Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 47

Téma: Zapojení přes WiFi

  1. #16
    Je tu pořád Avatar uživatele sanchez13
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1,075

    Citace Původně odesláno od Kodl_tvf Zobrazit příspěvek
    Důležité bylo nastavit statickou lokální adresu toho TP-linku a vypnout DHCP server
    ano podobne musi urobit aj rabauken na tom D-Linku....

    rabauken: posli info o tom, ci si sa dostal do toho TP-linku, kedze ho mas ale zrejme len v rezime access point, ta web konzola TP Link-u bude asi na inej adrese, nie na 192.168.1.1.
    Ak si nebudes vediet poradit, posli mi SS, vecer ked dojdem z roboty mozeme na to pozriet spolocne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    128

    aha fotky jsou ještě na předchozí straně
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Citace Původně odesláno od Kodl_tvf Zobrazit příspěvek
    Důležité bylo nastavit statickou lokální adresu toho TP-linku a vypnout DHCP server - tedy - i v tom případě je nutné "přepínat" .
    Jistě, do této konfigurace je potřeba šáhnout. To, že není třeba nic přepínat, jsem myslel vyloženě k tomu combo boxu s nadpisem "mode" (obrazně řečeno).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Citace Původně odesláno od Kodl_tvf Zobrazit příspěvek
    RoPo: nejsem vysloveně síťař, ale myslím si, že mód Wifi repeater je synonymum pro WDS viz WDS na wikipedii.
    Rychlost Wifi klientů připojených k repeateru bude poloviční, protože anténa repeateru musí zároveň komunikovat s AP druhého routeru.
    To není synonym je to rozšíření, trochu něco jiného než jen wifi repeater.

    ---------- Doplněno v 13:12 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 13:08 ----------

    Citace Původně odesláno od rabauken Zobrazit příspěvek
    Mám to takhle, (viz fotky)
    drát (černý) ze střechy vede do adaptéru do zdířky POE. Z adaptéru ze zdířky LAN vede kabel do TP-Linku do slotu LAN4.
    Z TP-Linku z LANu 2 nebo 3 to vede dolů (teď si nejsem jistý z kterého) (Z toho dalšího LANu to vede ještě do jedné místnosti nahoře..)
    To vypadá hodně "zajímavě" a hodně nestandardně.

    Podle toho máš ze střechy připojený vrchní router jen jako switch s wifi a dále vede kabel dolů, do druhého routeru do WAN rozhraní (!!) a na LAN straně máš připojené PC a ISIO.
    Je to tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    128

    RoPo,
    ano přesně tak to je... Je něco špatně?
    Vše funguje jak má. Teda jak má...
    Uvedu příklad s telefonem....
    Jsem dole - připojím se telefonem na wifi síť dole.. Inernet jede. Jsem připojený, silný signál, žádný problém. Z ISIA streamuju..
    Jdu nahoru (telefon v ruce) - telefon se "přepojí" na horní wifi síť (sám). Internet jede, silný signál. Z ISIA nestreamuju (ISIo to nevidí)
    Naopak, když se připojím od začátku na horní síť, a jdu s telefonem dolů - sám se nepřepojí na dolní síť..
    Snad to je trochu srozumitelné..

    EDIT: nevím, jestli ten horní funguje jako switch s wifi (jak píšeš) - bo tomu nerozumím..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Ano, nějak to funguje, ale není to ideální a již teď narážíš na problémy (rozepisovat detaily nebudu je to na delší psaní). Chtělo by to celé udělat správně a pořádně. To ti toto takto zapojovala montážní firma AP spoje nebo jsi to takto zbastlil sám?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    128

    Dám to i tady, kdyby náhodou..

    Dobré ráno,
    pokud možno, vrátil bych se tady do tohoto vlákna, protože si myslím, že to souvisí i s ISIem..
    Včera s obrovskou pomocí od Sancheze (Díky moc!) jsme zprovoznili to, že nyní už můžu na telefonu streamovat vysílání jak na spodní wifi, tak na horní.. O to mi šlo, a povedlo se.
    Bohužel taky došlo k tomu, že teď ISIO nevidí Můj-PC... Čili počítač, který je ve stejné síti.
    Ponastavovali jsme všechno možné v síťových nastaveních, vše jsme povolili, přesto PC v ISIu nenalezen..
    Nevíte někdo, co s tím?
    Notebook, který je připojen přes wifi (je jedno jestli ke spodní, nebo horní) vidí ISIo, i ISIO najde tento NTB..
    Ale PC ne a ne...
    V nastavení UPnP jsem zkoušel jak nastavení přes HTTP, tak jako medium Harddisk. Nic nepomáhá.. Kde je zakopaný pes?
    I Sanchez říkal, že by vše mělo být správně zapojené...
    Souvisí to nějak s Portem 9100?
    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu pořád Avatar uživatele sanchez13
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1,075

    len doplnim...
    - do nastaveni horneho routru nie je pristup (nie je heslo)
    - horny router ma aktivovane DHCP a podla zisteni prideluje IP 192.168.10.5 - 192.168.10.xxx
    - spodnemu routru sme nastavili IP 192.168.10.252, vypli DHCP a pripojili ho s hornym cez LAN port
    - vsetky zariadenia momentalne su v subnete 192.168.10.xxx. DHCP im pridelilo IP adresy tusim od 192.168.10.5 - do 10

    PC a ntbk sa navzajom vidia, vidia aj share medzi sebou.Je jedno, na ktorom poschodi su pripojene. Tak isto funguje stream z ISIO do lubovolneho zariadenia. ISIO vidi vsetky share zariadeni/PC na sieti okrem toho jedneho PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    128

    A já doplním Sancheze (Ahoj! )
    Pozor! V notebooku jde moje PC vidět, ale v mojem PC notebook vidět nejde!

