SAMSUNG UE55F6740 vs Panasonic TX-L55ET60E
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
http://ocslovensko.sk/detail/55-led-tv-sony-kdl-55w805b-fullhd-400-hz-3d-139-cm.html
Prosim ktory vybrat? Najviac sa mi pzdava panasonic s pasivnym 3d
http://ocslovensko.sk/detail/55-led-tv-sony-kdl-55w805b-fullhd-400-hz-3d-139-cm.html
Prosim ktory vybrat? Najviac sa mi pzdava panasonic s pasivnym 3d
no podle toho, že vybíráš TV podle 3D... z toho usuzuji, že minimálně 90% času na TV poběží 3D, ke kterému máš zdroj. Tady bude asi těžké radit. Aktivní 3D nevyhovuje každému (někomu z něj bolí hlava dřív než u pasivního). Já bych volil spíše tu Sony
přijde mi z těch IPS jako nejlepší volba. Nicméně dávat takové peníze za cokoliv co má v sobě IPS panel mi přijde jako zvěrstvo... (a to i přes to, že se bude jednat převážně o 3D - což ještě ke všemu bude takové pseudo (ne)full hd 3D)
L.bily.. Daj si tu namahu a pobehaj si po obchodoch prípadne k niekomu co uvedené tv ma a pozri si ich osobne, lebo sa môže lahko stat, ze sa fajne sklames pri kupe resp. po kúpe tv. Ja som sa tiez drzal toho (podla par ludi co mi radili), ze chcem samsung a nechcem ips panel ale pozrel som si to osobne, aj pasivne 3D a bolo mi jasne co chcem a co sa mi paci. Jednoznacna volba potom pre mna bol prave panasonic s ips panelom a pasivnym 3D.
ano, je-li 90% času na TV puštěno 3D, tak ano, pasivní může být lepší volba (ale někdo nesnese ani aktivní a ani pasivní 3D), jinak IPS panel krom (mírně) lepších pozorovacích úhlů nepřináší nic, spíše naopak (špatný kontrast, horší černá a v současné době ještě výprodejové panely od LG)
Pasivne 3d je ovela šetrnejšie na oci ako aktivne, a pri vhodnej pozorovacej vzdialenosti je jeho rozlisenie zanedbatelne, cize ma uz len vyhody (a velke) oproti aktivnemu. Skus si este kus pogooglit o ips technologii a sam uvidis, ze ma aj velke vyhody oproti va o com som sa aj ja sam presvedcil. Lepsie pozorovacie uhly, krajsie farby. Jedine v ciernej je horsi inak sa mi zda obraz na nom o dost lepsi.
[QUOTE=sibelius;475486]ano, je-li 90% času na TV puštěno 3D, tak ano, pasivní může být lepší volba (ale někdo nesnese ani aktivní a ani pasivní 3D), jinak IPS panel krom (mírně) lepších pozorovacích úhlů nepřináší nic, spíše naopak (špatný kontrast, horší černá a v současné době ještě výprodejové panely od LG)[/QUOTE]
A philips ma aky panel? Terz pozeram tuto ponuku predlzena zaruka 5 rokou, nehiadiac na to oplati sa za tot priplatit ?http://www.tpd.sk/katalog/detail/?detail=32627&utm_source=pricemania&utm_medium=porovnavanie&utm_campaign=pric-porovnavanie
A philips ma aky panel? Terz pozeram tuto ponuku predlzena zaruka 5 rokou, nehiadiac na to oplati sa za tot priplatit ?http://www.tpd.sk/katalog/detail/?detail=32627&utm_source=pricemania&utm_medium=porovnavanie&utm_campaign=pric-porovnavanie
Luckycat... jako jak lepsi barvy? Jako ze ips la860 ma zelenjsi zelenou nez f8000? Ja si googlit nic nemusim, staci si ty dve technologie porovnat na 2D full hd:-) nicmene je to zbytecny flame jako lcd vs plazma.... o 3D se nema cenu bavit, protoze neverim, ze nekdo vyuziva tv jen na 3D
L.bily predpokladam, ze tam je lg
