Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Konverze DVD do AC3 - problém

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    10

    Zdravím všechny,
    po nákupu nového receiveru jsem zjistil, že nepodporuje DVD se zvukem v MPEG, pouze v AC3, takže jsem se pustil do konverze mých domácích DVD na tento audio formát. Už jsem zkusil několik metod, ale pořád neúspěšně, sedím už nad tím několik dní a pořád se nedaří... Prosím nějakou dobrou duši o radu.
    Jak jsem postupoval: v programu "Super" jsem převedl všechny VOB do AC3 (konvertováno pouze audio, video pouze "stream copy"), tzn. vob nebyly rozděleny do jednotlivých kapitol, jako se to děje v jiných programech, ale zůstaly v původním počtu. Převeden na AC3 byl i VIDEO_TS.VOB. S původními IFO a BUP soubory spuštění nefunguje, takže jsem je nově vygeneroval v Ifoeditu, s těmi to ale nefunguje také! Kontroloval jsem vytvořené kapitoly v nových IFO souborech a obsahují pouze jednu kapitolu namísto osmi, které má původní DVD, takže bude nějaký problém v namapování na VOBy. Když vezmu původní ifa a zedituju tam audio na AC3, stejně nejde, PgcEdit při kontrolním otevření hlásí: Chyba zavedení NAV balíku z VTS_01_0.vob v sektoru 1... Možná bude nějaký problém i v převedeném VIDEO_TS.VOB?

    Předem moc díky všem za jakoukoliv radu!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    a nebolo by jednoduchsie nastavit v DVD prehravaci , aby mpeg audio konvertoval na PCM ? a nemusis nic prerabat ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    [OT]No především pěkně poděkuj dodavateli toho sqělého výrobku, který nepodporuje (=odporuje) normu. Okamžitě bych ho vrátil a žádal peníze zpět.[/OT]

    Ovšem žasnu nad popsaným problemem - velikostí jsou sice při stejném nastavení audiostopy AC3 a M2A fakticky stejné, ale ten "zázračný" jmenovaný program opravdu umí na jeden klik demultiplex a multiplex do stejné struktury??? To je jak neposkvrněné početí panenky Marie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    10

    Pitkyn: Nejedná se o klasický DVD přehravač, ale satelitní receiver (Liunx, Enigma2), konkrétně VU+ Duo2, umožňuje přehrávání ISO souborů... Problém je známý, už dlouho se čeká na nějakou opravu driveru, ale myslím, že to hned tak nebude.

    StD: Jak je uvedeno výše, jelikož je to otevřený systém, na reklamaci to nebude Možná jsem to nepopsal úplně přesně, ty nová VOBčka jsou drobet větší (cca o 15MB ten gigový). Velikost mě ale nějak netrápí, vypalovat na DVD to nebudu. Jsem ale v tomhle oboru celkem laik, takže chyba je třeba někde úplně triviální...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,330

    Citace Původně odesláno od fidakm Zobrazit příspěvek
    jsem zjistil, že nepodporuje DVD se zvukem v MPEG
    Ale to nepodporuje (zrejme) ziadny. Minimalne to nieje ziadny standard v ramci bitstream transferu cez SPDIF (Prehravanie cez USB je ina vec).
    Zdroj signalu (v tomto pripade STB) musi spravit dekodovanie na LPCM a takto audio posielat. Robia to takto vsetky HW masinky napriec celeho spektra pristrojov (STB, DVDP, BDP, MMC ...)


    update:
    Citace Původně odesláno od fidakm Zobrazit příspěvek
    konkrétně VU+ Duo2
    Tak to sa mi nezda, ze by Linovovy stroj mal prave s tymto problem. Ved tam urcite mozes nastavit dekodovanie na urovni typov audia (predpokladam).

    Rozhodne ziadne audio v DVD ne-reenkoduj a neprevadzaj, je to zbytocna robota, radsej si pories svoj STB.

