Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 68

Téma: Nastavení výstupu STB (upscaling)

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele savko
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    74

    Citace Původně odesláno od jarino1978 Zobrazit příspěvek
    YAMAHA NS SERIES
    Aké máš konkrétne repro na ten receiver Onkyo ? Mám ten istý a zháňam niečo podobné..

    Citace Původně odesláno od jarino1978 Zobrazit příspěvek
    Čo sa týka funkcionalít, tak spokojnosť až nad moje očakávania. Všetky tie nezmysli kupodivu fungujú na 100 %, vrátane prehrávania MKV ( ide aj Samsung Demo Ocean ), ide aj DTS, dokonca ide aj 1080p/24 Hz.
    Ako že ti ide aj 1080p ? Ja nemôžem nastaviť na výstupe len max. 1080i !
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    konkrétne NS-777. Čo sa týka 1080p, tak STB podporuje 1080p/30, čiže bez problémov dostaneš von 1080/24 Hz, nainštaluj si plugin autoresolution.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele klapaciuss
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od jarino1978 Zobrazit příspěvek
    konkrétne NS-777. Čo sa týka 1080p, tak STB podporuje 1080p/30, čiže bez problémov dostaneš von 1080/24 Hz, nainštaluj si plugin autoresolution.
    1080p/30 ano, ale jen pro přehrávání video souborů. Pro příjem TV vysílání je to nepoužitelné. Tam je maximum 1080i.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    Citace Původně odesláno od klapaciuss Zobrazit příspěvek
    1080p/30 ano, ale jen pro přehrávání video souborů. Pro příjem TV vysílání je to nepoužitelné. Tam je maximum 1080i.
    tak to by musel niekto aj vysielať 1080p
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele klapaciuss
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od jarino1978 Zobrazit příspěvek
    tak to by musel niekto aj vysielať 1080p
    Technicky i uživatelsky je optimální nastavit upscaling a deinterlacing na 1080p na straně satelitního přijímače. U tohoto přijímače to ovšem nejde, což lze těžko zpochybnit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    Citace Původně odesláno od klapaciuss Zobrazit příspěvek
    Technicky i uživatelsky je optimální nastavit upscaling a deinterlacing na 1080p na straně satelitního přijímače. U tohoto přijímače to ovšem nejde, což lze těžko zpochybnit.
    technicky a prakticky treba nastaviť vždy to, čo ide nativ, čiže v prípade STB to bude samozrejme 1080/50/60i. STB si sám prepína medzi 1080/24p/30p/50i/60i. Čo budeš variť z vody ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele klapaciuss
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od jarino1978 Zobrazit příspěvek
    technicky a prakticky treba nastaviť vždy to, čo ide nativ, čiže v prípade STB to bude samozrejme 1080/50/60i. STB si sám prepína medzi 1080/24p/30p/50i/60i. Čo budeš variť z vody ?
    Tato varianta je technicky OK, ale z uživatelského hlediska je nevhodná, protože u ní dochází k prodloužení doby přepnutí mezi dvěma programy s různým rozlišením (televizoru nějakou dobu trvá než se přepne na jiné rozlišení). U fixního nastavení na 1080p tato nevýhoda odpadá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    si pravdepodobne úplne mimo reality, takže asi to nemá zmysel
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele klapaciuss
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od jarino1978 Zobrazit příspěvek
    si pravdepodobne úplne mimo reality, takže asi to nemá zmysel
    Doba přepnutí mezi dvěma programy s různým rozlišením se prodlouží podle typu a kvality televizoru o 1 až 3 sekundy. Televizoru totiž nějakou dobu trvá, než se v situaci, kdy na HDMI vstupu dojde ke změně rozlišení, "zasynchronizuje" na nový signál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,473

    Citace Původně odesláno od klapaciuss Zobrazit příspěvek
    , "zasynchronizuje" na nový signál.
    Mam pocit, ze sa bavite o dvoch roznych veciach. Ty vravis o vystupe typu "by source", jarino vravi o default nastaveni 1080i (cize SD je upscalovane a posielane ako 1080i, HD je posielane "as is"). Samozrejme mas pravdu aj ty. Tento sposob pouzivam aj ja - do AVR posielam cisty vystup zo STB bez uprav bud 576i/720p/1080i a vystupom je 1080@50p, ktore TV len zobrazi. To prepinanie medzi rozliseniami SD/HD je naozaj otravne. Na druhej strane sa u nas TV moc nepozera, takze sa to da prezit.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 26-12-2013 v 22:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele klapaciuss
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Mam pocit, ze sa bavite o dvoch roznych veciach. Ty vravis o vystupe typu "by source", jarino vravi o default nastaveni 1080i (cize SD je upscalovane a posielane ako 1080i, HD je posielane "as is"). Samozrejme mas pravdu aj ty (ja tento sposob pouzivam, kedze mam spickovy upscaler v AVR a je to naozaj otravne. Na druhej strane sa u nas TV moc nepozera, takze sa to da prezit).
    OK. To beru. Jen musím dodat, že některé HD programy jsou vysílány v 720p (ne v 1080i), takže u nich buď musí dojít ke změně rozlišení na HDMI výstupu s neduhem, o kterém jsem psal nebo dojde k degradaci obrazu převodem na 1080i.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,473

