Sony KDL 55W905A a USB disk
Má někdo zkušenosti s USB HDD připojeným k TV Sony, konkrétně KDL 55W905A?
Koupil jsem Western Digital 2.5" Elements Portable 1500GB:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A k němu delší USB 3.0 kabel:
S originálním USB 3.0 kabelem (velmi krátkým) mně disk s TV funguje, ale po propojení delším kabelem se disk nerozpozná. Zkoušel jsem dva delší kabely USB 3.0 a pořád nic. Je TV Sony nějak citlivější na kvalitu kabelu?
Koupil jsem Western Digital 2.5" Elements Portable 1500GB:
A k němu delší USB 3.0 kabel:
S originálním USB 3.0 kabelem (velmi krátkým) mně disk s TV funguje, ale po propojení delším kabelem se disk nerozpozná. Zkoušel jsem dva delší kabely USB 3.0 a pořád nic. Je TV Sony nějak citlivější na kvalitu kabelu?
To není problém TV, vypadá to nejspíše na problém s napájením, zřejmě to máš na hraně a delší kabel znamená vyšší ztráty. Jestli potřebuješ delší kabel, tak zkus před disk dát Y kabel a zdroj (pokud HDD nemá možnost ext. napájení).d
Delší kabel = snížení napětí, změkčí napájení. Krátký kabel má význam. Ale může to být také způsobeno příliš slabými či nekvalitními dráty v kabelu.
Díky kluci, zkusím tedy nějaký značkový kabel a uvidíme. Disk bohužel nemá konektor pro externí napájení. Existuje nějaké zařízení, které by externí napájení zajistilo?
Tzv. USB Y kabel. Je to normální rozdovjka. Na jedné straně je konektor do disku a na druhé straně jeden USB konektor s napájecími a datovými vodiči a druhý konektor je s napájecími vodiči. Disk si potom bere proud ze dvou portů. Tedy pokud není nejak blbě udělané napájení na desce, které by omezovalo celkový proud společně pro všechny porty a ne na každý odděleně.
[QUOTE=petrveit;476401]Existuje nějaké zařízení, které by externí napájení zajistilo?[/QUOTE]
Vždyť jsem Ti to psal (Y kabel + zdroj) ?!?!
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (a pokud by to neutáhla TV, tak k tomu něco takového [odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
Vždyť jsem Ti to psal (Y kabel + zdroj) ?!?!
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (a pokud by to neutáhla TV, tak k tomu něco takového [odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
Tiez poprosim o radu. Mam tento isty televizor a chcem pripojit nejaky disk na nahravanie.Vidim ,ze to nie je az take jednoduche.Viete mi poradit aky disk si mam kupit?/ chcel by som tak 0,5 az 1 T, samostatne napajanie /
Dakujem za akukolvek radu vopred.
Martin
Martin
[QUOTE=martin.doc;476454]Tiez poprosim o radu. Mam tento isty televizor a chcem pripojit nejaky disk na nahravanie.Vidim ,ze to nie je az take jednoduche.Viete mi poradit aky disk si mam kupit?/ chcel by som tak 0,5 az 1 T, samostatne napajanie /
Martin[/QUOTE]
Nejdříve bych se podíval na doporučení výrobce, jaké nejvyšší kapacity TV podporuje.
Jinak po vyjmutí HDD z rámečku jde k TV se samostatným napájením připojit také. Jenže HDD pak běží pořád, dokud se externí napájení nevypne.
Je to každého věc, ale já mám v TV 32GB flashku a ještě jsem ji nezaplnil.
Martin[/QUOTE]
Nejdříve bych se podíval na doporučení výrobce, jaké nejvyšší kapacity TV podporuje.
Jinak po vyjmutí HDD z rámečku jde k TV se samostatným napájením připojit také. Jenže HDD pak běží pořád, dokud se externí napájení nevypne.
Je to každého věc, ale já mám v TV 32GB flashku a ještě jsem ji nezaplnil.
HDD 2,5 mi TV nezobral - eSata s adapterom na USB a samostatnym napajanim. USB 3.0 64 GB ale ma len kapacitu na nejakych 200 min. v 1080 nie?