L.bily predpokladam, ze tam je lg
Ziadny flame.. Proste ja sem davam fakty ktore som sa okrem citania niekde dozvedel aj z vlastných skusenosti. Porovnával som dva tv tej istej cenovej hladine pustene na rovnakom zdroji a panasonic mi vysiel z toho ako lepsi obrazovo ( okrem tej ciernej).. Porovnal som to tiez na 2D
Ok, kazdy mame jine oko (a kazdy, coz asi bude podstatnejsi, si branime to svoje). Nicmene napsat, ze ips ma lepsi barvy nez va?? Tomu proste nerozumim. Srovnas-li ips vs va ve stejne kategorii (a klidne se bavme o te nejvyssi), tak ips proste vyhrat nemuze. At uz cernou, kontrastem, zvladanim rychlych scen.... Pozorovaci uhly, tam to beru, ale mne se treba nestalo, ze bych koukal na tv z uhlu (argument o zehlici manzelce neberu, ta zehli a je ji jedno, jestli vidi cernou.nebo modrou)
Ake najvysie? Precitaj si este raz o com a o akych tv sa tu bavime...
A tak mimochodom
Ja si nepotrebujem branit nic. Ja som pri kupe tv siel pre samsung UE55ES6800 (ktory sa mi dizajnom velmi pacil) a ked som tam videl pusteny panasonic l55et5 tak som skoro dve hodiny skusal a steloval tieto dva tv lebo som si nechcel pripustit ze sa mi obraz na nom paci viac (pozorovacie uhly ani nevravim) . Presvedcil som o tom aj chlapa co tam pracoval:-). .. Ale ako píšeš každý ma ine oci asi.
A tak mimochodom
Ja si nepotrebujem branit nic. Ja som pri kupe tv siel pre samsung UE55ES6800 (ktory sa mi dizajnom velmi pacil) a ked som tam videl pusteny panasonic l55et5 tak som skoro dve hodiny skusal a steloval tieto dva tv lebo som si nechcel pripustit ze sa mi obraz na nom paci viac (pozorovacie uhly ani nevravim) . Presvedcil som o tom aj chlapa co tam pracoval:-). .. Ale ako píšeš každý ma ine oci asi.
Ale to je jedno, ono je to v kazde kategorii stejne... Tak jak plazma za stejne penize bude obrazove lepsi nez lcd, plati to same u ips a va. Lepsi barvy opravdu mit ips nebude. Po opravdove kalibraci bude cervena stejne cervena
to video je vtipné... zvláště v tom rozlišení... a kde chodím na co? Že po kalibraci budeš mít stejnou červenou ať se jedná o IPS nebo VA? No co myslíš, kam na to můžu chodit... achjo... jak už jsem psal (a opravdu si myslím, že tahle diskuze je zbytečná a jen zasírá toto vlákno), každý máme jiné oči, každému vyhovuje něco jiného. Někdo dá přednost šedé místo černé, někdo se na TV dívá od sousedů z vedlejšího domu a potřebuje dobré pozorovací úhly... (btw, to že má ips lepší barvy, kde na to chodíš?:D doufám, že to nemáš z toho videa v rozlišení 240p)
Mam to z porovnania dvoch tv vedla seba. .. Tak potom po kalibracii bude mat aj lcd take iste farby ako plazma ci ako? Ked nepotrebujes pozorovacie uhly na tv to je tvoja vec ale nerad tu niekomu nieco stylom "je to prd" ked nevies o tych technologiach ktore porovnavas ani prd ty.. Ked uz chces nieco niekomu radit, tak si to vsetko dobre nastuduj pripadne v praxi over a rad tak, ze spomenies vsetky klady a zápory oboch technologii. Nie ze ty sa na tv nepotrebujes pozerat od susedov zato ze ma ips ma v tomto na vrch uz je to zbytočné (ale len pre teba asi) Takym pristupom mozes lahko vyzniet ako male dieta ktoré vychvaluje co ma doma a vsetko ostatne je prd.
