Krabicka s hdmi fullhd, optikou a usb
Zdravim, existuje nejaky multimedialni centrum, ktery ma hdmi pro obraz fullHD (podpora avi a mkv), optiku pro aspon 5.1 zvuk (ac3) a USB pro externi disk? Zadny "internety", wifiny, mechaniky blu ray... nepotrebuju. Proste neco k projektoru. Kdyz to bude umet 3D, tak se zlobit nebudu, ale nepotrebuju to. Diky
Napsal jsem to trochu blbe a neuplne. Mel jsem namysly overene mmc, ktery nema zadny ficury navic a prehraje toho vetsinu.
Tiez skoro kazde :)
Tvoje poziadavky su totiz strucne, takze naozaj kazde MMC s optickym vystupom s tym nebude mat problem.
Tvoje poziadavky su totiz strucne, takze naozaj kazde MMC s optickym vystupom s tym nebude mat problem.
Ja vedel, ze to nebude tak jednoduchy. Kdyz se divam na ty levnejsi, tak neumi ac3, ty drazsi maji zase ty ficury, ktery nepotrebuju. Levnejsima myslim do 2000.
[QUOTE=kadell;479594]Kdyz se divam na ty levnejsi, tak neumi ac3[/QUOTE]
Kazdy pozna DD, je to povinne podporovany standard uz z dob DVD.
Kazdy pozna DD, je to povinne podporovany standard uz z dob DVD.
Prekvapenej jsem byl taky, snad kazdy dvdrip 5.1 je v ac3, ale kdyz se podivas na recenze tady ve vlakne, tak u hodne pisou, ze ac3 nepodporuji.
anton: diky za typ, sice je drazsi nez jsem chtel do toho dat, ale 500 na vic me snad nezabije.
anton: diky za typ, sice je drazsi nez jsem chtel do toho dat, ale 500 na vic me snad nezabije.
Saxel: diky za tip, objednáno, zaplaceno a az manzelka pojede z prace, tak ho vyzvedne. Jsem zvedavej na to AC3
Tak ten srac si dela, co chce. Kdyz jsem ho poprve zapnul, tak mi to psalo, abych cekal na update z USB a nic se nedelo, v USB fleska nebyla. Pak se mi to nejak podarilo zapnout, ale tuhle hlasku mi to hlasilo pri kazdym zapnuti a ted uz nejde zapnout vubec, nejde ani prehrat FW.
[QUOTE=kadell;479685]Saxel: diky za tip, objednáno, zaplaceno a az manzelka pojede z prace, tak ho vyzvedne. Jsem zvedavej na to AC3[/QUOTE]
AC3 = DOLBY DIGITAL což přehraje 100% všech dnes prodávaných MMC
---------- Doplněno v 07:31 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 07:26 ----------
[QUOTE=kadell;479717]Tak ten srac si dela, co chce. Kdyz jsem ho poprve zapnul, tak mi to psalo, abych cekal na update z USB a nic se nedelo, v USB fleska nebyla. Pak se mi to nejak podarilo zapnout, ale tuhle hlasku mi to hlasilo pri kazdym zapnuti a ted uz nejde zapnout vubec, nejde ani prehrat FW.[/QUOTE]
Mám jej taky a nic z toho mi to nedělalo. Hlavně se tam nesnaž nahrát FW z menu přístroje. Vše o tomto přehrávači a nahrávání FW najdeš na http://egreat.cz.
Návod jak správně nahrát FW do toho přístroje najdeš na tomto odkazu : http://egreat.cz/viewtopic.php?f=62&t=4062
AC3 = DOLBY DIGITAL což přehraje 100% všech dnes prodávaných MMC
---------- Doplněno v 07:31 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 07:26 ----------
[QUOTE=kadell;479717]Tak ten srac si dela, co chce. Kdyz jsem ho poprve zapnul, tak mi to psalo, abych cekal na update z USB a nic se nedelo, v USB fleska nebyla. Pak se mi to nejak podarilo zapnout, ale tuhle hlasku mi to hlasilo pri kazdym zapnuti a ted uz nejde zapnout vubec, nejde ani prehrat FW.[/QUOTE]
Mám jej taky a nic z toho mi to nedělalo. Hlavně se tam nesnaž nahrát FW z menu přístroje. Vše o tomto přehrávači a nahrávání FW najdeš na http://egreat.cz.