    Citace Původně odesláno od klapaciuss Zobrazit příspěvek
    nebo dojde k degradaci obrazu převodem na 1080i
    Ano. Predpokladam, ze to dochadza aj pri SD, pretoze korektne by mal algoritmus robit najprv dopocet na 50p, nasledne upscale na 1080@50p a az potom vypustenie parnych a neparnych snimkov pri posielani 1080i (a nakoniec to TV ajtak musi dopocitat na progresivnych 50p).

    Na druhej strane, 720@50p vysiela len zopar kanalov na Astre 1.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    na jednej strane tu máme DE programy v 720p, ktoré nie sú z 90 % nativ 720p materiál. Všetko to je prepočet z 1080/50i, alebo 1080/24p. Takže chlapi z rozumom...
    Na druhej strane ide všetko z orbitu 576/50i, alebo 1080/50i. Ak nepočítam pár DE programov, tak to máme viac, ako 99 %. Takže mať STB s podporou 1080/50/60p má zmysel maximálne tak pri prehrávaní home video 1080/50p ( ak to vôbec daný STB aj vie ), ale absolútne to nemá žiaden zmysel pri pozeraní vysielania. A ak chce byť niekto hnidopich, tak si stiahne plugin autoresolution a tam si všetko potrebné nastaví sám.

    ---------- Doplněno v 11:05 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:03 ----------

    Citace Původně odesláno od klapaciuss Zobrazit příspěvek
    OK. To beru. Jen musím dodat, že některé HD programy jsou vysílány v 720p (ne v 1080i), takže u nich buď musí dojít ke změně rozlišení na HDMI výstupu s neduhem, o kterém jsem psal nebo dojde k degradaci obrazu převodem na 1080i.
    preto som ti písal o tom plugine, kde si nastavíš ( aj tak to nemá vôbec žiaden zmysel ), že 720/50p chceš poslať von ako 720/50p ( aj keď máš default HDMI 1080i ). Pri filmoch, ktoré máš 1080/24p si nastavíš v tom plugine, že ich chceš poslať von ako 1080/24p ( aj keď máš default HDMI 1080i ). Kapišto ?
    A keďže XTREND má jeden z najkvalitnejších upscalerov na trhu STB ( o niekoľko tried lepší, ako má ktorákoľvek TV ), tak si nechávam prepočítavať SD priamo v STB a nedávam z STB von auto rozlíšenie...


    Aj teraz, keď bude na DE 720p programoch napr. lyžovanie, tak je to len bohapustý prepočet z 1080/50i na 720/50p, keďže sa primárne snímalo ( aspoň do minulej sezóny ) všetko na kamerách 1080/50i.
    Naposledy upraveno uživatelem jarino1978: 27-12-2013 v 09:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,473

    Myslim, ze slo skor o princip, ako o riesenie zdroja signalu.
    Cize aj keby bol zdroj 1080i -> uplink na Astru prebieha v -> 720p -> STB spravi upscaling na 1080p a nasledne zahodi snimky pri vystupe 1080i, kde si tento vystup opat TV prepocita na 1080p.

    Takto nejako to funguje a pritom je to mnohonasobna konverzia -> casto uplne zbytocna. A potom sa cudujeme, ze preco BD/BDrip vyzera podstatne lepsie, ako to, co nam lezie z TV. Presne pretoto. Mnohonasobna konverzia (scaling,re-enkoddovanie,....) po trase robi svoje. A plati to aj pre audio.
    Ale to uz som opat zabehol niekde inde ....
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 27-12-2013 v 11:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    je to smutne , ze marketing s 1080 vytazi nad kvalitou .. 720p je omoho vhodnejsi format ako 1080i .. my tocime vsetko v 720p a je to parada ..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upscaling
    Od Puamik v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 18-11-2011, 02:11
  2. upscaling u ps3
    Od Tatranka v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-12-2008, 20:04
  3. Nastavení komponentního výstupu
    Od Golmanek v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-07-2007, 22:51