Konverze DVD do AC3 - problém
Zdravím všechny,
po nákupu nového receiveru jsem zjistil, že nepodporuje DVD se zvukem v MPEG, pouze v AC3, takže jsem se pustil do konverze mých domácích DVD na tento audio formát. Už jsem zkusil několik metod, ale pořád neúspěšně, sedím už nad tím několik dní a pořád se nedaří... Prosím nějakou dobrou duši o radu.
Jak jsem postupoval: v programu "Super" jsem převedl všechny VOB do AC3 (konvertováno pouze audio, video pouze "stream copy"), tzn. vob nebyly rozděleny do jednotlivých kapitol, jako se to děje v jiných programech, ale zůstaly v původním počtu. Převeden na AC3 byl i VIDEO_TS.VOB. S původními IFO a BUP soubory spuštění nefunguje, takže jsem je nově vygeneroval v Ifoeditu, s těmi to ale nefunguje také! Kontroloval jsem vytvořené kapitoly v nových IFO souborech a obsahují pouze jednu kapitolu namísto osmi, které má původní DVD, takže bude nějaký problém v namapování na VOBy. Když vezmu původní ifa a zedituju tam audio na AC3, stejně nejde, PgcEdit při kontrolním otevření hlásí: Chyba zavedení NAV balíku z VTS_01_0.vob v sektoru 1... Možná bude nějaký problém i v převedeném VIDEO_TS.VOB?
Předem moc díky všem za jakoukoliv radu!
po nákupu nového receiveru jsem zjistil, že nepodporuje DVD se zvukem v MPEG, pouze v AC3, takže jsem se pustil do konverze mých domácích DVD na tento audio formát. Už jsem zkusil několik metod, ale pořád neúspěšně, sedím už nad tím několik dní a pořád se nedaří... Prosím nějakou dobrou duši o radu.
Jak jsem postupoval: v programu "Super" jsem převedl všechny VOB do AC3 (konvertováno pouze audio, video pouze "stream copy"), tzn. vob nebyly rozděleny do jednotlivých kapitol, jako se to děje v jiných programech, ale zůstaly v původním počtu. Převeden na AC3 byl i VIDEO_TS.VOB. S původními IFO a BUP soubory spuštění nefunguje, takže jsem je nově vygeneroval v Ifoeditu, s těmi to ale nefunguje také! Kontroloval jsem vytvořené kapitoly v nových IFO souborech a obsahují pouze jednu kapitolu namísto osmi, které má původní DVD, takže bude nějaký problém v namapování na VOBy. Když vezmu původní ifa a zedituju tam audio na AC3, stejně nejde, PgcEdit při kontrolním otevření hlásí: Chyba zavedení NAV balíku z VTS_01_0.vob v sektoru 1... Možná bude nějaký problém i v převedeném VIDEO_TS.VOB?
Předem moc díky všem za jakoukoliv radu!
a nebolo by jednoduchsie nastavit v DVD prehravaci , aby mpeg audio konvertoval na PCM ? a nemusis nic prerabat ..
[OT]No především pěkně poděkuj dodavateli toho sqělého výrobku, který nepodporuje (=odporuje) normu. Okamžitě bych ho vrátil a žádal peníze zpět.[/OT]
Ovšem žasnu nad popsaným problemem - velikostí jsou sice při stejném nastavení audiostopy AC3 a M2A fakticky stejné, ale ten "zázračný" jmenovaný program opravdu umí na jeden klik demultiplex a multiplex do stejné struktury??? To je jak neposkvrněné početí panenky Marie. 9-)
Ovšem žasnu nad popsaným problemem - velikostí jsou sice při stejném nastavení audiostopy AC3 a M2A fakticky stejné, ale ten "zázračný" jmenovaný program opravdu umí na jeden klik demultiplex a multiplex do stejné struktury??? To je jak neposkvrněné početí panenky Marie. 9-)
Pitkyn: Nejedná se o klasický DVD přehravač, ale satelitní receiver (Liunx, Enigma2), konkrétně VU+ Duo2, umožňuje přehrávání ISO souborů... Problém je známý, už dlouho se čeká na nějakou opravu driveru, ale myslím, že to hned tak nebude.