[QUOTE=martin.doc;476480]HDD 2,5 mi TV nezobral - eSata s adapterom na USB a samostatnym napajanim. USB 3.0 64 GB ale ma len kapacitu na nejakych 200 min. v 1080 nie?[/QUOTE]
A proč USB 3? Já tedy mám Sama a ten docela prudí s výběrem flashek, respektive prudí test jejich rychlosti. Ale to se již podařilo softově obejít. Takže tam jde vrazit cokoliv. Jinak se mi tu flashku ještě nepodařilo zaplnit. Pravda už nevím, co bylo v SD a HD, ale když jsem si před odjezdem na dovolenou prohlédl budoucí programy a naprogramoval si jejich nahrávání, nikdy jsem flashku nezaplnil. Na druhou stranu po shlédnutí záznamu jej mažu.
A proč USB 3? Já tedy mám Sama a ten docela prudí s výběrem flashek, respektive prudí test jejich rychlosti. Ale to se již podařilo softově obejít. Takže tam jde vrazit cokoliv. Jinak se mi tu flashku ještě nepodařilo zaplnit. Pravda už nevím, co bylo v SD a HD, ale když jsem si před odjezdem na dovolenou prohlédl budoucí programy a naprogramoval si jejich nahrávání, nikdy jsem flashku nezaplnil. Na druhou stranu po shlédnutí záznamu jej mažu.
PS. Nemáš některý USB port na TV označený jako HDD, Power či obdobně? Z něj by mělo lézt aspoň 500mA. U HDD je kritický okamžik startu. Proto je lepší u adaptéru disk nejdřív ex-zdrojem roztočit a pak jej připojit.
Výpis z manuálu:
Připojte k televizoru externí zařízení USB HDD a užívejte si nahrávání digitálního vysílání. Pokud je váš televizor vybaven dvěma nebo více USB porty, připojte zařízení USB HDD k portu označenému „HDD REC“.
Podporovány jsou USB HDD o kapacitě minimálně 32 GB.
Připojení zařízení USB HDD prostřednictvím hubu USB není podporováno. Připojte zařízení přímo k televizoru.
Při formátování zařízení USB HDD v průběhu registrace dojde k vymazání veškerých uložených dat. Jakmile je zařízení USB HDD zaregistrováno pro televizor, nelze ho používat s počítačem. Chcete-li umožnit používání zařízení USB HDD v počítači, naformátujte ho v počítači. (Pamatujte, že veškerá data v zařízení USB HDD budou vymazána).
Můžete zaregistrovat maximálně 8 zařízení USB HDD.
Pouze tato televize může přehrát data zaznamenaná na připojené zařízení USB HDD.
Nahrávání je podporováno pouze pro digitální televizní vysílání. Nahrávání datového vysílání a rozhlasu není podporováno.
Zakódované signály nelze nahrávat.
Nahrávání nelze uskutečnit v následujících případech:
- Televizor nemůže rozpoznat zaregistrované zařízení USB HDD.
- V zařízení USB HDD je nahráno více než 1 000 programů.
- Zařízení USB HDD je plné.
Na USB HDD nelze nahrávat, pokud je vybrána možnost [Nahrávání SCART zap].
Soubory médií v paměťovém zařízení USB nebo ve vaší domácí síti nelze přehrávat během nahrávání. Můžete ale sledovat program, který právě nahráváte.
Během nahrávání pravděpodobně nebude možný automatický výběr programu, který nahráváte.
Nahrávání není možné, pokud program není autorizován operátorem.
Používáte-li Modul podmíněného přístupu (CAM), nepoužívejte ochranu pomocí rodičovského hodnocení, která během nahrávání nemusí fungovat. Namísto ní použijte blokování programu nebo vlastní rodičovské hodnocení televizoru, pokud je podporováno poskytovatelem vysílání.
........... atd.
Nikde jsem se nedočetl, že by to mělo port USB 3.0.
