Tablet,XBMC v notebooku,receiver,blu-ray,TV vše přes WiFi
Dobrý den, ahoj
Mám receiver propojený s blu-ray a TV přes HDMI. Receiver a BD jsou v síti přes wifi router. Na tabletu mám nainstalovaný
iControlAV2013 a tím ovládám obě zařízení. Nyní je moje představa taková, že chci video a zvuk z tabletu (youtube, filmy, atd)
posílat bezdrátově do TV přes zmiňovaná zařízení. Momentálně mám na tabletu nainstalovanou aplikaci Yatse a tou ovládám
XBMC vytvořený v notebooku, ale dál nevím, jak to poslat přes receiver a následně do TV. Vyřešila by to třeba "krabička" APPLETV?
děkuji za každý názor.
Mám receiver propojený s blu-ray a TV přes HDMI. Receiver a BD jsou v síti přes wifi router. Na tabletu mám nainstalovaný
iControlAV2013 a tím ovládám obě zařízení. Nyní je moje představa taková, že chci video a zvuk z tabletu (youtube, filmy, atd)
posílat bezdrátově do TV přes zmiňovaná zařízení. Momentálně mám na tabletu nainstalovanou aplikaci Yatse a tou ovládám
XBMC vytvořený v notebooku, ale dál nevím, jak to poslat přes receiver a následně do TV. Vyřešila by to třeba "krabička" APPLETV?
děkuji za každý názor.
Stiahni si app iMediaShare, je free, tá by Ti mala vidieť zariadenia v sieti, na ktoré je možné priamo posielať foto, video, youtube z tabletu, prípadne ďalšie videá v ponuke app8-)
omlouvam se za OT, ale neni neco na ovladani MMC Asus Oplay Mini Plus? Ten programek iMediaShare to asi neumi, ze?
Jestli jako tablet máš iPad, tak Apple TV toto řeší. Dále pokud máš MMC nebo HTPC a na něm XBMC, tak to podporuje také AirPlay (což je technologie pro vzdálené přehrávání na Apple věcích). Pokud v XBMC zapneš podporu AirPlay, tak by jsi měl XBMC vidět v síti jako další renderovací zařízení pro přihrávání např. z Youtube.
Ty máš XBMC v notebooku. Pokud máš notebook propojen s TV a TV s receiverem, tak by jsi měl XBMC jako AirPlay zařízení měl vidět, pokud máš povoleno také ve firewallu Windows.
Mám HTPC s XBMC i AppleTV a AirPlay funguje na obou výborně. AppleTV mám ještě kvůli iTunes Match.
Takto to vypadá např. na iPodu (podobně to vypadá na iPadu i iPhonu, to sem posílat nebudu. Pro ilustraci toto stačí):
[ATTACH=CONFIG]25803[/ATTACH]
Ty máš XBMC v notebooku. Pokud máš notebook propojen s TV a TV s receiverem, tak by jsi měl XBMC jako AirPlay zařízení měl vidět, pokud máš povoleno také ve firewallu Windows.
Mám HTPC s XBMC i AppleTV a AirPlay funguje na obou výborně. AppleTV mám ještě kvůli iTunes Match.
Takto to vypadá např. na iPodu (podobně to vypadá na iPadu i iPhonu, to sem posílat nebudu. Pro ilustraci toto stačí):
[ATTACH=CONFIG]25803[/ATTACH]
no právě, že notebook s TV propojen nemám. Na tom sem vyhořel :-) nějak mi tam překáží ten receiver. Nebylo by nejjednodušší řešení
zapojit MMC s wifi do HDMI portu na TV a do něj nahrát XBMC?
zapojit MMC s wifi do HDMI portu na TV a do něj nahrát XBMC?
Můžeš to tak udělat. Ale MMC je vhodné zapojit HDMI výstupem do receiveru a odtud do TV.
Pokud nemáš receiver s HDMI vstupem, tak MMC přes HDMI do TV a z MMC audio optikou vést do receiveru (kvůli HD audio formátům, které z TV nemusíš dostat do receiveru).
Pokud nemáš receiver s HDMI vstupem, tak MMC přes HDMI do TV a z MMC audio optikou vést do receiveru (kvůli HD audio formátům, které z TV nemusíš dostat do receiveru).
Ta varianta se zapojením MMC do HDMI výstupu na receiveru mně přijde shodná co momentálně mám. Router TP-link propojený do RJ45 receiveru a HDMI kabelama propojený
s Blu- ray a TV. Stačilo by nějak zakomponovat ten TP-link do XBMC a pak by snad to mohlo nějak fungovat:-)
s Blu- ray a TV. Stačilo by nějak zakomponovat ten TP-link do XBMC a pak by snad to mohlo nějak fungovat:-)
[QUOTE=kucind;476696]...zakomponovat ten TP-link do XBMC a pak by snad to mohlo nějak fungovat:-)[/QUOTE]
To vůbec netuším, co tím míníš. Nemůžeš nakreslit obrázek jak to máš propojené a sem vložit?
To vůbec netuším, co tím míníš. Nemůžeš nakreslit obrázek jak to máš propojené a sem vložit?
Mohl by jsi trochu popsat, jak to máš? Ja totiz vidim jen router. A mas imediashare nebo neco jineho? Podle obrázku bych tipoval neco jineho.