Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Televizory (CRT, LCD, PDP): propojení PC s TV přes HDMI

  1. #1
    Neregistrovaný
    Guest

    Tazatel: Belfn

    Znění dotazu: Řeším propojení TV Panasonic TX L42E6E s PC, grafika nVidia Geforce 240(snad to píšu správně) přes HDMI. TV je nastavena na HDMI1, stejně tak kabel je připojen na TV v konektoru HDMI1. Přes Win+P mám v PC nastaveno Rozšíření, tzn v nastavení rozlišení mám dva monitory, stejně tak v nasatvení grafické karty jsou dva. Jde však o obecnou informaci o druhém monitrou, konkrétní TV se mi nezobrazuje. Výstrup HDMI karta samozřejmě má. Ovladač karty je aktuální. Kabel HDMI 1.4 je nový.V nastavení karty je zobrazena informace pouze o konektoru DVI, o HDMI ne. Lze nějak aktivovat tento konektor? Nebo je problém někde jinde? Díky moc za rady/názory.

    Technika, které se dotaz týká: Grafická karta nVidia Gforce 240/TV Panasonic TX L42E6E
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,255

    Ovladač máš přímo od NVidia nebo z Windows update? Přidej sem kopii obrazovky panely NVidia se zobrazením konfigurace monitorů (někdy to mají také jako topologie systému). Dále bych pro jistotu zkusil jiný HDMI kabel (a poznámka, kabel HDMI verze 1.4 je obchodnický nesmysl, žádný takový kabel neexistuje, neznačí se tak, kup si HDMI High Speed (+ případně With Ethernet) kabel, to je jediná jistota, přečti si tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post434487
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 17-01-2014 v 11:50
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    belfn
    Guest

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Ovladač máš přímo od NVidia nebo z Windows update? Přidej sem kopii obrazovky panely NVidia se zobrazením konfigurace monitorů (někdy to mají také jako topologie systému). Dále bych pro jistotu zkusil jiný HDMI kabel (a poznámka, kabel HDMI verze 1.4 je obchodnický nesmysl, žádný takový kabel neexistuje, neznačí se tak, kup si HDMI High Speed (+ případně With Ethernet) kabel, to je jediná jistota, přečti si tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post434487
    Kabel je pospán jako "EVOLVEO XXtremeCord HDMI v1.4 propojovací 5m - High Speed, zlacené konektory 24K, trojité stínění, podpora ethernet a 3D" tak snad je OK. Obrázek dodám. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,255

    Kabel tedy vypadá OK, pokud vyloučíme závadu na něm. Nemáš jiné zařízení, se kterým by jsi ho vyzkoušel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Neregistrovaný
    Guest

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Kabel tedy vypadá OK, pokud vyloučíme závadu na něm. Nemáš jiné zařízení, se kterým by jsi ho vyzkoušel?
    Tak kabel je v pořádku, vyzkoušen foťák - TV, s redukcí. Ovladač grafické karty je od NVidia, aktuální. Nějak nemohu přijít na to, jak sem vložit print screen, přestože koukám do FAQ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,255

    Vlastně nevím, jestli to anonymové mohou, tak to práskni třeba zde a dej odkaz: http://snag.gy/
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    belfn
    Guest

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Vlastně nevím, jestli to anonymové mohou, tak to práskni třeba zde a dej odkaz: http://snag.gy/

    http://snag.gy/0X6qc.jpg http://snag.gy/RTfgU.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    belfn
    Guest

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Vlastně nevím, jestli to anonymové mohou, tak to práskni třeba zde a dej odkaz: http://snag.gy/
    http://snag.gy/RXDEi.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,255

    Když TV odpojíš, tak "Digitální monitor" zmizí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Neregistrovaný
    Guest

    Citace Původně odesláno od belfn Zobrazit příspěvek
    http://snag.gy/RXDEi.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    belfn
    Guest

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Když TV odpojíš, tak "Digitální monitor" zmizí?

    Nezmizí
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,255

    Co jsem hledal, tak s ní jsou docela problémy (nedořešené) a spousta reklamací kvůli nefunkčnímu HDMI. Jaké máš nastaveno na "Digitální monitor" rozlišení Máš tam 1920x1080? Případně zkus 1280x720.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Neregistrovaný
    Guest

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Co jsem hledal, tak s ní jsou docela problémy (nedořešené) a spousta reklamací kvůli nefunkčnímu HDMI. Jaké máš nastaveno na "Digitální monitor" rozlišení Máš tam 1920x1080? Případně zkus 1280x720.
    vyzkousel jsem, zadna zmena. Bude to asi to nefunkcni HDMI. Zacnu se poohlizet po nove grafice... Byl by nejaky tip? Hry na PC nehraju, upravuju fotky, obcas videa. Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,255

    Vybíral bych podle toho, jaký používáš soft na video, kvůli akceleraci GPU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Neregistrovaný
    Guest

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Vybíral bych podle toho, jaký používáš soft na video, kvůli akceleraci GPU.
    pinnacle
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-05-2013, 00:02
  2. propojení PC a TV přes HDMI
    Od Doom v sekci Bastlení
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 03-07-2011, 13:50
  3. LCD: Sony-Bravia propojení s PC přes HDMI
    Od multa v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-05-2010, 12:07
  4. propojení set top boxu a lcd pres hdmi-dvi
    Od rafo81 v sekci Bastlení
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 02-03-2009, 22:31
  5. Zadny signal po propojeni TV s PC pres DVI-HDMI
    Od KUFI v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-01-2009, 22:26