Návod jak správně nahrát FW do toho přístroje najdeš na tomto odkazu : http://egreat.cz/viewtopic.php?f=62&t=4062
Miki_: Tak tim lip, ale matly me recenze, kde se treba u Asusu pise "Podpora audio kodeků patří k běžnému standardu a přehrajete zde prakticky všechny známé formáty. Zamrzí nepodpora AC3 a WMAPro, které jsou přehratelné jen na minimu multimediálních center."
Asi ho pujdu vratit, protoze kdyz se snazim prehrat FW, tak mi to napise, ze instalace je kompletni, naskoci logo egreat a zamrzne. Kdyz tam flashku nedam a zapnu ho, tak vyskoci loko realtek a hlaska, abych cekal na update pres flashku.
Asi ho pujdu vratit, protoze kdyz se snazim prehrat FW, tak mi to napise, ze instalace je kompletni, naskoci logo egreat a zamrzne. Kdyz tam flashku nedam a zapnu ho, tak vyskoci loko realtek a hlaska, abych cekal na update pres flashku.
Ten Egreat r6s mám doma a nikdy jsem s ním neměl problém; jinak bych ho ani nedoporučil. Používám poslední firmware 3.0.5.5. Firmware lze stáhnout zde: http://www.mediafire.com/r6s, postup instalace zde: http://www.egreat.cz/viewtopic.php?f=62&t=4062
Byl jsem s nim dneska primo v servisu Umax a byl to vadny kus, servisak moc ochotnej, na pockani zkusil prehrat FW, neslo to, tak mi dal novej kus, kterej aktualizoval a vyzkousel. Jo, a AC3 jede :-)
[QUOTE=Saxel;479779]Ten Egreat r6s mám doma a nikdy jsem s ním neměl problém; jinak bych ho ani nedoporučil. Používám poslední firmware 3.0.5.5. Firmware lze stáhnout zde: http://www.mediafire.com/r6s, postup instalace zde: http://www.egreat.cz/viewtopic.php?f=62&t=4062[/QUOTE]
Souhlasím stejná zkušenost. A upřímně momentálně ani nevím jaký jiný bych si místo něj koupil ;-)
Souhlasím stejná zkušenost. A upřímně momentálně ani nevím jaký jiný bych si místo něj koupil ;-)
[QUOTE=Miki_;479984]Souhlasím stejná zkušenost. A upřímně momentálně ani nevím jaký jiný bych si místo něj koupil ;-)[/QUOTE]
Mede8er med600x3d .
Mede8er med600x3d .
Uvedený Mede8er má stejný chipset, stejnou frekvenci CPU, tím pádem velmi podobné vlastnosti a schopnosti, ale o 50% vyšší cenu.
[QUOTE=kadell;479737] Zamrzí nepodpora AC3 a WMAPro, které jsou přehratelné jen na minimu multimediálních center."[/QUOTE]
Nemylis si to nahodou so samotnou podporou DD ako samostatneho audio suboru? Lebo z tej recenzie to je zrejme vytrhnute z kontextu.
Nemylis si to nahodou so samotnou podporou DD ako samostatneho audio suboru? Lebo z tej recenzie to je zrejme vytrhnute z kontextu.
[QUOTE=Saxel;480021]Uvedený Mede8er má stejný chipset, stejnou frekvenci CPU, tím pádem velmi podobné vlastnosti a schopnosti, ale o 50% vyšší cenu.[/QUOTE]
To je pravda až na to, že vlastnosti a schopnosti má o tých 50% lepšie, pretože MMC nie je len o chipsete. Veď to poznáš, keď dvaja robia to isté, nemusí to byť to isté ...
V konečnom dôsledku, nech si každý kúpi čo chce (a na čo má).
To je pravda až na to, že vlastnosti a schopnosti má o tých 50% lepšie, pretože MMC nie je len o chipsete. Veď to poznáš, keď dvaja robia to isté, nemusí to byť to isté ...
V konečnom dôsledku, nech si každý kúpi čo chce (a na čo má).
