TV do 15 000,-
Ahoj lidi,
potřeboval bych poradit. Chtěl bych si koupit telku max. do 15 000,- (+/- litr). A musim říct, že v telkách až tak znalý nejsem. Chtěl bych minimálně 46" velkou s co možná nejlepším obrazem (logicky), dále aby měla aspoň 2 HDMI a dokázala pouštět filmy z externího disku. Převážně se mi jedná o formát .mkv. Televizi budu primárně používat na přehrávání filmů ve vysoké kvalitě, hraní her na Xboxu (postupem času PS4) a klasicky jen na TV. Žádné smart funkce asi nepotřebuji, připojení k internetu taky ne a ani nějaké nahrávání. Pokud tu jsou informace, které jsem neuvedl tak mi dejte vědět a co nejdříve je doplním. A tady ještě dva odkazy na televize, které mi přišly celkem vhodné. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] . Předem děkuji za každou odpoveď a radu.
potřeboval bych poradit. Chtěl bych si koupit telku max. do 15 000,- (+/- litr). A musim říct, že v telkách až tak znalý nejsem. Chtěl bych minimálně 46" velkou s co možná nejlepším obrazem (logicky), dále aby měla aspoň 2 HDMI a dokázala pouštět filmy z externího disku. Převážně se mi jedná o formát .mkv. Televizi budu primárně používat na přehrávání filmů ve vysoké kvalitě, hraní her na Xboxu (postupem času PS4) a klasicky jen na TV. Žádné smart funkce asi nepotřebuji, připojení k internetu taky ne a ani nějaké nahrávání. Pokud tu jsou informace, které jsem neuvedl tak mi dejte vědět a co nejdříve je doplním. A tady ještě dva odkazy na televize, které mi přišly celkem vhodné. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] . Předem děkuji za každou odpoveď a radu.
Do 15t, s uhlopříčkou od 42", kvalitním obrazem, tak pak plazmu od Panasonicu.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ale je to jen 42"
PS51F5000 je plazma od Samsungu. Možná budeš spokojen.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ale je to jen 42"
PS51F5000 je plazma od Samsungu. Možná budeš spokojen.
Diky, ale TV kterou mi doporucujete je prilis mala. A abych pravdu rek z zech mych odkazu byla spise favorit ta sony. Proc by jste radeji sel do toho samsungu? A take jsem mel za to ze na hry je lepsi led. Diky.
[QUOTE]A take jsem mel za to ze na hry je lepsi led[/QUOTE]
Ono jak se to vezme (každá mince má dvě strany). U plazem je doba odezvy nula nula nic. rychlejšího nic (vyjma starých CRT) není. S vypalováním by v dnešní době také neměl být žádný problém.
Samsunga bych také nebral (ale moje důvody nejsou podstatné)
Ono jak se to vezme (každá mince má dvě strany). U plazem je doba odezvy nula nula nic. rychlejšího nic (vyjma starých CRT) není. S vypalováním by v dnešní době také neměl být žádný problém.
Samsunga bych také nebral (ale moje důvody nejsou podstatné)
XartiQ: Spotřeba je o něco vyšší, ale (ne o moc v porovnatelných uihlopříčkách) nepovažuji to za problém. Obraz za to stojí.
Ne, spotřeba nevýhoda není. Přečti si tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post434789
ok takze tedy plazmu. diky. a ted uz jen jakou :-) ... jak sem pochopil je asi lepsi 3d i kdyz 3d nechci ale kvuli lepsi technologii. Ta co sem poslal v odkazu 3d nema. Tak je nejaka jakou by ste mi doporucili? ... a vazne 46" je minimum:-)
PDP s 3D má "rychlejší fosfórovou" vrstvu v panelu. Proto je lepší než klasická 2D. Jakou? Přeci Panasonic. :-E
Ale to nebude v ceně do 15.000,-
Ale to nebude v ceně do 15.000,-
[QUOTE=XartiQ;475408]No ja sem chudy student takze rozpocet nic moc no:-D[/QUOTE]
ten výběr se pak samozřejmě zužuje. Mrkni sem [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] . Jinde to bude +/- na stejno
ten výběr se pak samozřejmě zužuje. Mrkni sem [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] . Jinde to bude +/- na stejno
rychlé porovnání tebou vybraných televizí: obě jsou to skutečně low-endové přístroje. v rámci plazmových televizí bys u obou značek našel lepší. ale chápu, budget je budget. samsung f5000 má ve srovnání s lg pn6500 jasnější obraz. na první pohled se jeví jako světlejší a živější. v tmavé místnosti to bez postavení obou televizí vedle sebe ale není problém.
kdyby na světě byly jen tyhle dva přístroje, vzal bych f5000.
ale protože nejsou, o to složitější to vybírání bude.
na obyčejné hraní z mého pohledu bohatě vyhovuje panasonic tx-p50x60, i když je to jen hd ready. ale nezlob se, jestli se chystáš utratit peníze za ps4, možná by to chtělo lepší panel, než si vybírat z low-endů.
kdyby na světě byly jen tyhle dva přístroje, vzal bych f5000.
ale protože nejsou, o to složitější to vybírání bude.
na obyčejné hraní z mého pohledu bohatě vyhovuje panasonic tx-p50x60, i když je to jen hd ready. ale nezlob se, jestli se chystáš utratit peníze za ps4, možná by to chtělo lepší panel, než si vybírat z low-endů.
ok tak tedy samsung:-) .... a myslite ze je lepsi pockat az po novym roce na nejaky slevy a nebo nic takovyho nebude a radeji to koupit rovnou?:-)
Odhaduji, že po novým roce půjdou trochu ceny nahoru. Jednak budou vyprodádny zásoby "za starý eura" (ale zas tak dramatické to nebude) a za druhé, platí nový občan a možná, že kvůli změně v uplatňovaní reklamací se budou ceny také hýbat. Ale to se může projevit až časem.
ať nezakládám nové vlákno, snad to autorovi nebude vadit.