StD: Jak je uvedeno výše, jelikož je to otevřený systém, na reklamaci to nebude :-) Možná jsem to nepopsal úplně přesně, ty nová VOBčka jsou drobet větší (cca o 15MB ten gigový). Velikost mě ale nějak netrápí, vypalovat na DVD to nebudu. Jsem ale v tomhle oboru celkem laik, takže chyba je třeba někde úplně triviální...
StD: Jak je uvedeno výše, jelikož je to otevřený systém, na reklamaci to nebude :-) Možná jsem to nepopsal úplně přesně, ty nová VOBčka jsou drobet větší (cca o 15MB ten gigový). Velikost mě ale nějak netrápí, vypalovat na DVD to nebudu. Jsem ale v tomhle oboru celkem laik, takže chyba je třeba někde úplně triviální...
[QUOTE=fidakm;477838]jsem zjistil, že nepodporuje DVD se zvukem v MPEG[/QUOTE]
Ale to nepodporuje (zrejme) ziadny. Minimalne to nieje ziadny standard v ramci bitstream transferu cez SPDIF (Prehravanie cez USB je ina vec).
Zdroj signalu (v tomto pripade STB) musi spravit dekodovanie na LPCM a takto audio posielat. Robia to takto vsetky HW masinky napriec celeho spektra pristrojov (STB, DVDP, BDP, MMC ...)
update:
[QUOTE=fidakm;477859]konkrétně VU+ Duo2[/QUOTE]
Tak to sa mi nezda, ze by Linovovy stroj mal prave s tymto problem. Ved tam urcite mozes nastavit dekodovanie na urovni typov audia (predpokladam).
Rozhodne ziadne audio v DVD ne-reenkoduj a neprevadzaj, je to zbytocna robota, radsej si pories svoj STB.
KamilZ ti urcite nieco ohladom toho napise, bude vediet lepsie co a ako nastavit.
Ale to nepodporuje (zrejme) ziadny. Minimalne to nieje ziadny standard v ramci bitstream transferu cez SPDIF (Prehravanie cez USB je ina vec).
Zdroj signalu (v tomto pripade STB) musi spravit dekodovanie na LPCM a takto audio posielat. Robia to takto vsetky HW masinky napriec celeho spektra pristrojov (STB, DVDP, BDP, MMC ...)
update:
[QUOTE=fidakm;477859]konkrétně VU+ Duo2[/QUOTE]
Tak to sa mi nezda, ze by Linovovy stroj mal prave s tymto problem. Ved tam urcite mozes nastavit dekodovanie na urovni typov audia (predpokladam).
Rozhodne ziadne audio v DVD ne-reenkoduj a neprevadzaj, je to zbytocna robota, radsej si pories svoj STB.
KamilZ ti urcite nieco ohladom toho napise, bude vediet lepsie co a ako nastavit.
[QUOTE=fidakm;477859]...úplně triviální...[/QUOTE]
Jo triviální to tedy je protože jsi název threadu napsal úplně ....(víš jak). Hovoříš o Transport Streamu, nikoli o Video Streamu (DVD-Video, jak je uvedeno), tudíž mateš obecenstvo. Dobrou noc.
BTW Z klasického TS (taky z Enigmy) si VS vyrábím pravidelně (a demuxuji přiložené příslušenství...)
Jo triviální to tedy je protože jsi název threadu napsal úplně ....(víš jak). Hovoříš o Transport Streamu, nikoli o Video Streamu (DVD-Video, jak je uvedeno), tudíž mateš obecenstvo. Dobrou noc.
BTW Z klasického TS (taky z Enigmy) si VS vyrábím pravidelně (a demuxuji přiložené příslušenství...)
[QUOTE=StD;477867]Hovoříš o Transport Streamu, nikoli o Video Streamu[/QUOTE]
Nikoliv, o ts nejde ani náhodou, téma je napsané přesně!
No jak vidím, jsi převelice ochotný, nikdo tě nenutí reagovat.
[QUOTE=vivid.sk;477862]Ved tam urcite mozes nastavit dekodovanie na urovni typov audia (predpokladam).[/QUOTE]
Bohužel ne. Je to opravdu tak, zaznamenal jsem tenhle problém na více fórech...
Nikoliv, o ts nejde ani náhodou, téma je napsané přesně!
