Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 39

Téma: synchronizace audio dle vzoru

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    13

    Zdravím všechny

    Chci se zeptat, zda existuje nějaký postup (či program), kterým by bylo možné provést automatickou synchronizaci CZ-audio stopy přesně podle vzoru EN-audio stopy ?
    (jazyky pochopitelně nepodstatné) - pro různá fps

    Jinými slovy optimální postup:
    1/ vyextrahované CZ+EN audio stopa (každý pro jiný fps-video i jinou dobu/délku videa),
    2/ obě stopy importovat do nějakého SW, určit jednu ze stop jako vzor a nechat SW automaticky upravit druhou stopu podle vzoru, aby měla stejnou časovou osu (tedy aby přesně seděla na zdrojové video)

    nebo alespoň nějaký podrobný postup kombinací utilit k dosažení výše popsaného.

    (stav: AVI s CZ dabingem a MKV s EN dabingem, různé fps i délka filmu)

    Prosím o pomoc, jsou to Disney pohádky pro dcerku, jde mi o život
    (AVI jsou opravdu v příšerné kvalitě)

    Díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,902

    Stejně musíš výsledek zkorigovat. Automatiku v tomto případě nenahradíš. Časování původního zvuku (počátky dialogů) nemusí vůbec odpovídat tomu jak je provedn CZ dabing.

    Když je to pro dcerku, tudíž rodinu, tak jí kup originál nebo si sežeň správnou CZ verzi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Do MKVMerge načti obě videa, videostopu z AVI vyhoď, nech jen zvukovou, označ ji a pomocí Stretch by nastav délku stopy, a pomocí Delay celkový posuv. Ovšem pozor, takto stretchnutou stopu nepodporují mnohé stolní přehrávače (pravidelné výpadky ve zvuku), takže nezbývá, než na zvukovou stopu použít BeSweet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,174

    Já to dělám v obyčejném Pinnaclu. Natáhnu tam záznam, přejdu do editace časové osy, zamknu video, vymažu původní zvukovou stopu, naimportuju novou a pak podle pohybu rtů to sesynchronizuji. Když se mi to případně po delší době zase rozjíždí, zvukovou stopu v tom místě useknu a znovu tu samou znovu naimportuju, ale pokračuji se synchronizací samozřejmě až od místa předchozího přerušení.
    Připomínám však, že mě toto hluboce nebaví a že jsem šel nejkratší cestou k úspěchu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,902

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    Já to dělám v obyčejném Pinnaclu. Natáhnu tam záznam, přejdu do editace časové osy, zamknu video, vymažu původní zvukovou stopu, naimportuju novou a pak podle pohybu rtů to sesynchronizuji. Když se mi to případně po delší době zase rozjíždí, zvukovou stopu v tom místě useknu a znovu tu samou znovu naimportuju, ale pokračuji se synchronizací samozřejmě až od místa předchozího přerušení.
    Připomínám však, že mě toto hluboce nebaví a že jsem šel nejkratší cestou k úspěchu.
    To je právě důvod proč to automaticky nelze dělat. Stejně musíš video a audio projít. To už se na to ani potom dívat nemusíš...
    Já se tomuto vyhýbám. Nevidím, v tom smysl a hromadu ztráceného času, který mohu vyúžít zajímavěji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Dělal jsem to ve Vegasu, práce pro vraha! Je fakt lepší si to někde najít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    13

    Ahoj RoPo, díky za info. Věřím, že při štěstí by automatika v některých případech mohla zafungovat ale dám ti za pravdu, že lepší bude manuální "napasování" - jenže nevím, jak na to Nepomohl bys s návodem?