a já radil, že je to na prd? Já mu poradil Sony s IPS;-) nevím, proč pleteš LCD a Plazmu. Já se bavím o LCD vs LCD. Nevím, kolik si vyděl zkalibrovaných TV vedle sebe, já po pravdě moc ne. Klady a zápory jsem tu napsal: IPS lepší pozorovací úhly, pasivní 3D je příznivější pro oči. VA lepší černá, lepší kontrast. To, že po kalibraci budou v barevném podání (v podstatě) úplně stejně, zatím si stojím (bavíme se o televizích).
PS: můžeš mi teda poslat odkaz (ale odkaz od někoho kdo je profesionál a ne video v rozlišení 240p, které ukazuje maximálně to, že autor je diletant), kde si přečtu něco o tom, že u IPS se dá nastavit věrnější podání barev než u VA panelů? Už jen to, že IPS má tak nízký kontrast, že má horší detaily v tmavých (nočních) scénách a to samé bude platit u barevných přechodů...
Edit: ale znovu opakuji, každý máme asi jiné oči a o tom to je...
PS: můžeš mi teda poslat odkaz (ale odkaz od někoho kdo je profesionál a ne video v rozlišení 240p, které ukazuje maximálně to, že autor je diletant), kde si přečtu něco o tom, že u IPS se dá nastavit věrnější podání barev než u VA panelů? Už jen to, že IPS má tak nízký kontrast, že má horší detaily v tmavých (nočních) scénách a to samé bude platit u barevných přechodů...
Edit: ale znovu opakuji, každý máme asi jiné oči a o tom to je...
[QUOTE=sibelius;475512] A dal, kdyz pisu, ze ips stoji za prd, tak je asi logicke,ze doporucuji ten co ips neni. Ale omlouvam se za pokus o radu [/QUOTE] sice z ineho vlakna ale tvrdis to ;-)
Google a hladaj. Pozri ine fóra a aj ine clanky o tom a isto nájdeš (ak budes chciet) ze farby, pozorovacie uhly atd su lepsie okrem tej presvetlenej ciernej samozrejme..
Google a hladaj. Pozri ine fóra a aj ine clanky o tom a isto nájdeš (ak budes chciet) ze farby, pozorovacie uhly atd su lepsie okrem tej presvetlenej ciernej samozrejme..
Taky je to pravda.... Googlil jsem a krom toho, ze vetsinou obrazove rezimy od vyrobce jsou nastavene spatne, tak po kalibraci se dostavame na hodnoty, ktere jsou v poradku a je jedno jestlu je to ips nevo va. Vse je to jen o nastavení. Kdyby tomu tak nebylo,tak muze byt f8000 tezko hodnocena tak jak je. Asi by neproslo,kdyby mela dobrou cernou a zelena byla ruzova... Navic jak jsem psal, ips diky nizkeme kontrastu nikdy nebude mit barevne prechody takove jako va, to neni ani mozne. Stejne jako se utopi v tmavych scenach (coz se utopi i va, jen tam to bude cerne, na ips sede). Nicmene, zbytecne jsme zaneradili tohle vlakno, pokud to chce jen na 3D, z aktivniho ho boli hlava a nevadí mu, ze to nebude mit ve full hd, at si to klidne koupi. Moje penize to nejsou
a hlavně u toho nesvítit, tam se ty rozdíly projeví;-)
Edit: tady jsem našel porovnání barev na IPS Philip vs VA Philips
7008: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
8008: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a můžeme se pobavit o tom lepším podání barev;-)
Edit: tady jsem našel porovnání barev na IPS Philip vs VA Philips
7008: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
8008: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a můžeme se pobavit o tom lepším podání barev;-)
1.Jasne ked chces sledovať ako podava ciernu.. Len tv by mal dobre zobrazovať obraz aj pri svetle... Ale to je zacarovany kruh
. ..