Připojte k televizoru externí zařízení USB HDD a užívejte si nahrávání digitálního vysílání. Pokud je váš televizor vybaven dvěma nebo více USB porty, připojte zařízení USB HDD k portu označenému „HDD REC“.
Podporovány jsou USB HDD o kapacitě minimálně 32 GB.
Připojení zařízení USB HDD prostřednictvím hubu USB není podporováno. Připojte zařízení přímo k televizoru.
Při formátování zařízení USB HDD v průběhu registrace dojde k vymazání veškerých uložených dat. Jakmile je zařízení USB HDD zaregistrováno pro televizor, nelze ho používat s počítačem. Chcete-li umožnit používání zařízení USB HDD v počítači, naformátujte ho v počítači. (Pamatujte, že veškerá data v zařízení USB HDD budou vymazána).
Můžete zaregistrovat maximálně 8 zařízení USB HDD.
Pouze tato televize může přehrát data zaznamenaná na připojené zařízení USB HDD.
Nahrávání je podporováno pouze pro digitální televizní vysílání. Nahrávání datového vysílání a rozhlasu není podporováno.
Zakódované signály nelze nahrávat.
Nahrávání nelze uskutečnit v následujících případech:
- Televizor nemůže rozpoznat zaregistrované zařízení USB HDD.
- V zařízení USB HDD je nahráno více než 1 000 programů.
- Zařízení USB HDD je plné.
Na USB HDD nelze nahrávat, pokud je vybrána možnost [Nahrávání SCART zap].
Soubory médií v paměťovém zařízení USB nebo ve vaší domácí síti nelze přehrávat během nahrávání. Můžete ale sledovat program, který právě nahráváte.
Během nahrávání pravděpodobně nebude možný automatický výběr programu, který nahráváte.
Nahrávání není možné, pokud program není autorizován operátorem.
Používáte-li Modul podmíněného přístupu (CAM), nepoužívejte ochranu pomocí rodičovského hodnocení, která během nahrávání nemusí fungovat. Namísto ní použijte blokování programu nebo vlastní rodičovské hodnocení televizoru, pokud je podporováno poskytovatelem vysílání.
........... atd.
Nikde jsem se nedočetl, že by to mělo port USB 3.0.
500 mA je minimum pro USB 2.0. WD passport disky i s USB 3.0 fungují i na USB 1.1. Mají pomalu rozběhové motory, které nemají tak velký rozběhový proud. Sám na USB 1.1 používám WD passport s USB 3.0, ale to byla první generace passport disků s USB 3.0.
[QUOTE=RoPo;476490]500 mA je minimum pro USB 2.0. WD passport disky i s USB 3.0 fungují i na USB 1.1. Mají pomalu rozběhové motory, které nemají tak velký rozběhový proud. Sám na USB 1.1 používám WD passport s USB 3.0, ale to byla první generace passport disků s USB 3.0.[/QUOTE]
No dobře, ale proč mu to tedy nejede? Při standardizaci USB 3 tam zpětná kompatibilita byla daná. Přesto při dnešních cenách a kapacitách flashek považuji toto řešení za elegantnější. Ale jak jsem již psal, je to však každého věc. Navíc nevím nic o tom, jak to u Soňáků chodí s kódováním záznamu a popřípadě jeho dekódováním. Takže si myslím, na co jsem neměl čas, to si třeba nahraji, ale na ukládání záznamů či obecně videa bych raději použil jiné technické řešení, než aby mně něco bzučelo u TV. A jak to v elektronice bývá, souvisí všechno se vším - neohrozím zdroj v TV? Jak jsem se dověděl od autorizovaného technika od Sama, tak právě zdroje jsou achylovou patou. Na druhou stranu mám od Sony asi stoletou DV kameru a pořád bez jediné závady.
