Zapojení reproduktorů u LG 50PH670S
Dobrý den, před pár dny jsme si koupil novou televizi LG 50PH670S ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]). Bohužel však nevím, jak mám do této televize připojit své starší reproduktory od Geniusu ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]). Na předešlé tv jsem je měl zapojeny přes 3,5mm jack, u nové televize jsem ho však nenašel. Je tedy nějaký způsob jak spojit tyto dvě zařízení? Děkuji za rady
Ano, do sekce zvuk jsme se koukal, bohužel já tomu skoro nerozumím. Doporučili by jsem mi někdo nějaký převodník cinch-optika nebo lépe vysvětlili radu pod tím. SCART-cinch? Dělají se i reproduktory rovnou s otickým výstupem? Děkuji za rady
Tak se snaž a něco nastuduj, lenost je strašná :-), žádný učený z nebe nespadnul, není na tom žádná věda.
- k čemu chceš převodník Cinch-optika? Potřebuješ opačný, optika-Cinch
- repro s optickým výstupem se nedělají, dělají se repro s optickým vstupem. Třeba tyhle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
- převodník Optika-Cinch máš třeba zde: http://www.male-obchudky.cz/cyp-audience-au-d3-192-prevodnik-z-koaxu-a-optiky-na-analogove-stereo/
- jak chceš lépe vysvětlit radu Scart-Cinch? Prostě koupíš kabel Scart s výstupem (nebo přepínací)do Cinch (příklady tam máš) a budeš se modlit, že Ti TV vždy do Scart posílá výstup, což nemusí být pravidlo. Ale je to řešení za pár korun a za pokus stojí.
- k čemu chceš převodník Cinch-optika? Potřebuješ opačný, optika-Cinch
- repro s optickým výstupem se nedělají, dělají se repro s optickým vstupem. Třeba tyhle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
- převodník Optika-Cinch máš třeba zde: http://www.male-obchudky.cz/cyp-audience-au-d3-192-prevodnik-z-koaxu-a-optiky-na-analogove-stereo/
- jak chceš lépe vysvětlit radu Scart-Cinch? Prostě koupíš kabel Scart s výstupem (nebo přepínací)do Cinch (příklady tam máš) a budeš se modlit, že Ti TV vždy do Scart posílá výstup, což nemusí být pravidlo. Ale je to řešení za pár korun a za pokus stojí.
Tak jsme se snažil a něco jsme snad nastudoval. Bude mi to tedy fungovat když koupím tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a propojím to tímto kabelem [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ano. Obojí je použitelné pro převední audio optického výstupu TV na analogový 2xchinch stereo výstup.
Dobře, děkuji za potvrzení. Jen se ještě zeptám, když si časem koupím reproduktory 5.1 tento převodník to už asi nezvládne že?
Převodník ti max. zvládne převod z optiky na digitální koax. Nic jiného od toho nečekej.
Co by jsi chtěl po tom převodníku, aby dělal pro použití "v 5.1"?
Co by jsi chtěl po tom převodníku, aby dělal pro použití "v 5.1"?
Ano četl jsme to, je tam napsáno že to může mít problém s dekodováním formátů. Tak jestli s tím máte nějaké zkušenosti. U těch 5.1 jsem to myslel tak, že když je připojím přes cinch kabel do převodníku, tak jestli budou taky hrát nebo ne. Dyť i 5.1 o geniusu HF6000 mají taky jen dva cinch konektory. Nebo nevyřešilo by můj problém koupit nějaké domací kino.
Asi rozumím, na co se ptáš. Přes převodník vžy prolezou jen dva kanály až bedny či AVR dle nastavení udělají umělé rozhození do všech 5.1 kanálů, pokud se tak nastaví.
Jasné? Stačí to tak?
Jasné? Stačí to tak?
Aha, asi chápu. Přemýšlím, že asi nejlepší řešení je dle než se zeptátr koupit av receiver. Myslíte, že tento by byla dobrá volba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Děkuji za odpověď
Děkuji za odpověď
VSX-D514 nemá HDMI. Je to čistě video-analogový AVR (nepočítám optiku, kterou má).
Je tam např. Denon 1312. Jedná se však o entry-level. Tady je nový: http://www.okay.cz/denon-avr1312/
Počítej ještě s repro. I když prozatím třeba stačí jen přední dva sloupy + center.
AVR kousků je mnoho... Podle tvých nároků, místnosti, repro atd... nepřeberné množství.
Je tam např. Denon 1312. Jedná se však o entry-level. Tady je nový: http://www.okay.cz/denon-avr1312/
Počítej ještě s repro. I když prozatím třeba stačí jen přední dva sloupy + center.
AVR kousků je mnoho... Podle tvých nároků, místnosti, repro atd... nepřeberné množství.
Já si právě myslel, že by ten zvuk z televize mohl jít právě tou optikou? Já až tak na ten zvuk náročný nejsem, jen bych chtěl zase o něco lepší než podávají vestavěné reproduktory u výše zmíněné tv. jak jsme psal, měl jsem asi rok připojené k minulé tv, reproduktory pro pc od geniusu a stačilo mi to. Jinak ibýváček máme malinký, cca 6*6 metrů, takže by mi 2.1 nebo jak píše RoPo reproduktory stačily. Právě zkouším vymyslet co nejlepší variantu, jestli koupit ten převodník (1300Kč) + optický kabel (200Kč) a připojit ty reproduktory co mám, nebo koupit nějaký AVR?