[QUOTE=anton12345;480048]To je pravda až na to, že vlastnosti a schopnosti má o tých 50% lepšie, pretože MMC nie je len o chipsete. Veď to poznáš, keď dvaja robia to isté, nemusí to byť to isté ...
V konečnom dôsledku, nech si každý kúpi čo chce (a na čo má).[/QUOTE]
Musím souhlasit se Saxelem. Za ty peníze nenabízí nic navíc co by ospravedňovalo jeho téměř dvojnásobnou cenu oproti R6S. A každý MMC má svoje chyby i ten Medeve8er. Například absence češtiny by u moje manželky byl nepřekonatelný problém :-)
V konečnom dôsledku, nech si každý kúpi čo chce (a na čo má).[/QUOTE]
Musím souhlasit se Saxelem. Za ty peníze nenabízí nic navíc co by ospravedňovalo jeho téměř dvojnásobnou cenu oproti R6S. A každý MMC má svoje chyby i ten Medeve8er. Například absence češtiny by u moje manželky byl nepřekonatelný problém :-)
anton12345:
Počkej, to mě ale zajímá. Co má Mede8er navíc nebo co umí lépe? V podpoře formátů to asi nebude, máme osazené stejné čipy. Má sice ethernet port označený 1000Mbps, ale reálná přenosová rychlost se uvádí
jen asi 2x vyšší než u modelů se síťovkou 100Mbps. Možná podporuje 4TB disky, to myslím Egreat neumí. Ale o ničem dalším už nevím. Jó takhle kdyby uměl automaticky přepínat framerate 50/60fps podle přehrávaného videa, to by byl silný argument...
Počkej, to mě ale zajímá. Co má Mede8er navíc nebo co umí lépe? V podpoře formátů to asi nebude, máme osazené stejné čipy. Má sice ethernet port označený 1000Mbps, ale reálná přenosová rychlost se uvádí
jen asi 2x vyšší než u modelů se síťovkou 100Mbps. Možná podporuje 4TB disky, to myslím Egreat neumí. Ale o ničem dalším už nevím. Jó takhle kdyby uměl automaticky přepínat framerate 50/60fps podle přehrávaného videa, to by byl silný argument...
[QUOTE=Miki_;480084]Musím souhlasit se Saxelem. Za ty peníze nenabízí nic navíc co by ospravedňovalo jeho téměř dvojnásobnou cenu oproti R6S. A každý MMC má svoje chyby i ten Medeve8er. Například absence češtiny by u moje manželky byl nepřekonatelný problém :-)[/QUOTE]
Ale ved mede8er ma cestinu ...
---------- Doplněno v 11:55 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:54 ----------
[QUOTE=Saxel;480088]anton12345:
Jó takhle kdyby uměl automaticky přepínat framerate 50/60fps podle přehrávaného videa, to by byl silný argument...[/QUOTE]
ja ho teda mam doma, a neviem o tom, ze by take nieco nevedel ...
Ale ved mede8er ma cestinu ...
---------- Doplněno v 11:55 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:54 ----------
[QUOTE=Saxel;480088]anton12345:
Jó takhle kdyby uměl automaticky přepínat framerate 50/60fps podle přehrávaného videa, to by byl silný argument...[/QUOTE]
ja ho teda mam doma, a neviem o tom, ze by take nieco nevedel ...
[QUOTE=Miki_;480084]Musím souhlasit se Saxelem. Za ty peníze nenabízí nic navíc co by ospravedňovalo jeho téměř dvojnásobnou cenu oproti R6S. A každý MMC má svoje chyby i ten Medeve8er. Například absence češtiny by u moje manželky byl nepřekonatelný problém :-)[/QUOTE]
tak si treba precitat, ako su zakaznici spokojni, on ten egreat toho nezvlada dost vela, problemy s prehravanim 3D ISO su uz len ceresnicka na tej lacnej torte
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
tak si treba precitat, ako su zakaznici spokojni, on ten egreat toho nezvlada dost vela, problemy s prehravanim 3D ISO su uz len ceresnicka na tej lacnej torte
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=karidnal_emilius;480101]ja ho teda mam doma, a neviem o tom, ze by take nieco nevedel ...[/QUOTE]
Můžeš to prosím ověřit? Automatické přepínání 50/60 fps umí obvykle dražší modely s čipem Sigma, pokud by to uměl i mede8er tak o něm začnu přemýšlet.
