Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

PANASONIC VIERA TX-P42ST60E a AV receiver Yamaha HTR-4065 - problém s HDMI control - prosím o radu

anaf1 (3)|6.12.2013 13:46
Mám TV TX-P42ST60E a AV receiver Yamaha HTR-4065 + Yamaha BD-S473 a nepovedlo se mi správně nastavit zvuk s povoleným HDMI control.
Problém: Když na AV receivru povolím HDMI control (TX-P42ST60E je připojena přes svůj HDMI2 s ARC (ARC a HDMI control je asi napevno nastaveno)), tak je vše OK (zvuk hraje z reprobeden), ale jen dokud celý systém nevypnu.
Po opětovném zapnutí celého systému si TV přijímač zvukový kanál "zabere" pro sebe a všechen zvuk jede (překvapivě) přes TV - z rádia i přehrávače. Reprobedny jsou tímto odpojeny a nehrají. Propojení jsem dělal několikrát (i podle manuálu k Yamahaze HTR-4065) ale výsledek je pokaždé stejný. Asi dělám někde chybu :-(
Nakonec jsem propojil TV a AV receiver optikou a HDMI control vypnul, ale pak samozřejmě nejde regulovat hlasitost zvuku z reprobeden přes TV ovladač, což je celkem důležitá funkce.
Přitom to podle manuálu AV receiveru vypadá tak jednoduše. Všechny kabely mám HDMI 1.4 (pro ARC i HDMI control i pro ethernet).
Najde se dobrá duše, která by věděla , co s tím? Díky předem.
tdlmarek (1566)|6.12.2013 14:07
[QUOTE=anaf1;475130]Nakonec jsem propojil TV a AV receiver optikou a HDMI control vypnul, ale pak samozřejmě nejde regulovat hlasitost zvuku z reprobeden přes TV ovladač, což je celkem důležitá funkce.[/QUOTE]
Tady něco nehraje, hlasitost jde za použití HDMI CEC regulovat TV ovladačem i při propojení optikou.

Jenom pro jistotu se zeptám, opravdu máš AVR a TV propojeno stylem AVR-HDMI OUT -> TV-HDMI ARC IN?

Další dotaz - co po zapnutí (předpokládám, že se zapne celý systém, tzn. zapne si TV sama i AVR?) ukazuje nastavení Viera Link? Tuším, že tlačítkem Home na DO (je to to zahnuté nad kurzorovou klávesou "nahoru") vyvoláš jakousi lištu, jedna z těch velkých ikon je Viera Link, na následující obrazovce lze manuálně volit, jestli zvuk půjde do interních reproduktorů, nebo na jiné zařízení.
anaf1 (3)|6.12.2013 14:22
Ano, je opravdu je AVR-HDMI OUT -> TV-HDMI ARC IN (u Panasonicu je to HDMI2)
Ano, když bylo nastavené HDMI control, tak se zapínal i vypínal s TV i AVR.
Oj, nastavení Viera Link. Tak tady jsem nezabrousil a o tomto nastavení nevím :-(
To by mohlo být ono!!! Jak se dostanu domů, tak hned vyzkouším.
anaf1 (3)|6.12.2013 17:48
tdlmarek: děkuji Ti moc za pomoc. Opravdu jsem měl v nastavení Viera Link nastaveny reproduktory TV. Co já se nad tím naseděl - a nic :-)
Teď to šlape jako hodinky.