Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Samsung a EPG

verdom (22)|5.12.2013 11:36
Mám doma LCD Samsung UE-52F6400
Plné EPG pro DVB-T načítá asi tři hodiny, pokud tedy ručně neprojedu všechny kanály, to jej má hned.
Panasonic předtím na stejné anténě měl info o programech okamžitě a na týden dopředu.
DVD rekordér jej má také hned a na stejné anténě.
Je to můj první Sam, jsou to co se týče EPG takoví slimáci a nebo je problém někde v nastavení?
RoPo (6061)|5.12.2013 11:50
To je chování Samsungů... taky mě to s(r)alo-se(r)e.

Panasonic je bez problémový. Prostě jinak napsaný FW.
verdom (22)|5.12.2013 12:11
To je škoda. Jinak by to byl celkem povedený výrobek, ale toto jej uživatelsky sráží mezi plebs.
To je nehezkých jmen co dostane od členů rodiny po tom co jej zapnou a hledají na co koukat. :((
bastlir (3245)|5.12.2013 18:59
[QUOTE=RoPo;475013]To je chování Samsungů... taky mě to s(r)alo-se(r)e.

Panasonic je bez problémový. Prostě jinak napsaný FW.[/QUOTE]

Tak to mě taky! :(( Naneštěstí každý výrobce má nějakou svou "jobovku".
Joystick013 (36)|5.12.2013 22:35
Bohužel je to tak a ani nevím jak by to u jednotunerového přijímače mohlo jít jinak, ale třeba to nějak jde a já to nevím :-). Alespoň Samsung načítá EPG daného multiplexu až po spuštění jednoho z programů daného multiplexu. Tedy, když zapnu telku na čt1, načte mi to EPG ke všem programům české televize, tedy multiplex 1. Jakmile přepnu na Novu, načte to komplet multilex 3. Jakmile Fandu, načte to komplet multiplex 4.
RoPo (6061)|5.12.2013 22:49
Ono to jde a Panasonic to umí! A mám dojem, že toto umí i ostatní výrobci. Např i Technisat to umí. Jak u TV, tak u STB.
bastlir (3245)|6.12.2013 02:12
[QUOTE=Joystick013;475070]Bohužel je to tak a ani nevím jak by to u jednotunerového přijímače mohlo jít jinak, ale třeba to nějak jde a já to nevím :-). Alespoň Samsung načítá EPG daného multiplexu až po spuštění jednoho z programů daného multiplexu. Tedy, když zapnu telku na čt1, načte mi to EPG ke všem programům české televize, tedy multiplex 1. Jakmile přepnu na Novu, načte to komplet multilex 3. Jakmile Fandu, načte to komplet multiplex 4.[/QUOTE]
Nojo, jenže zároveň i "zapomíná". :confused:
Retiree (659)|6.12.2013 08:09
Pánové, jaksi mně uniká jádro problému. Mám sice jen "maličkého" Sama 32", model D (2011), ale popisovaný problém jsem nezaznamenal. Zobrazuje se 5 řádků stanic (při abecedním řazení tedy, většinou, z různých kanálů). Většinu kanálů jsem delší dobu neladil, přesto se EPG zobrazuje (sedmidenní) u všech...
Možná je to tím, že EPG příliš nevyužívám, tedy nesleduju, ale nikdy se nezobrazila zpráva Žádné informace (tedy kromě závady na straně UPC). Možná je to tím, že vím, každý jednotlivý kanál - multiplex obsahuje veškeré informace o všech ostatních kanálech v síti, včetně EPG informací.
Platí to pro DVB-C v kabelové síti UPC, mělo by to platit i pro DVB-T
Tedy, pokud jsou EPG informace obsaženy v každém kanálu/multiplexu, pak je každý televizor, tedy i Samsung, zobrazí.
Obávám se ale, že žádnými technickými prostředky nelze vyřešit konkurenční neshody provozovatelů našich DVB-T sítí....:rolleyes:
RoPo (6061)|6.12.2013 08:36
Retiree: Právě, že Samsung to nezobrazí. Podle toho co píšeš je to závislé u Samsungu model od modelu.
Retiree (659)|6.12.2013 08:58
Nemám možnost srovnání, ale divím se, že by modely 2013 neuměly to, co umí modely 2011...
Také nevím, zda si provozovatelé jednotlivých DVB-T sítí navzájem předávají EPG informace, opět, nemám možnost srovnání, DVB-T nesleduju...
V každém případě závěr: Nelze srovnávat zobrazení EPG dat v DVB-C s EPG daty v DVB-T. V DVB-C mám jednoho poskytovatele a jedinou síť, v pozemním vysílání je několik sítí a několik provozovatelů, spolupracují? No a už vůbec nelze srovnávat s EPG v DVB-S.
Princip získávání EPG dat z multiplexu je patrně u všech výrobců stejný, nebo podobný a je daný příslušnými normami DVB vysílání.
bastlir (3245)|6.12.2013 08:59
To Retiree:
Sorry, neuvedl jsem, že popisuji DVB-S. Jinak také mám D-éčko a myslím si, že menu bude asi stejné pro všechny velikosti panelu (neověřeno).
RoPo (6061)|6.12.2013 09:31
Kdo tady porovnává EPG z různých vysílacích technologií? Pořád se bavíme o DVB-T, tedy Teresciálním (pozemním) vysílání.
Téma bylo o DVB-T a píši o DVB-T. U kabel i satelitu to je zcela jinak.
Retiree (659)|6.12.2013 09:57
Třeba já jsem psal o DVB vysílání obecně a uváděl jsem konkrétní příklad EPG v DVB-C a v DVB-T. Princip vysílání EPG informací nezávisí na konkrétní platformě, jejich zpracování také ne. Skutečně nevím a nechce se mi hledat, zda provozovatel DVB-T Sítě 1 přebírá a šíří EPG informace Sitě 2 a Sítě N ostatních provozovatelů, a naopak... Mělo by to tak být.
Znovu jsem si přečetl úvodní dotaz, tam skutečně něco není v pořádku a dá se o tom polemizovat... Ale rozhodně nechci negeneralizovat a slepě hájit Sama
Joystick013 (36)|6.12.2013 10:31
[QUOTE=bastlir;475083]Nojo, jenže zároveň i "zapomíná". [/QUOTE]

