Výběr 46/47 LCD do 20 000 Kč
Zdravím, po delší době opět vybírám TV pro známé.
Specifikace:
LCD s LED podsvícením
Příjem signálu ze satelitu (HD i SD) - jsou dvě varianty, buď bude TV s DVB-S tunerem nebo bude použit stávající Humax HDCI 5000.
Hodilo by se, aby TV přehrávala co nejvíc formátů přes USB, pokud možno i HD.
Pokud možno WiFi.
Požadavky klasický - kvalitní obraz, slušnej zvuk. Sledovat se bude všechno možný - sport, filmy, zpravodajství,...
Co jsem tak prolézal forum a testy, někdo doporučuje Samsungy, někdo Panasonic, Phillips. LG jsem četl, že se nějak zhoršili v kvalitě....
Je třeba v této cenové hladině nějakej jasnej favorit?
Předem děkuji za případné rady.
Specifikace:
LCD s LED podsvícením
Příjem signálu ze satelitu (HD i SD) - jsou dvě varianty, buď bude TV s DVB-S tunerem nebo bude použit stávající Humax HDCI 5000.
Hodilo by se, aby TV přehrávala co nejvíc formátů přes USB, pokud možno i HD.
Pokud možno WiFi.
Požadavky klasický - kvalitní obraz, slušnej zvuk. Sledovat se bude všechno možný - sport, filmy, zpravodajství,...
Co jsem tak prolézal forum a testy, někdo doporučuje Samsungy, někdo Panasonic, Phillips. LG jsem četl, že se nějak zhoršili v kvalitě....
Je třeba v této cenové hladině nějakej jasnej favorit?
Předem děkuji za případné rady.
Při použití externího STB (což je lepší, stejně jak chápu ho máš), tak za mě:
- pokud jdeš prioritně po obrazu, 47PFL7008K, ale je dražší a do řady 6008 bych spíš nešel, přeci jenom je o třídu níž než tyhle ostatní, musíš zkousnout ne moc odladěný firmware, má pasivní 3D a Ambilight
- pokud jdeš po multimédiích, UE46F6400, má největší riziko cloudingu
- universály:
- TX-L47ET60E, IPS panel a vše co s tím souvisí (dobré úhly, horší černá), někdo ho preferuje (já), někdo ne, informací na zde fóru k IPS je spousta, pasivní 3D),
- KDL-50W656A (pozor, jen 2x HDMI)
Pokud se necháš nalákat LG, z mé strany je to nejslabší výrobce, u kterého vítězí hodně marketing. TV jsou obrazově o třídu níže jak ostatní. Má zase ale většinou vymakaný firmware a Smart voloviny, je to low a midrange jsou TV pro nenáročné (což ber jako pro 90% lidí). Má IPS panely, takže stejné jako u Panasonic E6E/ET60 (nicméně Panasonicy jsou obrazově lepší, jen panel TV nedělá)
Mé pořadí: Sony, Panasonic, Samsung, Philips (ten sráží firmware)
- pokud jdeš prioritně po obrazu, 47PFL7008K, ale je dražší a do řady 6008 bych spíš nešel, přeci jenom je o třídu níž než tyhle ostatní, musíš zkousnout ne moc odladěný firmware, má pasivní 3D a Ambilight
- pokud jdeš po multimédiích, UE46F6400, má největší riziko cloudingu
- universály:
- TX-L47ET60E, IPS panel a vše co s tím souvisí (dobré úhly, horší černá), někdo ho preferuje (já), někdo ne, informací na zde fóru k IPS je spousta, pasivní 3D),
- KDL-50W656A (pozor, jen 2x HDMI)
Pokud se necháš nalákat LG, z mé strany je to nejslabší výrobce, u kterého vítězí hodně marketing. TV jsou obrazově o třídu níže jak ostatní. Má zase ale většinou vymakaný firmware a Smart voloviny, je to low a midrange jsou TV pro nenáročné (což ber jako pro 90% lidí). Má IPS panely, takže stejné jako u Panasonic E6E/ET60 (nicméně Panasonicy jsou obrazově lepší, jen panel TV nedělá)
Mé pořadí: Sony, Panasonic, Samsung, Philips (ten sráží firmware)
[QUOTE=KamilZ;477324]Při použití externího STB (což je lepší, stejně jak chápu ho máš), tak za mě:
- pokud jdeš prioritně po obrazu, 47PFL7008K (ale je dražší a do řady 6008 bych nešel)
- pokud jdeš po multimédiích, UE46F6400
- universály, TX-L47ET60E (IPS panel), KDL-50W656A (pozor, jen 2x HDMI)
Mé pořadí: Sony, Panasonic, Samsung, Philips (ten sráží firmware)[/QUOTE]
V čem je výhoda externího STB (pokud nepočítám peníze, který by se museli dát navíc za TV s DVB-S)? Někde jsem se akorát dočetl, že měl někdo problém se sladěním karty.
Ta Philips je už moc nad rozpočet...padesátkovej Soňák se už nevejde do stěny...
Ta UE46F6400 nevypadá špatně, i dle testů a recenzí.
Ten Panák taky nevypadá zle, akorát nevím, jestli by jim nevadil bílej rám a podstavec...
Takže to v tuto chvíli asi nejpravděpodobněji vypadá na toho Samsunga.
Každopádně děkuji za cenné rady.
- pokud jdeš prioritně po obrazu, 47PFL7008K (ale je dražší a do řady 6008 bych nešel)
- pokud jdeš po multimédiích, UE46F6400
- universály, TX-L47ET60E (IPS panel), KDL-50W656A (pozor, jen 2x HDMI)
Mé pořadí: Sony, Panasonic, Samsung, Philips (ten sráží firmware)[/QUOTE]
V čem je výhoda externího STB (pokud nepočítám peníze, který by se museli dát navíc za TV s DVB-S)? Někde jsem se akorát dočetl, že měl někdo problém se sladěním karty.
Ta Philips je už moc nad rozpočet...padesátkovej Soňák se už nevejde do stěny...
Ta UE46F6400 nevypadá špatně, i dle testů a recenzí.
Ten Panák taky nevypadá zle, akorát nevím, jestli by jim nevadil bílej rám a podstavec...
Takže to v tuto chvíli asi nejpravděpodobněji vypadá na toho Samsunga.
Každopádně děkuji za cenné rady.
Teď ještě teda řeším, zda vzít UE46F6400 nebo UE46F6500.
Dle srovnání to vypadá, že je rozdíl kromě nějakejch kravin v přítomnosti DVB-S. A cenově rozdíl 2 000 Kč.
Jinak jsou to identické panely? Měli jste někdo možnost srovnání?
Dle srovnání to vypadá, že je rozdíl kromě nějakejch kravin v přítomnosti DVB-S. A cenově rozdíl 2 000 Kč.
Jinak jsou to identické panely? Měli jste někdo možnost srovnání?
Nechci zakládat nové téma, chci koupit novou TV, kvůli kvalitě plazmu a kvůli ceně asi 42" -PANASONIC VIERA TX-P42ST60E je tato za 16tis dobra volba nebo raději vzít jinou, případně nějakou 50" např. LG 50PN6500?? Cena do tech 17 až 18tis