2.Vygooglis znacku, panel aky chces a porovnavas tu. (citaj nazov temy o akych tv sa bavime)
Googlit kto co chce moze kazdy..
Takze to zhrniem..
Niekto si zalozil temu, aby mu ludia poradili, ktory z uvedenych tv je lepsi a preco.. Ty mu zacnes basnit o tom aka je jedna technológia na nic a ani nespomenies fakty preco ano a preco nie a zacnes googlit články o uplne inych znackach a triedach a zavadzat od skutočnosti.. Ja som mu napisal co som na vlasnte oci porovnal a dokonca na takmer identických tv z ktorych vybera. Dal som vsetky fakty, ktore su známe o tychto technologiach. ..
Presvedcil si ma o tom, co si zac a tvoje argumenty ma uz viac nezaujímajú..
. ..
2.Vygooglis znacku, panel aky chces a porovnavas tu. (citaj nazov temy o akych tv sa bavime)
Googlit kto co chce moze kazdy..
Takze to zhrniem..
Niekto si zalozil temu, aby mu ludia poradili, ktory z uvedenych tv je lepsi a preco.. Ty mu zacnes basnit o tom aka je jedna technológia na nic a ani nespomenies fakty preco ano a preco nie a zacnes googlit články o uplne inych znackach a triedach a zavadzat od skutočnosti.. Ja som mu napisal co som na vlasnte oci porovnal a dokonca na takmer identických tv z ktorych vybera. Dal som vsetky fakty, ktore su známe o tychto technologiach. ..
Presvedcil si ma o tom, co si zac a tvoje argumenty ma uz viac nezaujímajú..
Ja tusil,ze jako argument prijdou monitory...
Tady ta debata konci a vidim,ze googlit by mel nekdo jiny... Ano uznavam to z tveho obrazku, ips ma lepsi cernou, vysoky kontrast a hlavne rovnomerne podsviceni po cele plose, protoze to je vlastnost ips panelu. Je mi jedno jaky mas o me obrazek ty, myslim, ze to nikoho nezajima. Jsem rad,ze si me poucil, ze mas prehled o panalech a hlavne v tech v monitorech. Autorovi vlakna dam radu,at si zajde do obchodu a rozhodne se podle svych oci...
Ps: ja dal taky fakty o obou technologii, zkus si to precist znova. Pokud ale uvedes, ze ips ma lepsi barvy, musi se kazdy zamyslet. Pak jsem das odkaz na monitory... Gratuluji k nazoru a gratuluji k ips panelu;-)
Edit a ano vim o jakych tv se bavime. Ty tu mluvis o tom,jak je lepsi ips nez va, kdyz ti dam takove porovnani, tak je to jinak? Tomu nerozumim.... Jinak je to uplne stejne, kdyz si najdu review techto dvou tv... S barvami jsou na tom stejne... Po kalibraci pochopitelne. A predpokladam,ze kdyz uz argumentujes tak jak argumentujes, tak prilozeny obrazek se tyka tv o kterých se bavime
Edit2: neda mi to a omlouvam se za zasirani vlakna: vis co je nejvtipnejsi. Ze ty me tu obvinujes, jak prosazuji Va panel, ty delas to same s ips a ja mu hned na prvni strane doporucil tv s ips... Ted nevim...
Tady ta debata konci a vidim,ze googlit by mel nekdo jiny... Ano uznavam to z tveho obrazku, ips ma lepsi cernou, vysoky kontrast a hlavne rovnomerne podsviceni po cele plose, protoze to je vlastnost ips panelu. Je mi jedno jaky mas o me obrazek ty, myslim, ze to nikoho nezajima. Jsem rad,ze si me poucil, ze mas prehled o panalech a hlavne v tech v monitorech. Autorovi vlakna dam radu,at si zajde do obchodu a rozhodne se podle svych oci...