Je to "trochu" přes 15t, ale zatím jsem narazil na pár favoritů - LG LG 50PH670S, Samsung Samsung PS51F5500, nebo Samsung PN6500 (bez smart funkní, což mě tak nechybí - většinu mám na satelitu).
Doteď jsem se díval jen na plasmy, ale teď mě ještě zaujala Toshiba 50L4333DG. Nikde jsem ale na ni nenašel recenze. Má s ní někdo zkušenost? Respektive co LCD Toshiba celkově (tady na foru více méně chvála, na Heuréce jen pár recenzí, ale to beru, že kupec to vyplní nadšený po koupi a když ho pak něco štve, tak už na to kašle to recenzovat). Mám v těch značkách už bordel, dřív jsem bral třeba značku JVC jako kvalitu, teď jsem četl jen nadávky.
Nebo jiné tipy? Děkuju
tak oprava, našel jsem test na dtestu a cítím se odrbán, protože je vše podané jen bodama, bez nějakého popisu proč. Takže pro ostatní.
Toshiba 50L4333DG
Kvalita : 49%
Obraz: 51%
Zvuk: 36%
Tunery a připojení: 71%
Obsluha: 42%
Multi přehrávač: 66%
Nahrávání: 70%
Smart funkce: 43%
Je to "trochu" přes 15t, ale zatím jsem narazil na pár favoritů - LG LG 50PH670S, Samsung Samsung PS51F5500, nebo Samsung PN6500 (bez smart funkní, což mě tak nechybí - většinu mám na satelitu).
Doteď jsem se díval jen na plasmy, ale teď mě ještě zaujala Toshiba 50L4333DG. Nikde jsem ale na ni nenašel recenze. Má s ní někdo zkušenost? Respektive co LCD Toshiba celkově (tady na foru více méně chvála, na Heuréce jen pár recenzí, ale to beru, že kupec to vyplní nadšený po koupi a když ho pak něco štve, tak už na to kašle to recenzovat). Mám v těch značkách už bordel, dřív jsem bral třeba značku JVC jako kvalitu, teď jsem četl jen nadávky.
Nebo jiné tipy? Děkuju
tak oprava, našel jsem test na dtestu a cítím se odrbán, protože je vše podané jen bodama, bez nějakého popisu proč. Takže pro ostatní.
Toshiba 50L4333DG
Kvalita : 49%
Obraz: 51%
Zvuk: 36%
Tunery a připojení: 71%
Obsluha: 42%
Multi přehrávač: 66%
Nahrávání: 70%
Smart funkce: 43%
Taky se s dovolením na něco zeptám. Chci si koupit televizi a mít ji hlavně jako třetí monitor na sledování filmů + na normální programy. V současnosti mám monitor 19" a 22". Z dálky se na 22" prostě na film koukat nedá :) Cena max těch 14k - 15k a uhlopříčka minimálně 42". Můžete mi něco doporučit? Díky za každou odpověď
[QUOTE=XartiQ;479267]a co řikáte na Samsung PS51D530? Díky.[/QUOTE]
D-rada = modelovy rok 2011. To si nasiel v bazari...?
Neviem, preco este spekulujes:
http://www.avforums.com/review/samsung-ps60f5500-plasma-tv-review.9595
Je to sice 60" model a 3D (5500 oproti 5000), ale bude to cca to iste co ps51f5000.
Citujem z uvedenej recenzie: "The F5500 kicks the butt of many a flagship LED TV " a dalej: "In summary, the Samsung 60F5500 delivers outstanding pictures that completely belie the price-tag. "
Na tvojom mieste naozaj nespekulujem...
D-rada = modelovy rok 2011. To si nasiel v bazari...?
Neviem, preco este spekulujes:
http://www.avforums.com/review/samsung-ps60f5500-plasma-tv-review.9595
Je to sice 60" model a 3D (5500 oproti 5000), ale bude to cca to iste co ps51f5000.
Citujem z uvedenej recenzie: "The F5500 kicks the butt of many a flagship LED TV " a dalej: "In summary, the Samsung 60F5500 delivers outstanding pictures that completely belie the price-tag. "
Na tvojom mieste naozaj nespekulujem...
Psal sem, že maximální částka je 15 000,- (možná něco málo přes). Tak tim pádem nemám na televizi za 26 000 :) .. ale díky :)
Ja som myslel na ps51f5000. Odkaz na recenziu som daval na vacsi a vybavenejsi model, ale rovnakej rady - v ramci nej zvyknu tv byvat rovnakej kvality.