyrovnat. Představoval bych si ozdobný rám, jako na obrazech a v něm by běžel film.
Díky za každý námět.
Díky za každý námět.
Obrázek rámečku a na něm se nastaví tzv. maskování nebo-li zprůhlednění alfakanálu. Obrázek se potom natáhne přes celý film a zprůhlední se alfa kanál.
Nevím jak je to v Piňáku, ale snad to bude to samé jako v Ediusu. Používám Corela, kde je spousta přednastavených rámečků, které se dají editovat nebo vytvořit vlastní. Z Corela to exportuji do
Photoschopu a tam zprůhledním prázdnou plochu v rámečku. Uložím to ve formátu .psd a načtu do Ediusu, kde se to vloží jako fotka do timeline nad videem. Možná že to jde jednodušeji, ale takto to používám už hodně let a pohoda. Pokud se to z Corela exportuje jako .jpg nebo .tif, tak to v Ediusu není průhledné!!!
Photoschopu a tam zprůhledním prázdnou plochu v rámečku. Uložím to ve formátu .psd a načtu do Ediusu, kde se to vloží jako fotka do timeline nad videem. Možná že to jde jednodušeji, ale takto to používám už hodně let a pohoda. Pokud se to z Corela exportuje jako .jpg nebo .tif, tak to v Ediusu není průhledné!!!
Asi je to moje vina, že jsem se nesrozumitelně vyjádřil. Já mám hotový film a ten chci orámovat, aby celý ten film byl v rámečku, tzn. upravuji ne tif nebo jpeg, ale mp4 nebo avi. A to by byl takový počet obrázků, že takovou trpělivost nemám.
Potřebuji, prosím, orámovat celou filmovou "scénu".. Obrázek bych asi zvládl, ale právě u té scény je to problém, to by byla v Corelu dřina na úrovni galejí, ač Corela celkem ovládám. Nemůžu scénu rozdělit na jednotlivé obrázky a Efekty překryvného videa žádné orámování nenabízejí.
Ale děkuji za reakci, vůbec jsem nečekal, že někdo bude ochoten poradit.
---------- Doplněno v 15:19 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:17 ----------
Děkuji, tohle zkusím, zda to zvládnu. Až budu mít čas na tu zkoušku, ozvu se, jak jsem dopadl.
---------- Doplněno v 15:20 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:17 ----------
Přečetl jsem si to ještě jednou a asi jsem to špatně pochopil. Zkusím to. Díky
Potřebuji, prosím, orámovat celou filmovou "scénu".. Obrázek bych asi zvládl, ale právě u té scény je to problém, to by byla v Corelu dřina na úrovni galejí, ač Corela celkem ovládám. Nemůžu scénu rozdělit na jednotlivé obrázky a Efekty překryvného videa žádné orámování nenabízejí.
Ale děkuji za reakci, vůbec jsem nečekal, že někdo bude ochoten poradit.
---------- Doplněno v 15:19 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:17 ----------
Děkuji, tohle zkusím, zda to zvládnu. Až budu mít čas na tu zkoušku, ozvu se, jak jsem dopadl.
---------- Doplněno v 15:20 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:17 ----------
Přečetl jsem si to ještě jednou a asi jsem to špatně pochopil. Zkusím to. Díky