Koaxiál, aktivní rozbočovač...?
Dobrý den, možná už se to tady někde řešilo, přesto poprosím prosbu o radu. Pořídil jsem novou televizi, je na druhém konci bytu /tím, že vedu kabel, klasický anténní F/M kabel podél zdi, je to zhruba 15 m/, u rozbočovače není problém, na 1 metr dlouhou šnůru naladím všechno, co se dá. Ale když to zkusím po těch 15 metrech, tak 55. kanál občas nekoukatelně kostičkuje a HD programy na 37. kanále se nenaladí ani blbě.. Poradíte prosím někdo, jaký konkrétní kabel, rozbočovač nebo prostě "něco", co mám udělat aby to šlapalo, jak má? Děkuji
Nepíšete, co jste použil za kabel a rozbočovač (typ, ani zdroj signálu)! Kabel nejlépe o průměru min. 6-7 mm třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo podobný, rozbočovač třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a příslušné koncovky. (taky na webu omko).
Problém může být v tom, že jsi kabel na konci jen píchnul do TV bez tzv. koncové zásuvky. Neuvádíš však další podstatné detaily.
Když je kabel zapojen přímo do TV, koncová zásuvka potřeba není. Rozhodně však doporučuji F-kovou montáž (jak píše mirekv). 15m je docela dost na vnítřní rozvod, neboť zde se dá počítat s "nepovolenými poloměry ohybu". Možnosti v podstatě jsou jen dvě - ten aktivní rozbočovač, nebo klasický a pak teprve jednotranzistorový zesilovač. Já bych z praktických důvodů použil druhou verzi. A trapně se budu opět opakovat - mnoho lidí celkovou montáž mnohdy zabije špatným konektorem (samcem) do TV.Pozn. plastové konektory já rovnou stříhám.