Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: SET-TOP-BOX

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Georg.H
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    4

    Zdravím.
    Měl bych dotaz ohledně STB.
    Bydlím v RD kde je udělán TV rozvod.
    Rodiče mají každý svou TV.

    otec má Sony Bravia KDL 40W 5830
    a naladí jen caa 14 programů

    matka má LG 32LD350 a naladí asi 54 programů má tam i několik polaků

    já mám starou tv Sony a k ní STB Steinner STT 150 a naladím caa 24 prg.

    všichni jedem na jedny a tytéž antény.

    já mám ještě k tomu Fandu,smíchov a pár další programů nekoukatelných obraz kostičky a špatný zvuk.

    zajímalo by mě proč na tv LG lze naladit tolik prg.? Na otcově Sonce jen 14?
    Lokalita Bílovecko okr. N.Jičín

    Děkují za jakoukoliv rady či informaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Každé zařízení má jinak citlivé tunery. Zkus to podle matky naladit na ostatních manuálně. Případně TV od máti přenes na ostatní místa, abys prověřil, že nemáš problém v rozvodu/zásuvce/účastnickém kabelu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Georg.H
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    4

    OK, taky řešení
    takže když koupím kvalitní STB tak bych měl taky naladit lepší kvalitu a více programů?
    Tady v tom sem lama tak se možná blbě ptám
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Ne, nemusí. První si to prověř s tou TV, nebo tam nažeň někoho s měřákem, kdo Ti změří úrovně, můžeš to mít na hraně. Klidně to může řešit zesilovač/aktivní rozbočovač. Nevíme, jaké máš přesné rozvody (topologie) a antény, těžko radit.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 26-12-2013 v 19:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Georg.H
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    4

    no prvně prubnu tu matčinu tv zda všude naladí stejně
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Citace Původně odesláno od Georg.H Zobrazit příspěvek
    no prvně prubnu tu matčinu tv zda všude naladí stejně
    Souhlasím s KamilemZ, že je těžké radit. Jelikož evidentně měřák nemáš, můžeš použít nějakou malou TV, která má ukazatele síly signálu tzv. "teploměry". Nejdříve si změř sílu signálu na přípojce s nejvíce naladěnými programy a pak postupuj dále. Pokud je na všech přípojkách úroveň signálu stejná, pak je to opravdu věcí citlivosti tunerů. Jelikož těžko předpokládám, že by sis (bez urážky) dokázal vybrat STB se špičkovým tunerem, toto řešení nedoporučuji a navíc by ti přibyla další "Tatranka" na stole.
    Pokud však je nějaká větev slabší, hledej chybu v kabelu : délka, skřípnutý, příliš slabý, zlomený. Začni však revizí konektrorů. Z praxe - 75% všech problémů. Další chybou bývá zasunutý rozbočovač do rozbočovače. Prodávají se rozbočovače se 2/3/4 ... výstupy. Já navíc obecně a důvodně doporučuji tzv. F-kovovou montáž.
    No a nakonec ti doporučuji přizvat si raději někoho, kdo má alespoň minimální praxi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Georg.H
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    4

    dík za info
    Odpovídat lze po přihlášení