Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Koaxiál, aktivní rozbočovač...?

C7 (1)|13.12.2013 11:35
Dobrý den, možná už se to tady někde řešilo, přesto poprosím prosbu o radu. Pořídil jsem novou televizi, je na druhém konci bytu /tím, že vedu kabel, klasický anténní F/M kabel podél zdi, je to zhruba 15 m/, u rozbočovače není problém, na 1 metr dlouhou šnůru naladím všechno, co se dá. Ale když to zkusím po těch 15 metrech, tak 55. kanál občas nekoukatelně kostičkuje a HD programy na 37. kanále se nenaladí ani blbě.. Poradíte prosím někdo, jaký konkrétní kabel, rozbočovač nebo prostě "něco", co mám udělat aby to šlapalo, jak má? Děkuji
mirekv (7169)|13.12.2013 12:02
Nepíšete, co jste použil za kabel a rozbočovač (typ, ani zdroj signálu)! Kabel nejlépe o průměru min. 6-7 mm třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo podobný, rozbočovač třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a příslušné koncovky. (taky na webu omko).
RoPo (6061)|13.12.2013 12:32
Problém může být v tom, že jsi kabel na konci jen píchnul do TV bez tzv. koncové zásuvky. Neuvádíš však další podstatné detaily.
bastlir (3245)|13.12.2013 23:19
Když je kabel zapojen přímo do TV, koncová zásuvka potřeba není. Rozhodně však doporučuji F-kovou montáž (jak píše mirekv). 15m je docela dost na vnítřní rozvod, neboť zde se dá počítat s "nepovolenými poloměry ohybu". Možnosti v podstatě jsou jen dvě - ten aktivní rozbočovač, nebo klasický a pak teprve jednotranzistorový zesilovač. Já bych z praktických důvodů použil druhou verzi. A trapně se budu opět opakovat - mnoho lidí celkovou montáž mnohdy zabije špatným konektorem (samcem) do TV.Pozn. plastové konektory já rovnou stříhám.