Plazma panasonic viera TX-P42X60E
Chlapi zdravím.Prosím,chci fotříkovi(75let) na olympiádu koupit Tv.Tato plazma mě zaujala cenou,nemá zbytečnéfunkce,které by stejně nevyužíval.Pouštěl by do toho signal z HD satelitu (Amiko 8340).Myslíte,že za těch 8700kč vyloženě neprohloupím.Teď zatím má nějakou starou crtv klasiku,72cm.Díky za odpověd.
Jestli má HD příjem, tak ale tohle není HD TV (má pouze 1024x768), víš to? Jak od ní je daleko a jaké má oči?
42" mě připadá strašně málo, na 3m, obzvláště pro staršího člověka, ten může spíše ocenit větší. Zkus zvážit 50" ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]). Nevím, jak by vypadala Tvá vybraná v 50" ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) na 3m co se týká rastru, to bohužel neposoudím, osobně bych ale na 50" raději HD. Na 42" by HD ready na 3m nebylo tak kritické, ale opravdu bych šel do větší.
Až tak tomu nerozumím,ale to je taky HD ready a ty myslíš,že raději full HD tedy 1920x1080?Tady mi podle ceny ,kterou do toho chci vrazit,vychází LG,ale tady netuším o kolik jsou "horší" než panasoniky.
OK. Ale ještě počkej na večer, až se zde sejde více názorů. Já zrovna příznivec plazem nejsem :-) (resp. všechny mi blikají), ale to máš 50:50, nechci nijak strašit. Fakt je, že plazma je lepší poměr cena/výkon jak LCD.
Přesně.Vím,že za slušnou LED v této velikosti bych musel dát určitě 20 000kč a výš.
Navíc mám s plazmou dobré zkušenosti,nic mi nebliká.(u přítelkyně mám za 28 000kč -42palcovou PX 80).Chtěl jsem ji původně dát fotříkovi a jí koupit něco novějšího,ale nechce o tom ani slyšet. Takže chci opět plazmu.
Navíc mám s plazmou dobré zkušenosti,nic mi nebliká.(u přítelkyně mám za 28 000kč -42palcovou PX 80).Chtěl jsem ji původně dát fotříkovi a jí koupit něco novějšího,ale nechce o tom ani slyšet. Takže chci opět plazmu.
Hele, plazma versus LCD je věčnej boj. Dokud jsem nepocítil blikání na vlasní bulvy, tak jsem to neřešil a abych řek pravdu, považoval jsem to za blbost. Svou první placku jsem vybíral půl roku a byl rozhodnutej z diskusí i z reálu v obchodech pro plazmu. Přijdu do obchodu (Datart) a naposled se jdu podívat mezi regály, jestli se neobjevilo něco nového a skončil jsem u vybraného panáka. Jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistil, že nemůžu zaostřit, slzí mi oči a začala mě bolet hlava. Zavolám prodavače, co že to je, že se na to nedá koukat a on " no jo, zas jeden co mu plazmy blikaj" Tak jsem radši odešel. Druhej den jsem šel do EW a pokecal s ochotným a patřičným směrem vzdělaným prodavačem a abych to moc nepitval, skončil jsem u LCD. Já bych nejdřív vyzkoušel, jestli nebude otci to blikání vadit , protože jsem to sám zažil. Mnou vybraný model plazmy jsem několikrát viděl v provozu a nikdy mi nic nevadilo. Potom jsem ale zjistil, že hraje roli dost faktorů. Citlovost daného člověka, osvětlení, zdroj obrazu, atd. Nepřesvědčuji tě abys šel do LCD, jen píši svou zkušenost a to že nevadí tobě, neznamená , že nebude vadit otci. Přeji šťastnou volbu.
jestli mohu přispět svým pohledem na věc, tu je. vybraná plazma panasonic tx-p42x60e je povedený model hd ready televize. osobně jsem dvě instaloval u dvou seniorů -- jeden 64 let, druhý 62 let. původně chtěli lcd s led podsvícením od lg (model 42la620), nakonec zvolili tuto plazmu, v jednom případě dokonce 50palcovou variantu. oba mají připojený hd satelit. jeden zircon, druhý technisat hd-8s. oba přijímají hd programy ze skylinku. a oba jsou svými slovy "doslova nadšení" obrazem i jednoduchostí zvolené televize.
na mě obraz působil velmi kvalitním dojmem. subjektivně jsem srovnával ještě s lg 50ph670s, kterou jsem bohužel ale viděl v jiných podmínkách. panel u této lg plazmy mi připadal málo jasný, což mi subjektivně vadilo.
pro seniora bych se nebál vybrat plazmu hd ready, i když ji má připojenou k hd satelitu. programy ve skylinku nejsou ve full hd, maximálně 1080i. senioři z mé zkušenosti oceňují velikost televize, než každý vyplnění pixel hd obrazovky. podle mě je tahle televize [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] skvělou volbou pro sledování v neprosvětlené místnosti i pro celodenní sledování. navíc za výbornou cenu. na spotřebu bych nehleděl. lcd s led podsvícením v podobné obrazové kvalitě bude za téměř dvojnásobek, takže než bude 10 tisíc útrata za elektřinu, to budou vybírat jinou televizi. nebo taky ne :)
na mě obraz působil velmi kvalitním dojmem. subjektivně jsem srovnával ještě s lg 50ph670s, kterou jsem bohužel ale viděl v jiných podmínkách. panel u této lg plazmy mi připadal málo jasný, což mi subjektivně vadilo.
pro seniora bych se nebál vybrat plazmu hd ready, i když ji má připojenou k hd satelitu. programy ve skylinku nejsou ve full hd, maximálně 1080i. senioři z mé zkušenosti oceňují velikost televize, než každý vyplnění pixel hd obrazovky. podle mě je tahle televize [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] skvělou volbou pro sledování v neprosvětlené místnosti i pro celodenní sledování. navíc za výbornou cenu. na spotřebu bych nehleděl. lcd s led podsvícením v podobné obrazové kvalitě bude za téměř dvojnásobek, takže než bude 10 tisíc útrata za elektřinu, to budou vybírat jinou televizi. nebo taky ne :)
Letošní plazmy mně blikají od všech 3 výrobců. Dřív to bylo tak, že Samsung a LG neblikaly, dřív neblikaly ani nižší modely od Panasoniku. Je potřeba se na to podívat. Zajímalo by mě, jestli to blikání je vidět specielně když se do té TV pouští něco přes vtup a třeba DVB-T vysílání nemusí tolik blikat?