Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

DVB-T: Připojení satelitu a dvb-t naráz

Neregistrovaný (0)|2.1.2014 17:45
Tazatel: Petross

Znění dotazu: Zdravím, mám satelit od digi-tv (jedna TV připojená přes scart, druhá tv připojená přes koaxialní kabel + senzor pro ovladač přes telefonní kabel). Koupil jsem novou TV a kvůli HD programům bych rád připojil k televizi, ke které ja satelit připojen přes koaxial i klasickou pozemní anténu. TV má ale jen jeden Antena IN, takže nevím, jak to provést. Satelit na televizi naladím jako 1 analogový program.
KamilZ (10277)|2.1.2014 18:01
[QUOTE=;477991] kvůli HD programům bych rád připojil k televizi, ke které ja satelit připojen přes koaxial i klasickou pozemní anténu. TV má ale jen jeden Antena IN, takže nevím, jak to provést. Satelit na televizi naladím jako 1 analogový program.[/QUOTE]
Tohle si těžce odporuje, pokud to nepřipojíš přes HDMI nebo komponent (ne kompozit), tak na HD zapomeň.
Petross (0)|2.1.2014 18:27
Já ale nechci přes satelit přijímat HD programy, chci je přijímat pozemní anténou, přes tuner integrovaný v TV. Ptal jsem se, jak nejjednodušeji mít připojenou pozemní anténu a satelit zároveň (obojí koaxiální kabel). Nějaký přepínač nebo něco takového, aby se pokaždé nemuseli přehazovat kabely.
interfernet422 (1575)|2.1.2014 18:38
Kde máš anteny? Někde na střeše? Pokud ano, tak nahoře sloučit sat s dvb-t do jednoho koaxu pro svod a v pokoji pak účastnickou zásuvku s rozbočovačem na pozemní a sat signal. Do tv a sat už pak tahas samostatné koaxy. Jo a výměň digi, protože na HD TV budeš mít trvalý pocit k zblití z kvality obrazu.
RoPo (6061)|2.1.2014 18:46
TV musí mít jak konektor pro normálmní koaxiál z DVB-T a F konektor pro satelitní přívod. Takováto TV má í DVB-T tuner a také DVB-S tuner pro satelit.

Jestli dobře rozumím tomu jak máš TV připojenou, tak přijímáš z STB pro SAT signál namodulovaný do analogu a koaxem připojený do TV. TV má v sobě jak analogový tuner, tak a digitální pro pozemní DVB-T vysílání.

A pokud to je ještě jinak, tak dodám, že satelitní koaxiální kabel se připojuje F konektorem a pro pozemní svod se používají jiné konektory. To nejen ptoto, aby lidé nespali jeden koax určený pro pozemní příjem do konektoru pro satelitní anténu - LNB a parabolu.

Nebo chceš do druhé TV připojit signál z DVB-T antény a analogový signál z modulátoru SAT STB - pak by šel použít tzv. širokopásmový slučovač.
Petross (0)|2.1.2014 19:04
[QUOTE=RoPo;478006]
Nebo chceš do druhé TV připojit signál z DVB-T antény a analogový signál z modulátoru SAT STB - pak by šel použít tzv. širokopásmový slučovač.[/QUOTE]

Tohle bude asi ono. Napíšu to ještě jednou. Na střese je parabola pro satelitní příjem a anténa pro pozemní příjem. Od paraboly vedou dva koaxy do set-top-boxu. Jeden signál je připojený k TV přímo scartem a signál do druhé TV se převádí na analogový a do druhé TV je veden koaxiálním kabelem (s klasickými konektory, nikoli F). No a já k té druhé TV, které doposavaď přijímá onen převedený satelitní signál na analog chci připojit ještě pozemní anténu. Čili mám k TV dovedené dva koaxy s klasickým konektorem a v TV jeden Antena IN.
interfernet422 (1575)|2.1.2014 19:17
Teda to je dřevorubecké řešení .....9-)
Tak tady jedině k tomu modulátoru připojit širokopásmový slučovač, sloučit dvb-t signál s tím modulovaným výstupem ze stb a pak tíim jedním koaxem dostaneš do full hd televize na jednom kanále skvělý modulovaný digi výstup.... takhle bys to chtěl?

Ano přesně jak to piše RoPo v posledním řádku.
Petross (0)|2.1.2014 19:20
Ano, udělám to tedy takto. Celé digi tv je mi v podstatě ukradené, kvalita je samozřejmě příšerná. Řeším to takto proto, že jeden člověk na té tv chce sledovat ošklivé digi tv a já chci sledovat dvb-t a nepřehazovat při tom kabely :)
RoPo (6061)|2.1.2014 19:30
[QUOTE=interfernet422;478018]Teda to je dřevorubecké řešení .....9-)[/QUOTE]

Všude na světě se používá na různých místech "dřevorubecké řešení". Buď se to danému individuu vysvětlí, že to není ideální, ale funkční a má dané řešení určité neduhy a bude s tím spokojen, tak ať si to používá pokud to neohrožuje jeho zdraví či okolí. Život mě naučil, že kdo nechce naslouchat a poradit či si stále mele svoje, tak nemá smysl takovéhoto individuum přesvědčovat, protože já si svého času vážím více než protistrana.

---------- Doplněno v 19:30 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 19:26 ----------

[QUOTE=Petross;478020]Ano, udělám to tedy takto. Celé digi tv je mi v podstatě ukradené, kvalita je samozřejmě příšerná. Řeším to takto proto, že jeden člověk na té tv chce sledovat ošklivé digi tv a já chci sledovat dvb-t a nepřehazovat při tom kabely :)[/QUOTE]

Pro tento stav se používá jiné řešení. Sat a DVB-T anténa se sloučí na půdě např. hvězdicovým multipřepínačem a v každé místnosti se použije koncová zásuvka, které má na sobě jak F konektor pro SAT koax, tak standardní TV koax konektor pro DVB-T.