Export videa z Adobe Premiere CS6
Pozdravujem vsetkych.
Chcel by som sa podelit s mojim problemom pri exporte videa z Premiere CS6.
Moj problem je dlzka exportu HDV videa do MPEG2-Bluray a H264-Bluray. 20-minutove video je vonku za 2-3 minuty ak ho iba zostriham a nic viacej. Ale ak pouzijem zopar efektov a vnorene sequencie atd, atd,atd tak export trva 80-110 minut. O externych efektoch a titulkoch od Boris FX ani nehovoriac. Pritom procesor je vytazeny v priemere na 30-45%.
Ak striham DV video a exportujem to do DVD formatov (MPEG) tak nemam ziaden problem. Export je hotovy velmi rychlo.
Ma niekto nejake vysvetlenie? Alebo radu?
Chcel by som sa podelit s mojim problemom pri exporte videa z Premiere CS6.
Moj problem je dlzka exportu HDV videa do MPEG2-Bluray a H264-Bluray. 20-minutove video je vonku za 2-3 minuty ak ho iba zostriham a nic viacej. Ale ak pouzijem zopar efektov a vnorene sequencie atd, atd,atd tak export trva 80-110 minut. O externych efektoch a titulkoch od Boris FX ani nehovoriac. Pritom procesor je vytazeny v priemere na 30-45%.
Ak striham DV video a exportujem to do DVD formatov (MPEG) tak nemam ziaden problem. Export je hotovy velmi rychlo.
Ma niekto nejake vysvetlenie? Alebo radu?
Máš HW akceleraci na grafice, tzn. oficiálně podporované karty nebo patřičně opatchované?
http://helpx.adobe.com/cz/photoshop/kb/photoshop-cs6-gpu-faq.html
http://helpx.adobe.com/cz/photoshop/kb/photoshop-cs6-gpu-faq.html
Zabudol som este nieco o pocitaci.
MB: ASRock X79 Extreme9
CPU: Intel i7-3939K
Ram: Corsair DDR3 (1600MHz) 64GB (8x8GB)
Grafika: NVIDIA Quadro 4000
HDD System: SSD Corsair Force GT 240GB
HDD Strih: 2x SSD Corsair Corsair Force GT 240GB v RAID 0
HDD 2Strih: SSD na PCIe 180GB
Zdroj 1200W
Windows 7 Ultimate 64Bit
MB: ASRock X79 Extreme9
CPU: Intel i7-3939K
Ram: Corsair DDR3 (1600MHz) 64GB (8x8GB)
Grafika: NVIDIA Quadro 4000
HDD System: SSD Corsair Force GT 240GB
HDD Strih: 2x SSD Corsair Corsair Force GT 240GB v RAID 0
HDD 2Strih: SSD na PCIe 180GB
Zdroj 1200W
Windows 7 Ultimate 64Bit
Pokud máš hodně složitý projekt pak i správně nastavený software nemusí CPU vytížit na maximum.
Zkus dát do placu příklad projektu, kteří vyzkouší jiní na svých PC, aby si vyloučil chybu v nastavení svého.
Pokud rychlost renderu jiných bude stejná jako u tebe, tak bych se zamyslel nad využitím PreRenderů ... http://help.adobe.com/en_US/premierepro/cs/using/WS1c9bc5c2e465a58a91cf0b1038518aef7-7cd7a.html ,
protože málokdy je nutné renderovat komplet všechny scény při každém exportu videa. Pak je dobré si projekt dobře naplánovat.
Zkus dát do placu příklad projektu, kteří vyzkouší jiní na svých PC, aby si vyloučil chybu v nastavení svého.
Pokud rychlost renderu jiných bude stejná jako u tebe, tak bych se zamyslel nad využitím PreRenderů ... http://help.adobe.com/en_US/premierepro/cs/using/WS1c9bc5c2e465a58a91cf0b1038518aef7-7cd7a.html ,
protože málokdy je nutné renderovat komplet všechny scény při každém exportu videa. Pak je dobré si projekt dobře naplánovat.
Zkontroluj si nastavení rendereru: http://provideocoalition.com/images/uploads/PPro_questions_cuda.png
Pouzitie PreRenenderov ma zmysel iba pri strihani a pozerani. Pri exporte videa by som musel povolit moznost ''Use Previews''? Ze? Ale ak exportujes do ineho formatu ako mas Prewiews tak ti je to nanic. Dokonca to zhorsi kvalitu videa. PreRenender robi format suboru podla nastavenie Sequencie a to v mojom pripade je MPEG.
To je moj nazor. Mozno nemam pravdu. Mozno sa mylim. A budem rad ak mi to niekto vysvetli.
----''Zkus dát do placu příklad projektu''--- Ako si to myslel? Zavesit projekt niekde na internet?
To je moj nazor. Mozno nemam pravdu. Mozno sa mylim. A budem rad ak mi to niekto vysvetli.
----''Zkus dát do placu příklad projektu''--- Ako si to myslel? Zavesit projekt niekde na internet?
Já Premieru nemám, ale nevěřím, že ty pre-rendery nepůjdou vyřešit.
S ukázkovým projektem jsem to myslel tak, že vyrobíš projekt, který se ti renderuje podle tebe pomalu (s pár videi, aby nebyl příliš velký) a takový uložíš někam ke stažení. Ostatní zkusí render u sebe a ty budeš mít srovnání.
S ukázkovým projektem jsem to myslel tak, že vyrobíš projekt, který se ti renderuje podle tebe pomalu (s pár videi, aby nebyl příliš velký) a takový uložíš někam ke stažení. Ostatní zkusí render u sebe a ty budeš mít srovnání.
Tak som konecne sa k tomu dostal a pripravil projekt. Teda odlahcil a skonsolidoval data.
Ak by niekto mal cas a chut moze si moj kratky projekt stiahnut a rozbalit a pokusit sa vyexportovat s presetom ''MPEG-blu-ray''. (CBR=35), Multiplex=No. Audio= Dolby Digital 320kbps.
Linky: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Spakovane s 7-Zip.
Je to asi 1:27. Cely projekt ma asi cca. 600Mb. Mne to exportuje 30 minut pri zatazeni procesora 8-23%. (foto)
Ak by niekto mal cas a chut moze si moj kratky projekt stiahnut a rozbalit a pokusit sa vyexportovat s presetom ''MPEG-blu-ray''. (CBR=35), Multiplex=No. Audio= Dolby Digital 320kbps.
Linky: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Spakovane s 7-Zip.
Je to asi 1:27. Cely projekt ma asi cca. 600Mb. Mne to exportuje 30 minut pri zatazeni procesora 8-23%. (foto)