Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 47

Téma: Zapojení přes WiFi

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    127

    Díky Dagy za odpověď.
    mohl bych napsat, že už je mi to teď jasné, ale lhal bych...
    No každopádně je mi to "jasnější"
    Ok, takže se sdílením složek je to složitější, tak se asi spokojím s tím, že si vždy ten film z PC, na který se chci podívat, hodím do Public, a bude. Pak ho smažu. (Stejně to nebudu dělat kdovíjak často) A aspoň vím, že to tak jde..
    Ohledně těch tunerů je mi to teda jasnější, a v 90% mi jde na něco se dívat na TV, a něco jiného v telefonu, takže tady taky spokojenost..
    Dualdecrypt vyzkouším.
    Jen bych se zeptal ještě na jednu věc..
    Mám dvoupatrový dům. Na střeše krabičku, co přijímá internet, z ní kabel do wifi-routeru, který je v prvním patře, z něj kabel do dalšího wifi-routeru, který je v přízemí, a z toho přízemního kabel do PC a druhý kabel do ISIa... Když jsem nastavoval LAN v ISIu, napojilo se to na ten router v přízemí.. Tzn že v přízemí můžu streamovat na telefonu programy jak chci. V patře už je to horší, protože signál z přízemního routeru není tak silný.. jde nějak udělat, aby, když se připojím na router v patře, mohl streamovat taky? Ten horní router mi totiž ISIO "nevidí". Myslím tím v aplikaci My technisat...
    Čili srozumitelně:
    Patro - wifi-router
    Přízemí- jiný wifi-router
    Přízemí - ISIO + PC napojeno na přízemní router (chtěl jsem pouze switch, ale ježíšek přinesl rovnou router.. )
    Napojím se na wifi v přízemí - telefon stramuje v pohodě
    Napojím se na wifi v patře - telefon nestreamuje, ani ISIO nevidí
    Síť nahoře se jmenuje jinak, než dole.
    Díky za odpověď!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele sanchez13
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1,075

    Pravdepodobne mas oba routre v rezime "router".
    Ten router do ktoreho mas privedeny aj internet od providera nechaj tak ako je. Ten druhy treba prepnut len do rezimu AP (access point).Posli presne ake routre tam mas a mozno ta budeme vediet odnavigovat presnejsie co kde treba nastavit
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,028

    rabauken: router v druhém patře odpoj od LAN a nastav do režimu wifi opakovače nebo-li repeateru a nastav jej, aby se připojoval do stávající wifi (SSID), co je v prvním patře. Jde o to, že musí oba wifi routery být ve stejné podsíti a adresním prosotru předělovaným jen jedním DHCP serverem a mít stejné DNS servery. Pokud zůstaneš u propojení routeru v druhém patře LANem, tak jej přepni do transparentního bridge a ne do NATu/routeru.
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 14-01-2014 v 15:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    127

    Sanchez a RoPo,
    s routerem nahoře bych nerad něco prováděl.. Je to starší kousek od TP-link ( TL-WR543G ) a instaloval ho tu kdysi můj provider, takže bych určo nenašel ani jméno, nebo heslo, abych se dostal do nastavení..
    Router dole je D-Link DIR-615, do jehož nastavení se dostat můžu..
    Prosím o trochu podrobnější návod, jsem v tomhle lama..
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    40

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    rabauken: router v druhém patře odpoj od LAN a nastav do režimu wifi opakovače nebo-li repeateru a nastav jej, aby se připojoval do stávající wifi (SSID), co je v prvním patře. Jde o to, že musí oba wifi routery být ve stejné podsíti a adresním prosotru předělovaným jen jedním DHCP serverem a mít stejné DNS servery. Pokud zůstaneš u propojení routeru v druhém patře LANem, tak jej přepni do transparentního bridge a ne do NATu/routeru.
    Přepínat do režimu wifi opakovače v případě, že tam má dotáhnutý LAN kabel? Rozhodně nedoporučuji! Zpomalí se to celé. Opakovač zúží šířku pásma.
    Správně je skutečně vypnout funkci routování a nechat ho v módu Access Point. V tom případě je ale u většiny routerů potřeba ponechat WAN port routeru nezapojený a všechny kabely LAN připojovat jen do LAN portů. Ten router pak funguje jako AP+switch. Wifi se v tomto případě záměrně konfiguruje tak, že má stejný SSID a heslo. Při procházce domem pak zařízení automaticky přechází k access pointu s nejlepším příjmem.
    rabauken: Doporučuji tyto věci nepodceňovat a neudělat si v tom bordel. Určitě máš nějakého známého, který se v tom vyzná - stojí za to mu koupit flašu za to, že ti to ponastavuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    40

