Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

DVB-T: Rozbočení koaxu v instalační krabici KU68

Neregistrovaný (0)|21.1.2014 11:35
Tazatel: Kotik

Znění dotazu: Ahoj.
Neporadí někdo, jak rozbočit DVB-T signál do dvou koax.kabelů UVNITŘ instalační krabice KU68 (malé)? Původně jsem chtěl použít něci jako:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ale do krabice to nedostanu a vně to nepůsobí příliš esteticky.
Díky.
KamilZ (10277)|21.1.2014 11:54
Pokud je ta zásuvka poblíž jedné TV, tak tam můžeš dát průchozí zásuvku ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste], [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] . Nebo "nad" to krabičku přidej ještě panelovou (http://www.zbozi-era.cz/krabice-panelova-lk-80x16-t, vyřež dno) a bude tam víc místa.

U rozbočovačů si pohlídej, jestli potřebuješ průchozí napájení.
bastlir (3245)|22.1.2014 00:21
[QUOTE=Neregistrovaný;480098]Tazatel: Kotik

Znění dotazu: Ahoj.
Neporadí někdo, jak rozbočit DVB-T signál do dvou koax.kabelů UVNITŘ instalační krabice KU68 (malé)? Původně jsem chtěl použít něci jako:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ale do krabice to nedostanu a vně to nepůsobí příliš esteticky.
Díky.[/QUOTE]
Já si myslím, že nejlepší je použití tebou navrhovaného rozbočovače. Navíc F-ková montáž znamená mechanickou stabilitu s nejmenší signálovou ztrátou. Strč to někam za skříň a víc neřeš.
*single* (130)|22.1.2014 12:54
Můžeš taky zkusit takovýhle rozbočovač (jsou to efka) a přišroubovat ho na dno krabice. Popř. tu KU68 vyrvat a zasekat místo ní KPR68, která je hlubší. Nejvíc se mi ale líbí ty bezkonektorové rozbočovače, co na ně odkazuje KamilZ. Ty zaberou asi nejmíň místa.
FS-02HRCL.jpg
bastlir (3245)|22.1.2014 17:00
[QUOTE=*single*;480175]........ Nejvíc se mi ale líbí ty bezkonektorové rozbočovače.....[/QUOTE]
Tady si dovoluji s tebou nesouhlasit. Ještě z dob, kdy jsi u nás mohl koupit jenom PBC21 si pamatuji, že to bylo zdrojem problémů. A to kvůli častým vytržením. Nesmíme pomíjet ženský element. Uklízejícím ženám totiž ty "zbytečné šlahouny" jenom překážejí a je jim jedno, jestli je od někud vyrvou či nikoliv. Právě proto doporučuji mechanicky odolnější F-kovou montáž. Navíc tazatel se nemusí drbat s žádnou krabicí a jím navrhovaný rozbočovač je nejmenším řešením.
KamilZ (10277)|22.1.2014 18:51
No, já nevím. F-ka jsou určitě, ale řešit kvůli jednomu rozbočení nutnost jejich použití s tím, že se kvůli jejich použití přeseká krabice? V tom smysl nevidím.
bastlir (3245)|22.1.2014 22:03
[QUOTE=KamilZ;480196]No, já nevím. F-ka jsou určitě, ale řešit kvůli jednomu rozbočení nutnost jejich použití s tím, že se kvůli jejich použití přeseká krabice? V tom smysl nevidím.[/QUOTE]
No já myslel rozbočit a vést to mimo zeď. V opačném případě bych opravdu použil rozbočovač na pertinaxu. Jeho velikost zpravidla při troše šikovnosti jde zmenšit, protože na destičce v podstatě není nic jiného než feritové "tráfko".