Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

dálkové ovládání Aver TV Volar HD nano

Nitram2408 (2)|25.12.2013 15:02
Ahoj,

předem se omlouvám pokud píši do nesprávné sekce. Pořídil jsem si Aver TV Volar HD Nano a instalace proběhla bez problémů, programy lze naladit - tady v Ostravě jich chytnu asi 25, ale mají hrozně kolísavou kvalitu - např. ČT sport jede na 100% a ČT - D nejede vůbec, když posunu anténkou (chytám na tu přiloženou) tak třebas chytám ČT - D na 100%, ale ČT sport nejde.
Zároveň není možné zprovoznit dálkové ovládání. Přes nastavení Aver TV 3D, vidím v sekci vstupní zařízení, ale není tam ten můj konkrétní dálkový ovladač s velkým tlačítkem pro WMCenter (defaultně je tam nastavený RM-DM). AverQuick běží na liště a k tuneru mám přiřazeno dálkové ovládání (zatrženo). Tedy co vím a nevím:

1. Přes google (http://pear.ly/xT0WS) jsem našel, že je prý potřeba instalovat nejaktuálnější verzi základní desky - mám Gigabyte - nevím jak to najít, protože neznám přesně svůj typ, ale zkouším SlimDrivers a ten mi vyhazuje nějaké neaktuální ovladače - MOHLO BY TO BÝT V TOM - nechce se mi do toho vrtat?
2. Mám Win7 64bit a na přiloženém CD by asi měly být nejaktuálnější ovladače k tuneru, jak to ale zjistím - nikde se přes nastavení Aver TV 3D nedopátrám verze ovladače tuneru a verze software?
3. Mám přikoupit lepší anténu? S tou přiloženou to asi lepší nebude - přitom v Ostravě je hodně dobré pokrytí - ale nechce se mi pokaždé nastavovat tu anténu jinak aby něco chvíli běželo na 100%
4. Celé jsem to zkoušel na PC i na notebooku, ale výsledek je stejný...:( (obojí je win7 64bit)

Předem díky moc za nějaké nasměrování.
Retiree (659)|25.12.2013 17:44
ad 1) s ovladačem desky bych nespěchal, nepovažuju to za pravděpodobné
ad 2) na přikládaných CD nebývají nejnovější ovladače, poohlédl bych se na webu výrobce tuneru. Ovládací panely>Hardware a zvuk>Správce zařízení>Řadiče videa, zvuku a her rozkliknout...
ad 3) zcela jednoznačně, náhražková anténa vyhoví jen ve zcela výjimečných případech.
ad 4) otázkou je, zda to DO budeš skutečně využívat (tedy pokud to rozchodíš). Já bych se poohlédl po jiném softu. Nic proti WMC, ale existují lepší, např. DVBViewer, ale to je věc názoru
Nitram2408 (2)|26.12.2013 20:41
Díky za odpověď - začínám být přesvědčený o nutnosti reklamace:(
1. ten ovladač doporučoval nějaký technik z avermedia (viz odkaz), taky mě to přijde zvláštní
2. reinstaloval jsem vše - Avert TV 3D a ovladač, po uninstalu toho co jsem instaloval z CD jsem použil CCleaner a pro jistotu restartoval
3. anténa se nějak rozchodila - respektive, jde mi hlavně o kanály čt a nejvíce čt D/art a to začalo běhat super - koupím si delší koaxiální kabel a anténu někam natrvalo umístím a vypadá to, že to pojede, uvidím...
4. nevím jak to myslíš - vím, že jsou různé programy - mě se líbí WMC, ale ještě více XBMC, který lze perfektně ovládat z tabletu (přes androidí aplikaci), nicméně zatím jsem u WMC, než úplně dořeším doinstalování doplňků do XBMC, které podporují tunery - a proto bych chtěl funkční DO - jsem na gauči a bezdrátovou myší se mi těžko kliká na ikony a přepínají programy. DO mi přijde jako moc dobrá věc:)
no a jak dál - nejspíš to dám k reklamaci - DO vysílá signál (zkoušel jsem to přes digitální foťák), takže vadný bude přijímač, může to ovlivnit bezdrátová myš - na notebooku mám ale klasickou myš a výsledek byl stejný, nicméně vše to mám na jednom stole (pc a notebook), třeba to ruší do velké vzdálenosti?
díky za další nápady, nebo podobné zkušenosti
Retiree (659)|1.1.2014 17:48
Jsi si jistý, že máš skutečně nejnovější [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]?