    Citace Původně odesláno od rabauken Zobrazit příspěvek
    Ok, takže se sdílením složek je to složitější
    Na stránce produktu Digit ISIO S1 (ale i všech dalších ISIO) je, kromě jiného, i dokument "Kurzanleitung Windows 7 als UPnP Server einrichten" s popisem nastavení Win7 jako uPnP serveru/zdroje.
    Je sice v němčině, ale jsou tam obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele sanchez13
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1,075

    Citace Původně odesláno od Kodl_tvf Zobrazit příspěvek
    Přepínat do režimu wifi opakovače v případě, že tam má dotáhnutý LAN kabel? Rozhodně nedoporučuji!
    suhlasim

    rabauken: hodilo by sa aspon pozriet nastavenie DHCP na tom TP-Link-u...
    Mozno provider nechal defaultne heslo... Ak ano aj tak by bolo dobre ho zmenit, takze aspon koli tomu by som sa tam skusil pripojit. Takze skus sa pripojit na poschodi, kde je ten TP-Link a zadaj do prehliadaca http://192.168.1.1
    - username admin
    - password admin
    pokial sa tam dostanes, tak klikni na DHCP/DHCP settings. Odtial si opis start IP address a end IP address. (defaultne by tam malo byt 192.168.1.100 a 192.168.1.199)
    Ak si sa tam dostal defaultnym menom/heslom odporucam ti zmenit si heslo. Najdes to v system tools/password.

    Pokial sa tam nedostanes aspon si skontroluj aku IP adresu priradilo tvojemu PC. Pokial je v tomto rozsahu, mozeme predpokladat, ze je to defaultne nastavene...

    daj vediet ked toto budes mat a mozeme pokracovat nastavenim D-Linku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,028

    S nastavením wifi jako opakovače nemám rychlostní problém. Problém bývá u ne zcela kompatibilních zařízeních mezi sebou a není dobré používat WDS - to zpomaluje, jestli náhodou nepopisujete WDS.

    Jinak souhlasím, že propojení kabelem je vždy lepší řešení, o kterém jsem psal v druhé části příspěvku.
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 15-01-2014 v 09:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Citace Původně odesláno od Kodl_tvf Zobrazit příspěvek
    Správně je skutečně vypnout funkci routování a nechat ho v módu Access Point. V tom případě je ale u většiny routerů potřeba ponechat WAN port routeru nezapojený a všechny kabely LAN připojovat jen do LAN portů. Ten router pak funguje jako AP+switch. Wifi se v tomto případě záměrně konfiguruje tak, že má stejný SSID a heslo. Při procházce domem pak zařízení automaticky přechází k access pointu s nejlepším příjmem.
    Pokud se router umí přepnout do režimu AP (bridge), tak nejdůležitější věc, co tato akce udělá, je právě zbridgování WAN portu. Jak ale píšeš, většina routerů (s defaultním firmwarem) toto vůbec neumožňuje, a v tom případě není třeba přepínat nic, jenom zapojit kabely do LAN portů. On sice bude pořád nastavený jako router/gateway, ale vzhledem k tomu, že přes ten routovaný interface žádná data nepůjdou, tak je to jedno.

    Já zde vidím jeden malý háček, který se na 99% vůbec neprojeví, ale pokud ano, tak by se mohl pěkně pomstít a způsobit nepředvídatelné chování. Bez přístupu do administrace hlavního routeru (TP-Link) totiž nemáme jak zarezervovat adresu, kterou bude mít D-Link. Takže se může stát, že ji DHCP přidělí i nějakému zařízení v síti a dojde ke konfliktu.


