Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Grundig 32VLE7131BF - VGA připojení + zvuk - rada?

Albeda (3)|11.1.2014 13:13
Dobrý den,
mám televizi Grundig (viz. název topicu) a chtěl jsem zkusit připojení notebooku pomocí VGA. HDMI propojení krásně šlape, jde obraz i zvuk, vše.

Jakmile ale propojím notebook pomocí VGA, vidím obraz, ale nemám zvuk, což je jasné. K tomuto účelu slouží 3,5mm jack, kterým by se měl připojit zvuk z externího zařízení.
Viz. toto jednoduché schéma z manuálu - http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=213894419910
Nebo přímo manuál str. 48 - http://manuals.grundig.com/uploads/tx_grmanuals/GBJ7940_cz_TP3.pdf

Jenže zvuk neslyším po připojení, i když mám nastavený zdroj - PC.

Dělám něco špatně nebo je to vada TV a je zralá na reklamaci ?

Zkoušel jsem dva různé kabely. Oba mi fungují po připojení jako AUX v hi-fi nebo autorádiu. Zkoušel jsem dva různé notebooky a mobil.

Podle mě by tento vstup měl fungovat jako klasický AUX jako u jiných zařízení, není to tak?

Předem děkuji za pomoc

s pozdravem
Martin
KamilZ (10277)|11.1.2014 14:06
Hm, vypadá to, že postupuješ správně.
Albeda (3)|11.1.2014 15:14
Kdybych to napsal úplně polopatě tak ten vstup zvuku do televize se musí chovat jako sluchátka ne? Když do nějkého zařízení zapojím sluchátka a hraje to, tak když potom zapojím do zařízení do toho vstupu, měla by se TV chovat jako "sluchátka"
KamilZ (10277)|11.1.2014 15:27
Při přepnutí audio vstupu na "PC" (včetně volby vstupu VGA nebo jak se to v TV jmenuje) ano, chápeme to stejně. Zkusil bych být trochu "drsnější" k tomu konektoru v TV, zatlačit atd.
vivid.sk (11472)|11.1.2014 15:31
Podla toho, co pises, to mas vsetko zapojene spravne a malo by to fungovat. Skus pripadne este prebehnut menu v TV, ci tam este nieco netreba aktivovat (?).
Takisto skontroluj, ci nieje prilis nizka hlasitost na vystupe z notebooku.
Albeda (3)|11.1.2014 16:09
Všechno tohle, co jste psali, jsem zkoušel. Píšete rady, které napadly i mě, takže si myslím, že můj úsudek bude správný a hodím to na reklamaci.

Díky za pomoc.