Ps: ja dal taky fakty o obou technologii, zkus si to precist znova. Pokud ale uvedes, ze ips ma lepsi barvy, musi se kazdy zamyslet. Pak jsem das odkaz na monitory... Gratuluji k nazoru a gratuluji k ips panelu;-)
Edit a ano vim o jakych tv se bavime. Ty tu mluvis o tom,jak je lepsi ips nez va, kdyz ti dam takove porovnani, tak je to jinak? Tomu nerozumim.... Jinak je to uplne stejne, kdyz si najdu review techto dvou tv... S barvami jsou na tom stejne... Po kalibraci pochopitelne. A predpokladam,ze kdyz uz argumentujes tak jak argumentujes, tak prilozeny obrazek se tyka tv o kterých se bavime
Edit2: neda mi to a omlouvam se za zasirani vlakna: vis co je nejvtipnejsi. Ze ty me tu obvinujes, jak prosazuji Va panel, ty delas to same s ips a ja mu hned na prvni strane doporucil tv s ips... Ted nevim...
Výjimečně se zastanu LuckyCat, přestože jeho názory zde vůbec nesdílím. Ty prostě programově nadáváš na IPS. Nechtěl jsem vám do toho plést, ale za sebe říkám, že mě IPS na Panasonic na loňské ET5 vyhovuje více, jak VA na Samsungu. A nějaké parametry jsou mi "ukradeny" (samozřejmě schválen v uvozovkách). Spousta lidí preferuje IPS, viz třeba Zatty, který si po seřízení na svoji WT50 s IPS také neztěžuje (a spousta lidí, která si IPS spolu s ET/WT loni koupila, soudě podle zdejších diskuzí).
Programove nadavam na cokoliv od LG. Porovnam-li lonsky Panasonic s lonskym Samsungem sestkove rady, ano mozna bych dal prednost Panasonicu. Nicmene letosni sestkova rada Samsungu se velmi povedla. Ja psal,ze je to o ocich, ale proste ips nema lepsi barvy. To ze si je nastavim podle svych oci je vec jina.
PS WT50 byla velmi povedena LCD a za cenu za kterou se doprodavala nemela konkurenci a nejednou jsem ji doporucil, stejne jako et5
PS WT50 byla velmi povedena LCD a za cenu za kterou se doprodavala nemela konkurenci a nejednou jsem ji doporucil, stejne jako et5
To je len typický priklad toho, ked niekto radi a nieco tvrdi na zaklade len vygooglenych veci alebo podla toho co ma doma. KamilZ dik :-) už som nemal silu viac mu tu este nieco vysvetlovat :-)
Aha a ty mas doma co? Ano doma mam es7000, to neni zadne tajemstvi... Ty jsi tyhle dve tv videl nazivo? Ja totiz ano, i kdyz v jinych uhloprickach... A mam pocit, ze se asi spatne vyjadruji, tak to zkusim znova: z tv, ktere tazatel mel v odkazech jsem mu DOPORUCIL tu s IPS (i kdyz ne tu, kterou mas doma ty a v tom je asi cely problem)
Ja som dost jasne napísal ze panasonic som nechcel ale samsung a napisal som aj preco som sa tak rozhodol a na zaklade toho som radil. Ano videl som nazivo aj uvedené tv kedze sa o ne dost zaujimam (a mam možnosť ) a kamarat chce kúpiť panasonic o ktorom je v tomto vlakne rec.
Ok a to, ze jsem doporucil tv s ips jsi taky cetl?? Oci mas asi v poradku... a kdyz uz si takovy odbornik pres ips, proc by si mel tazatel vybrat panasonic misto te Sony... kdyz uz radim, tak poradne...
PS: taky jsem vybiral a taky jsem se rozhodl, tedy argument, ze VA panel ma lepsi barvy podle toho co jsem videl, je uz ted presvedcivejsi?