    EDIT: sanchez13 byl rychlejší
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    127

    Díky chlapi,
    zkusím se dnes dostat do horního routeru, jak psal sanchez, snad objevím něco víc.
    Co vím je to, že dolní D-link má přívod do WAN, a z LANů to jde do PC + ISIa.
    A ten vrchní... Přívod z krabice na střeše vede nejprve do jakéhosi adaptéru, který je v elektrické zásuvce. Z něj teprve vede kabel do TP-Linku, ale ne do WAN, ale LAN. A z druhého LAN mi to vede dolů..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele sanchez13
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1,075

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    jestli náhodou nepopisujete WDS
    Nie WDS. Len ho odnavigujeme k nastaveniu toho druheho routra do rezimu access point
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    40

    RoPo: nejsem vysloveně síťař, ale myslím si, že mód Wifi repeater je synonymum pro WDS viz WDS na wikipedii.
    Rychlost Wifi klientů připojených k repeateru bude poloviční, protože anténa repeateru musí zároveň komunikovat s AP druhého routeru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele sanchez13
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1,075

    Citace Původně odesláno od rabauken Zobrazit příspěvek
    Co vím je to, že dolní D-link má přívod do WAN, a z LANů to jde do PC + ISIa.
    A ten vrchní... Přívod z krabice na střeše vede nejprve do jakéhosi adaptéru, který je v elektrické zásuvce. Z něj teprve vede kabel do TP-Linku, ale ne do WAN, ale LAN. A z druhého LAN mi to vede dolů..
    zaujimave...
    Este si opis aj nejaky ten nazov krabicky/adapteru, lebo to vyzera, ze ta krabicka bude tiez nejaky modem/router. Potom aj ten TP-Link je zrejme len v rezime access point a to by trocha menilo situaciu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    40

    Citace Původně odesláno od tdlmarek Zobrazit příspěvek
    Pokud se router umí přepnout do režimu AP (bridge), tak nejdůležitější věc, co tato akce udělá, je právě zbridgování WAN portu. Jak ale píšeš, většina routerů (s defaultním firmwarem) toto vůbec neumožňuje, a v tom případě není třeba přepínat nic, jenom zapojit kabely do LAN portů. On sice bude pořád nastavený jako router/gateway, ale vzhledem k tomu, že přes ten routovaný interface žádná data nepůjdou, tak je to jedno.
    Ano, tak jsem to myslel. Když jsem chtěl svůj nový TP-Link přidat do existující sítě v roli AP+switch (pro rozšíření pokrytí Wifi v bytě), postupoval jsem podle tohoto návodu.
    Důležité bylo nastavit statickou lokální adresu toho TP-linku a vypnout DHCP server - tedy - i v tom případě je nutné "přepínat" .
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    127

    Mám to takhle, (viz fotky)
    drát (černý) ze střechy vede do adaptéru do zdířky POE. Z adaptéru ze zdířky LAN vede kabel do TP-Linku do slotu LAN4.
    Z TP-Linku z LANu 2 nebo 3 to vede dolů (teď si nejsem jistý z kterého) (Z toho dalšího LANu to vede ještě do jedné místnosti nahoře..)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: pa3.jpg 
Zobrazení: 149 
Velikost: 78.0 KB 
ID: 26177   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: pa2.jpg 
Zobrazení: 134 
Velikost: 94.5 KB 
ID: 26176   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: pa1.jpg 
Zobrazení: 213 
Velikost: 77.7 KB 
ID: 26175  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Projektory: zapojení wifi projektoru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-04-2013, 17:15
  2. propojení tv přes wifi
    Od ma®vays v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-11-2010, 10:43
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-07-2009, 14:25
  4. Stramovani DVB-T pres WiFi do iPhone
    Od TVFreakGhost v sekci Editace videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 02-06-2009, 23:09
  5. sdílení signálu přes WiFi
    Od barny v sekci DVB-S
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-03-2004, 08:22