No dobře, ale proč mu to tedy nejede? Při standardizaci USB 3 tam zpětná kompatibilita byla daná. Přesto při dnešních cenách a kapacitách flashek považuji toto řešení za elegantnější. Ale jak jsem již psal, je to však každého věc. Navíc nevím nic o tom, jak to u Soňáků chodí s kódováním záznamu a popřípadě jeho dekódováním. Takže si myslím, na co jsem neměl čas, to si třeba nahraji, ale na ukládání záznamů či obecně videa bych raději použil jiné technické řešení, než aby mně něco bzučelo u TV. A jak to v elektronice bývá, souvisí všechno se vším - neohrozím zdroj v TV? Jak jsem se dověděl od autorizovaného technika od Sama, tak právě zdroje jsou achylovou patou. Na druhou stranu mám od Sony asi stoletou DV kameru a pořád bez jediné závady.
Jasně. USB Flashka nebo SSD je také moje volba k TV. Nic tam nehučí a pro time shift ideální. Na nahrávání mám externí SAT box s HDD 500GB HDD.
Né však všude USB flashky v TV fungují. U mého reklamované a vrácené TV UE40ES6900 flashka nejela. Tvrdošijně chtěla HDD. Tak jsem k ní připojil malý tichý 1,8" HDD, který jsem měl v šuplíku.
Né však všude USB flashky v TV fungují. U mého reklamované a vrácené TV UE40ES6900 flashka nejela. Tvrdošijně chtěla HDD. Tak jsem k ní připojil malý tichý 1,8" HDD, který jsem měl v šuplíku.
[QUOTE=RoPo;476499]........ U mého reklamované a vrácené TV UE40ES6900 flashka nejela. Tvrdošijně chtěla HDD. .......[/QUOTE]
To mě zajímá .... TV flashku "neviděla", nebo ji odmítla až po otestování?
To mě zajímá .... TV flashku "neviděla", nebo ji odmítla až po otestování?
Dal som si poradit a objednal som 64 GB USB. BTW. skusil som vsunut USB 32 GB a TV ho zobral na prvy sup./2.0/ Ten 2.5 HDD ma asi problem s tym adapterom z eSATA vystupu na USB.
Este raz Diky.
Este raz Diky.
Když už mám ten 1,5TB HDD, tak jsem objednal různé kombinace kabelů a přes Vánoce s tím polaboruju. Já jsem původně chtěl použít taky USB flash, ale omylem jsem ho zastrčil do špatného konektoru a domníval jsem se, že musím použít HDD.
Mimochodem, ta TV Sony napájení HDD nějak sama vypíná nebo poběží pořád? Kdyby HDD fungoval jen s krátkým kabelem, mohl bych HDD nechat za TV, ale je dost hlučný.
Mimochodem, ta TV Sony napájení HDD nějak sama vypíná nebo poběží pořád? Kdyby HDD fungoval jen s krátkým kabelem, mohl bych HDD nechat za TV, ale je dost hlučný.
[QUOTE=petrveit;476514]Když už mám ten 1,5TB HDD, tak jsem objednal různé kombinace kabelů a přes Vánoce s tím polaboruju. Já jsem původně chtěl použít taky USB flash, ale omylem jsem ho zastrčil do špatného konektoru a domníval jsem se, že musím použít HDD.
Mimochodem, ta TV Sony napájení HDD nějak sama vypíná nebo poběží pořád? Kdyby HDD fungoval jen s krátkým kabelem, mohl bych HDD nechat za TV, ale je dost hlučný.[/QUOTE]
Hlavně v tomto případě (jak tu už bylo někde řečeno) platí, čím kratší kabel, tím lepší. Uspávání HDD jsem v menu žádné TV ještě neviděl. Nejsem ale brouk Pytlík. :) Takže pokud by některá TV disk vypínala, bude to spíš výjimkou a automatickým nastavením ve FW.
Mimochodem, ta TV Sony napájení HDD nějak sama vypíná nebo poběží pořád? Kdyby HDD fungoval jen s krátkým kabelem, mohl bych HDD nechat za TV, ale je dost hlučný.[/QUOTE]
Hlavně v tomto případě (jak tu už bylo někde řečeno) platí, čím kratší kabel, tím lepší. Uspávání HDD jsem v menu žádné TV ještě neviděl. Nejsem ale brouk Pytlík. :) Takže pokud by některá TV disk vypínala, bude to spíš výjimkou a automatickým nastavením ve FW.