PC monitor s TV tunerem
Zdravím, v TV a monitorech se moc nevyznám, proto píši o radu sem. Mám v plánu pořízení PC monitoru obsahujícího TV tuner. K PC monitoru jsem se rozhodl z důvodu omezení velikosti a absence klasických televiz ív podobné velikosti. Použití by bylo primárně na sledování TV, k PC by vlastně ani připojen nebyl. Do užšího výběru se dostaly tyto dva monitory: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ... co byste vybrali vy? Neznám přímé výhody a nevýhody IPS oproti TN, takže bych rád radu. Nebo pokud byste věděli o nějakém lepším zařízení o stejné cenové relaci, tak sem prosím vložte odkaz. Díky.
32" je uz moc...???
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Tu mozes aj nahravat:
IPS mas lepsi panel,nez TN ale pri TV to mozno az tak nepostrehnes,ako ked budes sediet za PC...
Tu mozes aj nahravat:
IPS mas lepsi panel,nez TN ale pri TV to mozno az tak nepostrehnes,ako ked budes sediet za PC...
Právě, že 32" je už hodně, maximum je cca 28". Takže pro sledování TV nemusí TN panel moc vadit? Velikost je omezena hlavně šířkově do 720 mm a 32" televize mají kolem 740 mm.
TN ma omnoho horsie uhly .. cize ak sa budes pozerat sam iba z predu , nemusi TN vadit .. ak sa diva viac ludi , tak IPS je urcite lepsia volba .. mam v praci daky takyto monitor a je to hrozna sracka .. ale ak to k PC nejdes vobec pripajat , tak to je jedno .. vyberal by som urcite ale medzi televizormi .. nie medzi monitormi .. sak ich je dost ..
edit : dakujem za uporoznenie , ze som sa preklepol :)
edit : dakujem za uporoznenie , ze som sa preklepol :)
Na monitor preferuje většina lidí IPS, na film TN. Podle mě ale nedává smysl kupovat monitor prakticky jen jako TV - nejsou z tohoto hlediska tak promakané, od počtu vstupů, ergonimii ovládání, EPG, ...
Na vyber teda toho moc nieje,ak vylucim "no name" znacky a len HD Ready rozlisenie (neviem aky zdroj signalu budes k TV pripajat),ak analogovu kablovku,tak ti bohate staci HD Ready rozlisenie,tak som vybral toto:
Neviem ci sa na vasom trhu este predava:
Neviem ci sa na vasom trhu este predava:
22" mi přijde jako málo, chtěl bych co možná největší, ale v rámci možných rozměrů. Dále také Full Hd pro sledování natočených videí v plném rozlišení z kamery.