No jak vidím, jsi převelice ochotný, nikdo tě nenutí reagovat.
[QUOTE=vivid.sk;477862]Ved tam urcite mozes nastavit dekodovanie na urovni typov audia (predpokladam).[/QUOTE]
Bohužel ne. Je to opravdu tak, zaznamenal jsem tenhle problém na více fórech...
No odpovídat mě nutí ten debilní nadpis, který pošpiňuje mou svatou krávu... A jináč, když už nevíš kudy kam - já mám Dreamboxe a ten to ukládá na disk viditelný v síti jak mu řeknu, tady nejlépe TS včetně všeho. A žádné problemy s M2A nikdy nebyly. Normou určené formáty jsou MP2, AC3, WAV (LPCM) a DTS. Cokoli z toho musí multiplexované na video jakýkoli přehrávač akceptovat. Punkt.
Dreambox to umí, to vím, jde jen o záležitost VU+ strojů, narazil jsem na uživatele, kterému to na Dreamu s audiem v MPEG běželo a na VU ne... BTW. co vidíš špatného na nadpisu "konverze DVD do AC3"? Je to jasný jak facka, samozřejmě to pro "odborníky" lze rozepsat na 10 řádků, ale smyslem nadpisu je krátký výstižný text.
[QUOTE=fidakm;477876]jde jen o záležitost VU+ strojů[/QUOTE]
Potom ide zrejmne len o nejaky bug daneho playera v STB. DVB-S totiz vysiela audio v rovnakom formate (mp2) a tam ti to urcite funguje.
Ako sa to tvari pri prehravani rovnakeho audia v inych kontajneroch? (avi)
Potom ide zrejmne len o nejaky bug daneho playera v STB. DVB-S totiz vysiela audio v rovnakom formate (mp2) a tam ti to urcite funguje.
Ako sa to tvari pri prehravani rovnakeho audia v inych kontajneroch? (avi)
[QUOTE=fidakm;477876]Dreambox to umí, to vím, jde jen o záležitost VU+ strojů, narazil jsem na uživatele, kterému to na Dreamu s audiem v MPEG běželo a na VU ne... BTW. co vidíš špatného na nadpisu "konverze DVD do AC3"? Je to jasný jak facka, samozřejmě to pro "odborníky" lze rozepsat na 10 řádků, ale smyslem nadpisu je krátký výstižný text.[/QUOTE]
Právě, že jednoduché slůvko "DVD" má miliony významů (proto je to "Versatile"),takže to [HL]NENÍ[/HL] výstižné. DVD-Video je jen jedno. Ovšem příčinu bych hledal u toho tvého zázraku v nastavení. Zdejší KamilZ to myslím také používá, tak ti řekne.
Právě, že jednoduché slůvko "DVD" má miliony významů (proto je to "Versatile"),takže to [HL]NENÍ[/HL] výstižné. DVD-Video je jen jedno. Ovšem příčinu bych hledal u toho tvého zázraku v nastavení. Zdejší KamilZ to myslím také používá, tak ti řekne.
ono ten mediaplayer , ktory hraje tie VOBy .. v nom bude problem zrejme .. sama enigma s mp2 nema problem ..
U DVDVidea nejde pouze vyměnit zvuk, je nutná reautorizace.
Vzhledem k tomu, že satelitní přijímač musí umět MPEG2 s mp2 zvukem, bych to raději překlopil do MKV, jsou tam kapitoly a je to rychlejší.\\/
Vzhledem k tomu, že satelitní přijímač musí umět MPEG2 s mp2 zvukem, bych to raději překlopil do MKV, jsou tam kapitoly a je to rychlejší.\\/
To ale překlopíš jen ty jednotlivé hlavní VOBy, ne? Co menu a VIDEO_TS.VOB? A do isa to nejspíš nezabalíš...
[QUOTE=fidakm;478067]To ale překlopíš jen ty jednotlivé hlavní VOBy, ne?[/QUOTE]
staci :)
Inak vydrz do zajtra, dam na test nieco Kamilovi, uvidime, kam sa debata posunie.
staci :)
Inak vydrz do zajtra, dam na test nieco Kamilovi, uvidime, kam sa debata posunie.