    AVI je DVDrip s 25fps a ca. o 3minuty kratší, než MKV (BRRip) v EN s 23,976 fps
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,391

    Citace Původně odesláno od mirekv Zobrazit příspěvek
    označ ji a pomocí Stretch by nastav délku stopy
    A toto je prave absolutne nespravny postup (ktory netreba ani spominat). Potom sa ludia cuduju preco im to lupne kazdu sekundu alebo nehra, ak to prehanaju cez AVR.
    Stopu treba korektne spomalit (t.j. re-enkodovat z 25 na 23.976) a nasledne vlozit k originalu (google: eac3to; besweet takisto pouzivat opatrne, nepouzivat standardnu kniznicu na enkodovanie ac3 (ac3enc), ale pouzit Aften).

    Dalsi sposob je zrychlit povodny film na 25p (jednoducho, zmenou informacie v hlavicke), vlozit povodnu cesku stopu bez uprav a odstranit anglicku stopu. Toto plati len v pripade, ze nikto nebude chciet pozerat film v originale, ale decka asi nie.

    certok> pri novych rozpravkach, ktore vychadzaju na BD casto nebyva problem s audiom. Staci to korektne spomalit, niekde posunut audio o konstantu (vo vela pripadoch je to presne 1000ms) a zmuxovat. Bezne tento postup robim so 100% vysledkom. Novsie BD pasuju na audio uplne presne. Niekedy sa ti stane, ze vyjde trosku inak upravena verzia - v tom pripade ti ale nepomoze nic (okrem postupu, ktory vyssie spomenul bastlir)
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 19-12-2013 v 12:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    13

    Mám mkvmerge gui verze 6.6.0 (je-li to ono) mám v CZ a v něm je možnost jen "zpoždění" a "rozáhnutí", Stretch by jsem tam nenašel Co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,391

    Citace Původně odesláno od certok Zobrazit příspěvek
    Stretch by jsem tam nenašel Co s tím?
    Ani o tom neuvazuj. Vid moj prispevok vyssie.

    P.S. Ak nieco ides robit, porozmyslaj nad tym. Zeby bolo Stretch - Roztáhnutí ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    13

    ad P.S.: Jasan, souhlas, jsem za pitomce...uznávám, měl jsem číst pozorně

    zkusím tedy nějak skloubit, co je výše psáno...byť jsem doufal v takový nějaký "jednoduchý" návod pro začátečníka
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    vivid: Však jsem taky napsal, že to nemusí vždy fungovat, ale v PC sw přehrávačích to chodí.
    Pro ty, co to nikdy nedělali, a navíc to budou dělat jen jednou, či nahodile, to je zbytečná ztráta času a fůra pokusů-omylů. Měnit fps videa u MKV taky není jen tak.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    13

    Přehrával bych Popcornu, ten zatím zkousnul skoro všechno ...a připravil jsem si už 4 filmy, takže návod bych využil a předpokládám že i v budoucnu na další.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,248

    Ještě jednou ocituji co tu napsal vivid aby to nezapadlo:
    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Dalsi sposob je zrychlit povodny film na 25p (jednoducho, zmenou informacie v hlavicke), vlozit povodnu cesku stopu bez uprav a odstranit anglicku stopu.
    Je to velmi rychlý a elegantní způsob synchronizace v kontejneru MKV v případě kdy stačí jedna zvuková stopa. Pokud je potřeba zvuk kousek posunout, použije se u audiostopy parametr Delay/Zpoždění. Při popsané úpravě netrpí žádnou ztrátou kvality ani obraz ani zvuk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    No, tak zrovna Popcorn to neveme, bude se v krátkých pravidelných intervalech přerušovat zvuk.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Synchronizace VBR audio + video z jineho zdroje
    Od hunti v sekci Editace audia
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-03-2008, 13:59
  2. mpeg na DVD, synchronizace video audio
    Od petrklicci v sekci Mastering
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 30-07-2006, 15:38
  3. Kontrola synchronizace audio a video
    Od Vikina v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 25-05-2006, 12:15
  4. synchronizace audio/video
    Od pee.tr v sekci Editace videa
    Reakcí: 106
    Poslední příspěvek: 18-10-2005, 09:28
  5. Rozhozená synchronizace zvuk a audio ve virtual dub
    Od satman13 v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-11-2004, 00:43