[QUOTE=karidnal_emilius;480103]... problemy s prehravanim 3D ISO su uz len ceresnicka na tej lacnej torte [/QUOTE]
Problémy s 3D ISO měly snad jen některé meziverze firmwaru.
Můžeš to prosím ověřit? Automatické přepínání 50/60 fps umí obvykle dražší modely s čipem Sigma, pokud by to uměl i mede8er tak o něm začnu přemýšlet.
[QUOTE=karidnal_emilius;480103]... problemy s prehravanim 3D ISO su uz len ceresnicka na tej lacnej torte [/QUOTE]
Problémy s 3D ISO měly snad jen některé meziverze firmwaru.
[QUOTE=Saxel;480106]Můžeš to prosím ověřit? Automatické přepínání 50/60 fps umí obvykle dražší modely s čipem Sigma, pokud by to uměl i mede8er tak o něm začnu přemýšlet.
Problémy s 3D ISO měly snad jen některé meziverze firmwaru.[/QUOTE]
tak mam ho uz tyzden, prehraval som na nom vsetko mozne, a zatial to vzdy prehodil ... ak mas nejaky konkretny napad, ako to otestovat, tak sem s nim
Problémy s 3D ISO měly snad jen některé meziverze firmwaru.[/QUOTE]
tak mam ho uz tyzden, prehraval som na nom vsetko mozne, a zatial to vzdy prehodil ... ak mas nejaky konkretny napad, ako to otestovat, tak sem s nim
[QUOTE=karidnal_emilius;480109]ak mas nejaky konkretny napad, ako to otestovat, tak sem s nim[/QUOTE]
Stáhni si přiložený soubor FPS, rozbal, jednotlivé soubory přehraj a dívej se, zda-li ti bude TV vypisovat korektně 1920×1080/24p, 1920×1080/50p a 1920×1080/60p.
Dej nám vědět. 8-)
Stáhni si přiložený soubor FPS, rozbal, jednotlivé soubory přehraj a dívej se, zda-li ti bude TV vypisovat korektně 1920×1080/24p, 1920×1080/50p a 1920×1080/60p.
Dej nám vědět. 8-)
[QUOTE=karidnal_emilius;480119]25, 29.97, 30 prehra ako 50mhz[/QUOTE]
No právě... :-)
N23.976fps + N24fps by se ti na TV mělo zobrazit jako 1920×1080/24p.
N25fps + N50fps jako 1920×1080/50p
N29.97fps + N30fps + N59.94fps + N60fps jako 1920×1080/60p.
Pak to budeme moci nazvat korektním přepínáním výstupu dle fps videa.
No právě... :-)
Pak to budeme moci nazvat korektním přepínáním výstupu dle fps videa.
jasne, az budem mat cas, tak napojim mmc hdmi priamo do TV, a vynechat AVR, ... takto nejak to uzavreli na zahr. diskusii.. ak je to samozrejme ta ista zalezitost
To bude marný boj, AVR v tom prsty nemá. Zatím jsem neviděl MMC na Realteku, které umí korektně přepínat 50/60Hz. MMC běžící na Sigma Designs (PCH, Dune) to ovšem přepínat zvládá.
[QUOTE=karidnal_emilius;480123] a vynechat AVR[/QUOTE]
bude to rovnake, AVR rozhodne FPS nemeni.
update: Heartwork to stihol skor.
bude to rovnake, AVR rozhodne FPS nemeni.
update: Heartwork to stihol skor.
Karidnal_emilius: Jak jsem kupoval MMC tak češtinu to ještě neumělo. Hold už je to nějaký ten pátek. A když se tak dívám tak už cena není dvojnásobná - pěkně klesl už ten Mede8er a Egreat se stále drží na stejný ceně. To už ten rozdíl není tak markantní a jeho cena už není tak přemrštěná. Kdybych teď kupoval MMC tak bych o něm taky uvažoval :-)
[QUOTE=Heartwork;480120]No právě... :-)
Pak to budeme moci nazvat korektním přepínáním výstupu dle fps videa.[/QUOTE]
Presne takto to funguje. Práve som to odskúšal. Takže prepína výstup podľa fps videa. Menu je česky aj slovensky.
