Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Televizory (CRT, LCD, PDP): Nezávislá regulácia na sluchátka v TV.

Neregistrovaný (0)|15.1.2014 11:53
Tazatel: Jozef

Znění dotazu: Pekný deň.

Som sluchovo postihnutý, stále používam CRT OVP prijímač je tam elegantne prevedená nezávislá regulácia v sluchátkach. Problém nastal až som zvažoval kúpu LED TV značky Samsung, ale podobný problém je aj v ostatných značkách. TV majú len optický výstup a sluchátkový výstup. Po pripojení sluchátiek sa odpojí zvuk v reproduktoroch a po pripojení optiky s reiceverom sa odpojí údajne zvuk z reproduktorov TV a aj sluchátiek to je ozaj choré. Potrebujem súčasne oba zvukové kanály aby aj ostatní mohli počúvať.
Nie je ani kam pripojiť rádiové sluchátka. Je tam ešte na HDMI pri vyšších modelov ARC spätné posielanie zvuku nedal by sa tam využiť zvukový kanál...
Prosím Vás o názor na uvedený problém.
Ostávam s pozdravom a ďakujem Jozef.

Technika, které se dotaz týká: TV LED.
tdlmarek (1566)|15.1.2014 12:07
Já si myslím, že jednodušší než vymýšlet nějaká krkolomná řešení by bylo zvolit jinou značku TV, která má (stejně jako zmiňovaná CRT) nezávislý sluchátkový výstup.

Týká se to většiny modelů Panasonic, myslí, že se ještě zmiňuje Toshiba, Philips a možná někteří další. Samozřejmě je potřeba to vždy ověřit v manuálu pro konkrétní model.
KamilZ (10277)|15.1.2014 13:01
Tak, tak to jsi si měl ověřit před nákupem. Ještě to umí Sharp. Ale k věci. Přečti si tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post434489 a postupuj podle dotazu "Dotaz: Moje AVR ale nemá optický vstup (TOSLINK), má pouze koaxiální (SPDIF)?", s radio sluchátkami to bude fungovat.
Dodo1946 (3)|15.1.2014 13:26
Ďakujem za odpoveď. Viete mi poradiť nejaký model. Potrebujem nejaký kvalitný TV strednej triedy cca do 800 Eur. Aj Sony má nezávislú reguláciu avšak mi ho kamaráti nedoporučujú.
Panasonic má horší kontrast a podanie tmavých scén. Moje nároky na LCD - LED : Sledovanie TV,HD filmov, nahrávanie, webový prehliadač základné funkcie.... a nezávislá regulácia zvuku v sluchátkach. Rozmer 37 - 42. Stále čítam perfektné recenzie od pána Kováča a neviem sa rozhodnúť. Každý model má plusy aj mínusy. Budem sa musieť s tým zmieriť.
Ešte raz ďakujem za radu : Jozef
tdlmarek (1566)|15.1.2014 13:27
KamilZ: Já jsem to pochopil tak, že nákup ještě neproběhl. Viz formulace "Problém nastal až som zvažoval kúpu LED TV značky Samsung".

EDIT: Zase jsem byl pomalejší, díky za potvrzení.
Dodo1946 (3)|15.1.2014 13:48
Nákup ešte neprebehol zvažujem nákup LCD - LED TV ,ktorý by splňoval moje poziadavka.
KamilZ (10277)|15.1.2014 14:52
Tak to je dobře. Dívej se tedy po těch značkách, co jsme psali. Ověř si to pak v návodu, který mají všichni na webu. Vyhni se LG a Samsung.
Pytkin (7947)|15.1.2014 15:21
[QUOTE=Neregistrovaný;479534]Tazatel: Jozef

a po pripojení optiky s reiceverom sa odpojí údajne zvuk z reproduktorov TV a aj sluchátiek to je ozaj choré. [/QUOTE]

mam TV LG .. optiku mam zapojenu stale a aj repraky aj sluchatka funguju ..