PS: taky jsem vybiral a taky jsem se rozhodl, tedy argument, ze VA panel ma lepsi barvy podle toho co jsem videl, je uz ted presvedcivejsi?
Pretoze viem citat a dotycny sa pytal na samsung a panasonic ktore uviedol, z čoho usudzujem ze v danej kategórii ma vybrane (podla mna aj dobre) a nevie sa rozhodnut medzi tými co uviedol.
No len tvoje argumenty pre mna uz nebudu nikdy presvedčivé.
No len tvoje argumenty pre mna uz nebudu nikdy presvedčivé.
No a odkaz mel na tri tv a protoze taky umim cist a dokonce i kliknout na odkaz, tak jsem myslel, ze se vybira ze tri tv... to jsem to ale domotal. Velmi me mrzi, ze do ted byly me argumenty presvedcive a ted uz nejsou, ale s tim se asi budu muset smirit (a nebo si pomoc argumenty z monitoru a porovnani ips vs tn)
To ze tvoje argumenty neberiem vazne si si sposobil sam :-)
Ukazal som len ako googlis a argumentujes ty nic viac. ..
Ukazal som len ako googlis a argumentujes ty nic viac. ..
Abych googlil jsi chtel ty:-) ja vygooglil ips panel vs VA panel u televizoru a to jen proto, ze jsi napsal, ze ips ma lepsi barvy (a dokonce jsem nenapsal, ze VA ma lepsi barvy, jen ze se daji nastavit uplne stejne), nic o konkretnich modelech si nepsal, jen ips vs va a proto to me porovnani obou technologii, ktere nameril nekdo, kdo tomu opravdu rozumi. Dokonce to bylo porovnani od stejne znacky vyrobce (znovu upozornuji na nasledujici slovo) televizoru, abych nemohl byt narknut. Tvuj protiargument byly monitory a porovnani ips vs tn. Pak si pouzil argument oci, tedy tvoje oci, ale moje oci argument neni. Taky stale argumentujes tim, ze doporucuji jen Samsung a jeho VA a pritom uz na zacatku jsem doporucil IPS. Takze asi tak
Tak o to je vsetko tragikomickejsie co pises.. Odporucas z vybraných tv ten, ktory ma panel podla Teba horsi panel resp. technologiu :-D.. Mne uz staci ozaj. .. Drz sa :-D
Proc tragikomicke? Jako ze dokazu doporucit tv, ktera je lepsi i kdyz nema panel, ktery uprednostnuji(mimochodem, ze jsi ani nemel tuseni jaky panel ta sony ma, kdyz ses do me zacal navazet:-D)? Tak to pak jo... ty neustale tvrdis, ze ips je lepsi nez va bez porovnani dvou televizi. Z toho co pises ty a z tvych argumentu totiz musi kazdy mit dojem, ze muze koupit cokoliv, co ma ips panel. Tedy proc by mel kupovat ten panasonic, kdyz muze mit lg za 9000kc? Je tam preci taky ips... ale chapu, ty mas tenhle panasonic, i kdyz lonsky a nic jineho neexistuje. Navic byla rec o 3D. Takze ano, ta sony je z tech tri podle me nejlepsi volbou (a ano i pres to, ze ma ips, proste je lepsi nez ten samsung), ale jak jsem napsal hned na zacatku, za penize co stoji ta sony jsou lepsi tv... a jinak koncim tuhle debatu, protoze se neda bavit s clovekem, ktery si slepe obhajuje svou tv a dal nevidi (jako bych to uz zazil ve vlakne lm660, kde si taky majitele nepripustili, ze ta tv maze v rychlych scenach)
Edit: a uprimne lituji tazatele, jestli mel odvahu docist az sem a omlouvam se mu za flame, ktery tady vznikl
Edit: a uprimne lituji tazatele, jestli mel odvahu docist az sem a omlouvam se mu za flame, ktery tady vznikl