    Vlastně je to tak:
    NTB - přes wifi (jedno jestli do horní, nebo spodní) - vidí ISIO i Můj-PC
    ISIO - přes LAN do spodního routeru - vidí NTB, PC ne
    PC - přes LAN taky do spodního routeru - nevidí ani NTB, ani ISIO
    Naposledy upraveno uživatelem rabauken: 16-01-2014 v 08:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Je tu pořád Avatar uživatele sanchez13
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1,075

    to si vcera nehovoril...
    este jedna vec, mas na tom PC nejaky antivir/firewall ? Ak ano, skus ho docasne vypnut...

    napr AVAST, Kaspersky, AVG a dalsie maju firewall, ktory ked nie je spravne nastaveny, moze robit problem.
    Naposledy upraveno uživatelem sanchez13: 16-01-2014 v 09:25 Důvod: doplnenie
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    128

    Promin, asi jsem nerek, že v PC se nezobrazil ani NTB...
    Mám ESET.. zkusím to odpo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Když vidím ty fotky na předchozí straně, je jasné, že to máš zapojené mírně řečeno "nestandardně". Tvůj router TP-Link takto zapojený nemůže plnit funkci routeru, ale jen pouhého switche, který při zapnutém DHCP a při vhodné konstelaci hvězd může přidělovat IP adresy připojeným zařízením. Veškeré bezpečnostní funkce (firewall, NAT) fungují pouze tehdy, když je internetová přípojka přivedena do zásuvky WAN. RoPo má pravdu v tom, že rozepisovat detaily je nad rámec této diskuze. Ten router není pro provoz tvého internetu nezbytný, klidně ho můžeš resetnout, přepojit a nastavit tak jak má být - jako router s DHCP serverem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    128

    No jo, ale jak, když se do něj nedostanu..
    Jméno a heslo nemám..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Citace Původně odesláno od Saxel Zobrazit příspěvek
    Když vidím ty fotky na předchozí straně, je jasné, že to máš zapojené mírně řečeno "nestandardně". Tvůj router TP-Link takto zapojený nemůže plnit funkci routeru, ale jen pouhého switche, který při zapnutém DHCP a při vhodné konstelaci hvězd může přidělovat IP adresy připojeným zařízením. Veškeré bezpečnostní funkce (firewall, NAT) fungují pouze tehdy, když je internetová přípojka přivedena do zásuvky WAN.
    Zejména u spousty regionálních ISP je toto zapojení naopak standardní. Pokud je totiž router s NATem na střeše u rádia, tak by bylo úplně zbytečné mít o pár metrů dál ještě další NAT.

    Takto to bývá v situaci, kdy si ISP drží dohled a záruku až po router, protože i neznalý uživatel si pak doma může dle libosti zapojovat switche a access pointy a nic nemůže zkazit. Což je pro 95% uživatelů mnohem lepší řešení, než když jim ISP dotáhne kabel ve stylu "tady máš veřejnou IP, dělej si s ní co chceš". Pochopitelně těch 5% znalejších zákazníků, kteří chtějí/potřebují přístup do routeru, si podmínky domluví individuálně.

    Citace Původně odesláno od rabauken Zobrazit příspěvek
    No jo, ale jak, když se do něj nedostanu..
    Jméno a heslo nemám..
    Jak píše Saxel, vyresetovat tlačítkem. Pak se do něj dostaneš pomocí standardních přihlašovacích údajů od výrobce. To je ale pouze zmínka možnosti, ne návod/pokyn - pokud ti vše funguje a není potřeba nic měnit, tak k tomu vlastně není důvod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    128

    S tím ISP atd. to bude asi pravda, můj poskytovatel tvrdí, že může zasáhnout po router, a zařízení které jsou dále, jsou čistě na nás...


    Citace Původně odesláno od tdlmarek Zobrazit příspěvek
    pokud ti vše funguje a není potřeba nic měnit, tak k tomu vlastně není důvod.
    no funguje... ISIO nevidí PC, a to mě štve..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Projektory: zapojení wifi projektoru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-04-2013, 17:15
  2. propojení tv přes wifi
    Od ma®vays v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-11-2010, 10:43
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-07-2009, 14:25
  4. Stramovani DVB-T pres WiFi do iPhone
    Od TVFreakGhost v sekci Editace videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 02-06-2009, 23:09
  5. sdílení signálu přes WiFi
    Od barny v sekci DVB-S
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-03-2004, 08:22