Pak to budeme moci nazvat korektním přepínáním výstupu dle fps videa.[/QUOTE]
Presne takto to funguje. Práve som to odskúšal. Takže prepína výstup podľa fps videa. Menu je česky aj slovensky.
[QUOTE=anton12345;480190]Presne takto to funguje. Práve som to odskúšal. Takže prepína výstup podľa fps videa...[/QUOTE]
Ještě včera jsi psal něco jiného:
Tak jak to tedy je? Když přehráváš po sobě videa s různým fps, přepíná se ti automaticky i hodnota fps na TV (50/60)? Bylo by to milé překvapení a důvod ke změně přehrávače.
Ještě včera jsi psal něco jiného:
Tak jak to tedy je? Když přehráváš po sobě videa s různým fps, přepíná se ti automaticky i hodnota fps na TV (50/60)? Bylo by to milé překvapení a důvod ke změně přehrávače.
Saxel: Pokud dobře vidím, tak to psali dva různí uživatelé. Nicméně i tak je ten rozpor v jejich závěrěch zajímavý.
[QUOTE=anton12345;480190]Presne takto to funguje. Práve som to odskúšal. Takže prepína výstup podľa fps videa. Menu je česky aj slovensky.[/QUOTE]
Korektní Auto Frame Rate 24/50/60Hz u Realteku? Tak sláva, to čtu poprvé - jaký je to konkrétně Realtek?
Pokud je to tak a umí automaticky detekovat správnou snímkovou frekvenci, korektně a bez koktání to přehrát - je vyřešeno.
Dnes už mě to příliš netankuje, utekl jsem mezi tím k HTPC s XBMC. 8-)
Korektní Auto Frame Rate 24/50/60Hz u Realteku? Tak sláva, to čtu poprvé - jaký je to konkrétně Realtek?
Pokud je to tak a umí automaticky detekovat správnou snímkovou frekvenci, korektně a bez koktání to přehrát - je vyřešeno.
Dnes už mě to příliš netankuje, utekl jsem mezi tím k HTPC s XBMC. 8-)
Ja nie som nick karidnal_emilius. Mal by to byť Realtek 1186, nahral som do Mede8er MED600X najnovší firmware v302. Prepína výstup podľa videa (ako som písal), skúšal som ten súbor od Heartworka.
[QUOTE=tdlmarek;480199]Saxel: Pokud dobře vidím, tak to psali dva různí uživatelé...[/QUOTE]
Pravda, přehlédl jsem. Omlouvám se.
Pravda, přehlédl jsem. Omlouvám se.
anton12345:
Jojo, máš pravdu, Mede8er to umí, což je dobrá zpráva. Našel jsem, že tato funkcionalita byla přidána již ve firmwaru v.1.0.4,
citace:
18. Added - 'Auto Frame Rate' Setup Menu - Auto fps is designed to output the correct frame rate for NTSC or Pal content
If enabled
25fps ---> output changes to 50hz
29.97fps ---> output changes to 60hz (59.94)
On exiting the video the TV Sys out will change back to the 'Default' as selected by the user in the Setup Menu.
Jojo, máš pravdu, Mede8er to umí, což je dobrá zpráva. Našel jsem, že tato funkcionalita byla přidána již ve firmwaru v.1.0.4,
citace:
18. Added - 'Auto Frame Rate' Setup Menu - Auto fps is designed to output the correct frame rate for NTSC or Pal content
If enabled
25fps ---> output changes to 50hz
29.97fps ---> output changes to 60hz (59.94)
On exiting the video the TV Sys out will change back to the 'Default' as selected by the user in the Setup Menu.
[QUOTE=anton12345;480203]Ja nie som nick karidnal_emilius. Mal by to byť Realtek 1186, nahral som do Mede8er MED600X najnovší firmware v302. Prepína výstup podľa videa (ako som písal), skúšal som ten súbor od Heartworka.[/QUOTE]
Dle toho se potvrdila moje doměnka, že je problém pouze v SW a ne v HW. :-)
Dle toho se potvrdila moje doměnka, že je problém pouze v SW a ne v HW. :-)