Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Premiere 6.5 - Vegas6. - architect 3 - DVD

pierrek (59)|26.5.2005 12:12
Ahojky. Lidičky.

Dotaz:
V práci máme premieru s Matrox kartou. A v tom je kámen úrazu. Vůbec si s Vegasem netyká.

Příklad:
V premieře nahraji video v mpeg2 od Matroxe. Ale jak ho chci načíst jak do vegasu nebo architektu, tak mi to vůbec nic nenapíše, a ani se soubor nezobrazí. Co nainstalovat nebo udělat aby to fungovalo.
A navíc když tu mpeg2 načtu do kteréhokoliv přehrávače, tak nejde vůbec posouvat video. Je to děs!
Zlatej Decklink :-!!!
stayman (12393)|26.5.2005 12:19
Nerob s Premiere !!!
pierrek (59)|26.5.2005 12:26
[quote=StayMan by €RikŁ€]Nerob s Premiere !!![/quote]

musím, protože díky matroxu komunikuje s Betou
stayman (12393)|26.5.2005 12:59
No dobre, ale to musis do Mpegu ???
pierrek (59)|26.5.2005 13:12
[quote=StayMan by €RikŁ€]No dobre, ale to musis do Mpegu ???[/quote]

musím protože to jde na DVD. a když ten pořad trvá hodinu, tak nechat to zbytečně znova vše přepočítávat z DV do MPEG2 je sebevražda! 9-)
stayman (12393)|26.5.2005 13:13
Tak ale potom sa necuduj a ani neviem co chces s tym Mpegom potom vo Vegase robit, cele mi to je divne, take neprofesionalne... :-(
Modena (1706)|26.5.2005 13:55
StayMan píše :
[quote]Tak ale potom sa necuduj a ani neviem co chces s tym Mpegom potom vo Vegase robit, cele mi to je divne, take neprofesionalne... :-( [/quote]
Mě teda přijde dost neprofesionální hlavně od Matroxu, že ten Vegas ignorovala ve své podpoře ! Neprofesionální a nespravedlivý vůči všem, kteří by tak rádi, ale nejde to! :-((
Jak si pak chudák pierrek může vyvegasit to DVD ?
To snad má použít pro střih Premieru a pro mastering Encore, nebo co ? :-(
SVOBODU PRO VEGAS, VEGASISTY A VEGASISMUS, protože to je ten jediný a správný směr ! Ba co dím - je to svým způsobem životní styl i světový názor - viď StayMane ! Takovej snášenlivej a přitom lidskej, dialektickej i otevřenej . . . :-E
Tak už se výrobci kurňa proberte a vyrobte jim nějakou tu profikartu, poňádž kdo má tady to furt číst ! :(( :(( :((
stayman (12393)|26.5.2005 13:57
Sak to pisal hned na zaciatku!!!

[quote=pierrek]Zlatej Decklink :-!!![/quote]

Tak co chces este? :-? :-E :-E :-E
Modena (1706)|26.5.2005 14:01
No - já bych chtěl, aby někdo ňák potrestal ten Matrox . . . :-E
stayman (12393)|26.5.2005 14:03
Sak to je s.h.i.t :-k , tak sa vytresta sam (aj teda majitel) :-E
Modena (1706)|26.5.2005 14:11
Ale to mi nestačí ! :-(
Já bych chtěl, aby to věděli ve většině TV studií (mají většinou nějakej tenhle s*it od Matroxu), jakej to je běs a že nepodporuje Vegas ! :-((( :-((( :-(((
stayman (12393)|26.5.2005 14:18
Maju Decklink, uz od vcera a aj pierrekovi by sa sikol \/
pierrek (59)|26.5.2005 15:16
[quote=StayMan by €RikŁ€]Maju Decklink, uz od vcera a aj pierrekovi by sa sikol \/[/quote]

teda chvíli jsem pryč a docela se to tu rozjelo.
No bratři moji, máte pravdu že Matrox je běs!
Např. nedokážu v PREMIERE při capture do DV nastavit - lower field first. I když ho tak označím, a video si natáhnu do Vegasu tak je to stejně obráceně. A pak musím každý video přehazovat zvlášť. Tady je to jak v muzeu! 9-)

Už máte někdo zkušenosti s Decklinkem? Na ofic. stránkách už je o Vegasu povídání, ale real-time se zřejmě nekoná. A analog. video vstupy má jen dražší DeckLink Extreme.
Krtek (1279)|26.5.2005 18:06
Ten Matrox podporuje pouze Premiere a tuším i Ulead media studio pro. Jestli chceš dělat z Vegasem, tak na Matrox zapomeň.
Modena (1706)|26.5.2005 18:15
:-E Jasně StayMane - SMRT MATROXU ! :-E

Pro Pierreka :
Můžeš mi říct nějakej rozumnej a zdravej důvod, proč to vegasíš a nestřihneš to v Premiere ? Je na tebe moc složitá, nebo jsi jeden z těch "šťastlivců", co objevili kouzla Nevady ? :-E
pierrek (59)|26.5.2005 20:28
[quote=Modena]:-E Jasně StayMane - SMRT MATROXU ! :-E

Pro Pierreka :
Můžeš mi říct nějakej rozumnej a zdravej důvod, proč to vegasíš a nestřihneš to v Premiere ? Je na tebe moc složitá, nebo jsi jeden z těch "šťastlivců", co objevili kouzla Nevady ? :-E[/quote]

Tady nejde ani tak o to dostat to do Vegasu jako do architectu. Potřebuju udělat menu a vypálit na DVD. A ten Matrox kodek je tak ujetej že má problémy i v media playeru, nejde s videem vůbec posouvat.
A jestli je premiere složitá? Ano! např. mě u ní pobavil způsob jakým se dělá klasická prolínačka.
Co mám ve Vegasu za 5 sekund, to u premiery je na hodiny.
PS: koukám že MATROX tady moc oblíbený není co? 8-)
stayman (12393)|26.5.2005 21:26
Skor ta Premiera, ako sam pises :-E :-E :-E
Modena (1706)|26.5.2005 21:31
Tak zkus Encore, člověče ! Vždyť možnosti Architectu převyšuje o 3 délky ! 9-) Znám možnosti obou softů a Encore je u mě no.1 ! :-) Řekni mi např., z čeho jinýho můžeš poslat motivový menu pro finální úpravu do Photoshopu ?
K těm prolínačkám - nevím sice přesně, co máš na mysli, ale prolínačky (přechod mezi dvěma záběry) já dělám v Premiere Pro na 3 kliky myšákem taky za 5 sekund ale s přesností 1 snímek (půlsnímek) ! ! ! B-)
Je to v rukách, chlape ! :-E
stayman (12393)|26.5.2005 21:48
V com je teda Encore lepsi od Architecta, to neviem a ani neviem, ako v encore vytvoris "motivový" (ani neviem co to je) menu a este na co ho chces davat do Photoshopu? :-? DVDA vie brat aj subory *.psd, ak mas to namysli a motion (=animovane) menu sa robi trebars vo Vegase 9-) \/ :-E