Optika by samozřejmě šla, ale k čemu ti bude AVR bez HDMI dnes, když většina AV konzumní techniky má HDMI výstup, kde je součástí i audio?
[QUOTE=Roccondil;476334]Já si právě myslel, že by ten zvuk z televize mohl jít právě tou optikou?[/QUOTE]
Pokud se tu bavíme o bazarovém zboží za nějakou přijatelnou cenu, tak bych se toho vůbec nebál. S/PDIF výstup tu s námi kvůli zpětné kompatibilitě bude ještě spoustu let a ze stejného důvodu je i u každého filmu vždy dostupné 5.1 audio v "SD". V této cenové kategorii nepřináší zvuk přes HDMI nic jiného, než větší pohodlnost používání (méně kabelů, ARC, HDMI CEC, ...) - to ale není nic, bez čeho by se nedalo žít.
Ano, je to v podstatě kupování mrtvé technologie. To ale neznamená, že nemůže ještě řadu let bez problému sloužit.
Pokud se tu bavíme o bazarovém zboží za nějakou přijatelnou cenu, tak bych se toho vůbec nebál. S/PDIF výstup tu s námi kvůli zpětné kompatibilitě bude ještě spoustu let a ze stejného důvodu je i u každého filmu vždy dostupné 5.1 audio v "SD". V této cenové kategorii nepřináší zvuk přes HDMI nic jiného, než větší pohodlnost používání (méně kabelů, ARC, HDMI CEC, ...) - to ale není nic, bez čeho by se nedalo žít.
Ano, je to v podstatě kupování mrtvé technologie. To ale neznamená, že nemůže ještě řadu let bez problému sloužit.
Děkuji za radu. Mám ještě poslední dotaz, kamarád teď prodává repro Logitech Z 5500. Myslíte, že toto se dát připojit k tv. V recenzi se píše, že optiku to má, takže by snad být problém neměl?
A mohu se zeptat proč? recenze jsou na to celkem dobré. Jinak nevím, jestli mi dát ten převodník s těmi bedýnkami co jsme výše zmiňoval dá lepší zvuk? Já asi teď nemám na nový receiver + ještě nějaké lepší reproduktory. Proto bych to chtěl vyřešit možná co nejlevněji.
[QUOTE=Roccondil;476435]A mohu se zeptat proč?[/QUOTE]
Pre 16 rocneho pubertaka k technu a rapu - fajn. Ale ak chces na tom pocuvat nieco ine ako dunenie - ruky prec. Recenzie urcite nie su dobre, pokial by ich napisal niekto, kto aspon raz v zivote pocul, ako hra bedna. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] majitela. (bola niekde priama porovnavacia recenzia* od PC revue, kde boli priamo porovnavane PC repro. Z5500 znacne pohoreli, pritom stali najvyssiu ciastku)
[QUOTE=Roccondil;476435] Já asi teď nemám na nový receiver[/QUOTE]
Neponahlaj, dosetri. Tieto veci nekupujes kazdy mesiac. Kupuj s rozumom, pocuvat to budes (mozno) dlhe roky.
*tak podarilo sa ju najst
Pouzitelne recenzie pise este Petr Stefek zo svethardware.cz, recenziu na "vynoveny" Logitech si mozes precitat tu, podla mna to hra rovnako zle (na druhej strane, da sa to vobec nieco vyrobit za tu cenu v 5.1, aby to hralo? Sotva. A to je logitech este predrazeny).
Pre 16 rocneho pubertaka k technu a rapu - fajn. Ale ak chces na tom pocuvat nieco ine ako dunenie - ruky prec. Recenzie urcite nie su dobre, pokial by ich napisal niekto, kto aspon raz v zivote pocul, ako hra bedna. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] majitela. (bola niekde priama porovnavacia recenzia* od PC revue, kde boli priamo porovnavane PC repro. Z5500 znacne pohoreli, pritom stali najvyssiu ciastku)
[QUOTE=Roccondil;476435] Já asi teď nemám na nový receiver[/QUOTE]
Neponahlaj, dosetri. Tieto veci nekupujes kazdy mesiac. Kupuj s rozumom, pocuvat to budes (mozno) dlhe roky.
*tak podarilo sa ju najst
Pouzitelne recenzie pise este Petr Stefek zo svethardware.cz, recenziu na "vynoveny" Logitech si mozes precitat tu, podla mna to hra rovnako zle (na druhej strane, da sa to vobec nieco vyrobit za tu cenu v 5.1, aby to hralo? Sotva. A to je logitech este predrazeny).
Děkuji Vivid.sk četl jsme si na to recenze a opravdu za ty peníze nic moc. Ještě jsme našel tyto reproduktory [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], myslím že by mi mohl plně stačit, oprvadu, jsem studen, takže nějaký extra vysoký příjem nemám, takže by to trvalo našetřit na receiver. Co říkate na tyto?