    KamilZ ti urcite nieco ohladom toho napise, bude vediet lepsie co a ako nastavit.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 01-01-2014 v 19:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od fidakm Zobrazit příspěvek
    ...úplně triviální...
    Jo triviální to tedy je protože jsi název threadu napsal úplně ....(víš jak). Hovoříš o Transport Streamu, nikoli o Video Streamu (DVD-Video, jak je uvedeno), tudíž mateš obecenstvo. Dobrou noc.
    BTW Z klasického TS (taky z Enigmy) si VS vyrábím pravidelně (a demuxuji přiložené příslušenství...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Hovoříš o Transport Streamu, nikoli o Video Streamu
    Nikoliv, o ts nejde ani náhodou, téma je napsané přesně!
    No jak vidím, jsi převelice ochotný, nikdo tě nenutí reagovat.


    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Ved tam urcite mozes nastavit dekodovanie na urovni typov audia (predpokladam).
    Bohužel ne. Je to opravdu tak, zaznamenal jsem tenhle problém na více fórech...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    No odpovídat mě nutí ten debilní nadpis, který pošpiňuje mou svatou krávu... A jináč, když už nevíš kudy kam - já mám Dreamboxe a ten to ukládá na disk viditelný v síti jak mu řeknu, tady nejlépe TS včetně všeho. A žádné problemy s M2A nikdy nebyly. Normou určené formáty jsou MP2, AC3, WAV (LPCM) a DTS. Cokoli z toho musí multiplexované na video jakýkoli přehrávač akceptovat. Punkt.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    10

    Dreambox to umí, to vím, jde jen o záležitost VU+ strojů, narazil jsem na uživatele, kterému to na Dreamu s audiem v MPEG běželo a na VU ne... BTW. co vidíš špatného na nadpisu "konverze DVD do AC3"? Je to jasný jak facka, samozřejmě to pro "odborníky" lze rozepsat na 10 řádků, ale smyslem nadpisu je krátký výstižný text.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,330

    Citace Původně odesláno od fidakm Zobrazit příspěvek
    jde jen o záležitost VU+ strojů
    Potom ide zrejmne len o nejaky bug daneho playera v STB. DVB-S totiz vysiela audio v rovnakom formate (mp2) a tam ti to urcite funguje.
    Ako sa to tvari pri prehravani rovnakeho audia v inych kontajneroch? (avi)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od fidakm Zobrazit příspěvek
    Dreambox to umí, to vím, jde jen o záležitost VU+ strojů, narazil jsem na uživatele, kterému to na Dreamu s audiem v MPEG běželo a na VU ne... BTW. co vidíš špatného na nadpisu "konverze DVD do AC3"? Je to jasný jak facka, samozřejmě to pro "odborníky" lze rozepsat na 10 řádků, ale smyslem nadpisu je krátký výstižný text.
    Právě, že jednoduché slůvko "DVD" má miliony významů (proto je to "Versatile"),takže to NENÍ výstižné. DVD-Video je jen jedno. Ovšem příčinu bych hledal u toho tvého zázraku v nastavení. Zdejší KamilZ to myslím také používá, tak ti řekne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    ono ten mediaplayer , ktory hraje tie VOBy .. v nom bude problem zrejme .. sama enigma s mp2 nema problem ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,702

    U DVDVidea nejde pouze vyměnit zvuk, je nutná reautorizace.

    Vzhledem k tomu, že satelitní přijímač musí umět MPEG2 s mp2 zvukem, bych to raději překlopil do MKV, jsou tam kapitoly a je to rychlejší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    10

    To ale překlopíš jen ty jednotlivé hlavní VOBy, ne? Co menu a VIDEO_TS.VOB? A do isa to nejspíš nezabalíš...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,330

    Citace Původně odesláno od fidakm Zobrazit příspěvek
    To ale překlopíš jen ty jednotlivé hlavní VOBy, ne?
    staci

    Inak vydrz do zajtra, dam na test nieco Kamilovi, uvidime, kam sa debata posunie.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. 4:3 konverze na 16:9
    Od bluenite38 v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-08-2013, 16:08
  2. Konverze MTS
    Od perruzzi v sekci DV/HDV
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 19-01-2013, 19:31
  3. konverze do AMV
    Od Soukynek v sekci Kodeky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-08-2006, 15:25
  4. Konverze z *.mov
    Od wendy v sekci Editace videa
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-01-2006, 09:23
  5. Konverze
    Od Elektricman v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-01-2005, 18:30