Jak ovládat řetězec video pluginů ve Vegas?
Zdravím,
mám dotaz, zda jde nějakým způsobem (ať už pomocí křivky nebo klíčových snímků) ovládat celý řetězec video pluginů v Sony Vegas. Jedná se mi o to, že mám určitým způsobem nastavené pluginy, které jsou zařazené za sebou v řetězci a já potřebuju ovládat pouze "sílu" jejich společného efektu - není třeba tudíž ovládat každý zvlášť, ale pouze výsledný efekt všech dohromady.
Je na to nějaký fígl?
mám dotaz, zda jde nějakým způsobem (ať už pomocí křivky nebo klíčových snímků) ovládat celý řetězec video pluginů v Sony Vegas. Jedná se mi o to, že mám určitým způsobem nastavené pluginy, které jsou zařazené za sebou v řetězci a já potřebuju ovládat pouze "sílu" jejich společného efektu - není třeba tudíž ovládat každý zvlášť, ale pouze výsledný efekt všech dohromady.
Je na to nějaký fígl?
Ano, dá se to řešit. Stačí video stopu zduplikovat, ve spodní stopě zrušit všechny filtry a na horní stopu s ponechanými filtry vložit křivku "Composite level" - změnami úrovně se bude měnit i výsledná úroveň filtrů. Samozřejmě to nelze aplikovat na všechny filtry, např. pro Sony Wave by tento postup nebyl moc použitelný ;)