Zkoušeno následující:[SPOILER][CODE]GeneralComplete name : E:\Work\x3\VTS_01_0.IFO
Format : DVD Video
Format profile : Program
File size : 12.0 KiB
Duration : 1mn 49s
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 897 bps
Video
ID : 224 (0xE0)
Format : MPEG Video
Format version : Version 2
Bit rate mode : Variable
Width : 720 pixels
Height : 576 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate : 25.000 fps
Standard : PAL
Compression mode : Lossy
Audio
ID : 0 (0x0)
Format : MPEG Audio
Format profile : Version 1
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Language : Slovak
[/CODE][/SPOILER]Konfigurace: VU+ DUO2, VTI 6.0.5, zapojeno přes HDMI do AVR. Zkoušena jak VOB struktura, tak ISO. Výsledek: u obou při přehrávání na AVR svítí PCM, AVR nastaven na režim Direct a detekuje vstup PCM 2.0.
Format : DVD Video
Format profile : Program
File size : 12.0 KiB
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 897 bps
Video
ID : 224 (0xE0)
Format : MPEG Video
Format version : Version 2
Bit rate mode : Variable
Width : 720 pixels
Height : 576 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate : 25.000 fps
Standard : PAL
Audio
ID : 0 (0x0)
Format : MPEG Audio
Format profile : Version 1
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Language : Slovak
[/CODE][/SPOILER]Konfigurace: VU+ DUO2, VTI 6.0.5, zapojeno přes HDMI do AVR. Zkoušena jak VOB struktura, tak ISO. Výsledek: u obou při přehrávání na AVR svítí PCM, AVR nastaven na režim Direct a detekuje vstup PCM 2.0.
Kamile, díky za info. Při přehrávání přímo na VU (bez napojeného AVR) ti zvuk běží? Když spustím ifo, zvuk v menu mi jede, přestane až při skoku na nějakou kapitolu nebo pokud obsahuje jen jednu kapitolu, tak při jejím převíjení... Tyto případy jsou u tebe taky ok?
...nicméně to neřeší ten samotný problém konverze do AC3, hodil by sem někdo přesný ověřený postup, jak to udělat?
Předem díky
Předem díky
[QUOTE=fidakm;478476]Kamile, díky za info. Při přehrávání přímo na VU (bez napojeného AVR) ti zvuk běží? Když spustím ifo[/QUOTE]
Nezkoušel jsem (nepoužívám) a už jsem bohužel smazal vzorek. Myslel jsem, že se bavíme o konfiguraci s AVR.
Nezkoušel jsem (nepoužívám) a už jsem bohužel smazal vzorek. Myslel jsem, že se bavíme o konfiguraci s AVR.
- vieš isto, či ti potom interný player v E2 prehrá korektne aj AC3 ( skoky po kapitolách, pretáčanie )
- skúšal si aj iný image na VU, napr. OpenPLI ( tam ja osobne problém nemám žiaden, aj keď používam iný STB )
- skús si aktualizovať knižnice vo svojom image v STB
- skúšal si aj iný image na VU, napr. OpenPLI ( tam ja osobne problém nemám žiaden, aj keď používam iný STB )
- skús si aktualizovať knižnice vo svojom image v STB
- Ano, mám to vyzkoušené, AC3 je bez problémů
- Nezkoušel, s imagema bych nerad experimentoval...
- Je tam nejaktuálnější verze VTi a nejnovější ovladače...
---------- Doplněno v 19:55 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 19:54 ----------
[QUOTE=KamilZ;478972]Nezkoušel jsem (nepoužívám) a už jsem bohužel smazal vzorek. Myslel jsem, že se bavíme o konfiguraci s AVR.[/QUOTE]
S AVR jsem to zkoušel samozřejmě taky, ale bezúspěšně.
- Nezkoušel, s imagema bych nerad experimentoval...
- Je tam nejaktuálnější verze VTi a nejnovější ovladače...
---------- Doplněno v 19:55 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 19:54 ----------
[QUOTE=KamilZ;478972]Nezkoušel jsem (nepoužívám) a už jsem bohužel smazal vzorek. Myslel jsem, že se bavíme o konfiguraci s AVR.[/QUOTE]
S AVR jsem to zkoušel samozřejmě taky, ale bezúspěšně.