Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Televizory (CRT, LCD, PDP): zapojení multimediálního centra

Neregistrovaný (0)|14.1.2014 09:08
Tazatel: Franc112

Znění dotazu: Prosím o radu se zapojením multimediálního centra Engage HQ PRO MT7001.
Toto zařízení jsem zakoupil a jsem s ním spokojen za peníze které stálo je to docela dobrá koupě.
Problém je v tom,že při zapojení do LED TV přes HDMI funguje přístroj dobře ale chtěl jsem jej
Připojit ke staré CRT TV a to se mi nedaří.Media Droid má výstup YPbPr a HDMI,TV má vstup 4x
Scart,S/video a komposit V.Za dva týdny jsem na netu nenašel návod jak tyto přístroje propojit.
Při propojení Y a komposit V je obraz jen černobílý.Prosím tedy o radu na tomto fóru.
Za pomoc s propojením komponentního výstupu se scartem nebo S/vid. předem děkuji.
J.Frank

Technika, které se dotaz týká: Bastlení
RoPo (6061)|14.1.2014 09:28
YPbPr na CRT, pokud nemá tento komponentní vstup nepřipojíš. Levnější je pořídit adekvátní MMC s potřebnými video výstupy.

Existuje aktivní převodník z komponentního na kompozitní, ale jeho cena je v podobné ceně co jsi dal za celý MT7001. Cena za převodník je v přepočtu kolem 1000,- Kč.
Neregistrovaný (0)|14.1.2014 10:54
[QUOTE=RoPo;479404]YPbPr na CRT, pokud nemá tento komponentní vstup nepřipojíš. Levnější je pořídit adekvátní MMC s potřebnými video výstupy.

Existuje aktivní převodník z komponentního na kompozitní, ale jeho cena je v podobné ceně co jsi dal za celý MT7001. Cena za převodník je v přepočtu kolem 1000,- Kč.[/QUOTE]

To ano MT7001 stá 760 kč. Divím se ale , že na celém netu jsem nenašel ani schema takového převodníku.
S pozdravem J.Frank
jito (999)|14.1.2014 18:48
Něco takového?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Je ale otázka,jestli TV má aktivní YUV vstup.Některé to měli.
KamilZ (10277)|14.1.2014 18:59
To z principu opravdu fungovat nemůže, je potřeba aktivní převodník. YUV ve scartu není, max. tam bývá (a to ještě nebývá pravidlo) RGB.

Tady někdo zkoušel bastlit pasiv YUV na RGB: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/10424-zapojeni-YPbPr-SCART, tady máš schéma na aktivní: http://www.mikrocontroller.net/attachment/11797/rybyrgb.pdf . Ale tak jak tak pochybuji, že Tvá TV RGB ve scartu má.

Tady máš schema na YUV na CVBS (to už Tvá TV zvládne): http://elm-chan.org/works/yuv2rgb/rc/yuv2rgb1.png

Fakt to chceš bastlit :-) ?
jito (999)|14.1.2014 19:47
Fungovat zo může.Poslední modely CRT Philips-řada 9,měli na scartu aktivní vstup.Samozřejmě na pinech RGB.
Proto jsem psal-záleží na TV...
KamilZ (10277)|14.1.2014 20:03
Tak to je dobrá rarita :-)
RoPo (6061)|15.1.2014 09:12
YPbPr není RGB. Proto jsem psal, že je potřeba aktivní převodník. Někdo to zaměňuje, ale to není dobře. RGB vstup na SCARTU, jak se zde uvádí, opravdu není u každého modelu TV.

Lze použít např. RGB z VGA konektoru a přes několik pasivních součástek připojit na SCART, na RGB výstup. Ale takovýto monitor musí umět korektních 50/60Hz, což ne všechny monitory umí.