Tazatel: Martin
Znění dotazu: Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Mam satelitní anténu (parabola), je možná aby tato antená nahradila kasickou antenu a ja ji mohl připojit na set top box a přijímat tak digitalní signal?
Předem děkuji za odpověď.
Znění dotazu: Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Mam satelitní anténu (parabola), je možná aby tato antená nahradila kasickou antenu a ja ji mohl připojit na set top box a přijímat tak digitalní signal?
Předem děkuji za odpověď.
Ne, to opravdu nejde :-), tedy pokud nemáš hybridní settopbox (kombinace DVB-T a DVB-S): [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Na pozemní neboli terestrické vysílání baraboly nejsou. Když upřesníš polohu svého bydliště, nějakou ti i doporučíme.
Potřebuju to pro DVB-T. Moje bydliště zápdní čechy ( Tachov) .. Mohli by jste mi prosím Vás něco doporučit, která anténa je nejvhodnější či nejpoužívanější...
[QUOTE=Neregistrovaný;479260]Potřebuju to pro DVB-T. Moje bydliště zápdní čechy ( Tachov) .. Mohli by jste mi prosím Vás něco doporučit, která anténa je nejvhodnější či nejpoužívanější...[/QUOTE]
Asi to nebudeš mít nejjednodušší. Multiplex I. a II. nejspíš budeš chytat z Chebu, multiplex III. z Plzně či Sušice, multiplex IV. z Domažlic či Mariánek a multiplex VII. nejspíš jen z Plzně. Takže pokud je u tebe šance chytat Plzeň, stačila by ti jen jedna dlouhá anténa a možná i se zasilovačem.
[ATTACH=CONFIG]26123[/ATTACH]
Je několik délek, proto je lepší koupit s největším počtem prvků.
Pro kratší vzdálenosti stačí anténa viz níže.
[ATTACH=CONFIG]26124[/ATTACH]
Kdybys chtěl celou nabídku kanálů, které lze u tebe naladit, musel bys poslučovat asi tři takovéto antény. Každopádně si projdi nabídku jednotlivých multiplexerů, zda půjdeš cestou nějakého kompromisu a podle toho pak si postavíš anténu.
Asi to nebudeš mít nejjednodušší. Multiplex I. a II. nejspíš budeš chytat z Chebu, multiplex III. z Plzně či Sušice, multiplex IV. z Domažlic či Mariánek a multiplex VII. nejspíš jen z Plzně. Takže pokud je u tebe šance chytat Plzeň, stačila by ti jen jedna dlouhá anténa a možná i se zasilovačem.
[ATTACH=CONFIG]26123[/ATTACH]
Je několik délek, proto je lepší koupit s největším počtem prvků.
Pro kratší vzdálenosti stačí anténa viz níže.
[ATTACH=CONFIG]26124[/ATTACH]
Kdybys chtěl celou nabídku kanálů, které lze u tebe naladit, musel bys poslučovat asi tři takovéto antény. Každopádně si projdi nabídku jednotlivých multiplexerů, zda půjdeš cestou nějakého kompromisu a podle toho pak si postavíš anténu.