Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Grabování HD signálu z BNC kabelu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    5

    Ahoj všem na fóru TVFreak,

    vracím se po několika letech (moje poslední zkušenosti byly s grabováním VHS pomocí ATI All-in-wonder - pamětnící jistě pamatují) a potřeboval bych radu.

    V současné době se věnuji streamování signálu z jednoho menšího sportovního turnaje a komentování - prakticky jsem do této chvíle fungoval tak, že jsem používal USB Tuner
    a S/VHS signál z přenosového vozu ČT (klasicky dotažený obraz + zvuk ve dvou kabelech a redukci BNC -> cinch)

    Nicméně nyní je možnost streamovat i HD obsah a to pomocí BNC kabelu ve kterém půjde normální digitální signál obraz + stereo zvuk.

    Můžete mi někdo poradit v jakém formátu se v tom kabelu obraz přenáší a jak ho dostat do počítače abych ho mohl restreamovat dál do internetu ?

    Předem děkuji alespoň za nasměrování nebo pomoc s tímto dotazem - přeji pěkný den

    Lukáš Huňka
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    BNC jsou jen konektory, ale používají se tam, kde je SDI signál. To je SDI signál?

    Pokud to je SDI, tak např. zde a zde a další... umí to i Quadra od nVidie
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 08-01-2014 v 14:09
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    hunaczech : ak to je v "BNC kabli" signal obraz so zvukom , tak to nemoze byt nic ine ako SDI signal .. na to potrebujes tuto kartu :
    http://syntex.cz/p/decklink-mini-rec...ty-interni-sdi


    ak by si potreboval externu , tak na mackoch s thunderboltom toto :
    http://syntex.cz/p/ultrastudio-mini-...ty-externi-sdi


    Alebo USB3.0 :
    http://syntex.cz/p/ultrastudio-sdi/c...ty-externi-sdi
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    5

    wow, dekuji moc za rychlou odpoved. Ano je to SDI btw. , trosku jsem to s tim BNC zkonil
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Tak Black Magic zastoupený Syntexem by ti mohl stačit. Kontaktuj je přímo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    to streamování probíhá přes nějaký SW a přes jakou službu? Ono to HD bude trošku náročnější i na výkon počítače a možná i na kapacitu linky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    5

    Adobe Flash Encoder nebo jak se to jmenuje, pripadne zkusim Wirecast ... Streamujeme na youtube v lince problem neni - 10/10mbit
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    neni lepsie kupit si daky streaming profil priamo v cechach ? napriklad http://www.click2stream.com/

    Wirecast ma kopu dobry moznosti , ja som nebol spokojny s jeho vysledkom .. furt mi to video trhalo viac ako z FMLE ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    neni lepsie kupit si daky streaming profil priamo v cechach ? napriklad http://www.click2stream.com/

    Wirecast ma kopu dobry moznosti , ja som nebol spokojny s jeho vysledkom .. furt mi to video trhalo viac ako z FMLE ..
    No ja nastesti problem s trhanim apd. nemam - obraz naprosto v pohode - bez lagu apd.

    Driv jsem pouzival Camcadu (predchudce Click2Stream) ale ta uz skoncila a tak jsme se presunuli na youtube a zatim (musim zatukat) je to bez problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    jedna vec je encodovanie (problemy s trhanim vo wirecaste) .. druha vec je samotny streaming .. youtube niekedy ide dobre .. niekedy je nepouzitelny .. lokalny streaming provider mi pripada rozumnejsie riesenie , ak chces poskytovat seriozne sluzby ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    jedna vec je encodovanie (problemy s trhanim vo wirecaste) .. druha vec je samotny streaming .. youtube niekedy ide dobre .. niekedy je nepouzitelny .. lokalny streaming provider mi pripada rozumnejsie riesenie , ak chces poskytovat seriozne sluzby ..
    Tak zrovna camcada taky nemela lokalni servery a s tim youtube opravdu prozatim problem nebyl (prakticka zkusenost 3x 12 hodinovy stream)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    mozno youtube ma ine serveri na live a ine na VOD .. prehravanie youtube u nas niekedy fakt skoro nejde .. ale ved ked si spokojny , tak samozrejme neni co riesit ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    a kdo je ten lokální streming provider? v ČR např.? protože některé nabídky jsem měl, ale to je spíš pro lidi, kteří dělají 24/7 za slušné peníze a né 1x za měsíc dobrovolně pomalu bez honoráře
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 29-10-2013, 19:34
  2. Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 20-09-2012, 16:50
  3. Delka kabelu
    Od strelec_oldd v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-03-2006, 13:03
  4. Max délka kabelu PC-TV?
    Od Vikyrky v sekci Bastlení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 13-10-2005, 11:00
  5. CD a DVD mechanika na jednom kabelu
    Od pee.tr v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 03-08-2005, 10:07