To bych řekl, že ani ne. Aspoň u mě pak vidím kompletní EPG.

---------- Doplněno v 10:31 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 10:27 ----------

[QUOTE=Retiree;475100] Skutečně nevím a nechce se mi hledat, zda provozovatel DVB-T Sítě 1 přebírá a šíří EPG informace Sitě 2 a Sítě N ostatních provozovatelů, a naopak... Mělo by to tak být.[/QUOTE]

Nevím jestli to tak má být, to by asi bylo super, nicméně takto to u mě nechodí. A to dokonce ani v rámci jednoho vysílače a jednoho poskytovatele dvou multiplexů. (Vysílač Krásné, Multiplexy 1 a 3, provozovatel Radiokomunikace)
bastlir (3245)|6.12.2013 10:40
[QUOTE=Joystick013;475103]To bych řekl, že ani ne. Aspoň u mě pak vidím kompletní EPG. ............[/QUOTE]
Já jsem omylem popisoval DVB-S, kde mám přes 60 sledovaných kanálů. No a tam mně to nesledované transpondery opravdu "zapomíná". Nicméně už stejně TV používám převážně jen jako monitor.
verdom (22)|10.12.2013 12:43
Tak opravdu, načítá to po multiplexu.
Jinak Samsung mi odpověděl toto: (jaké off-line a on-line kanály na DVB-T?)
Váš dotaz
Mám doma LCD Samsung UE-55F6400 (nemáte ho v nabídce dotazu)
Plné EPG pro DVB-T načítá asi tři hodiny, pokud tedy ručně neprojedu všechny kanály, to jej má hned.
Panasonic předtím na stejné anténě měl info o programech okamžitě a na týden dopředu.
DVD rekordér Panasonic má EPG také hned a na stejné anténě.
Je to můj první Samsung, je toto jejich běžnou (špatnou) vlastností?
Výhrad mám více, ale toto mne štve uplně nejvíce.

Odpověď našeho poradce

Vážený pane,

děkujeme Vám, že jste se obrátil na zákaznickou linku společnosti Samsung.

Zasíláme Vám informace k zobrazování EPG (Electronic Program Guide) u On-line a Off-line kanálů na Vašem televizoru UE55F6400. Funkce EPG (Electronic Program Guide) je načítána ihned po zapnutí televizoru na kanálech On-line a u kanálů Off-line nedochází k načítání EPG informace. Problém načítání informací EPG u Off-line televizních kanálů není způsoben televizorem. Nejedná se o závadu.

V případě kanálů online se jedná o televizní kanály vysílané v daném multiplexu (např.: ČT1, ČT2, ČT24, ČT4). U těchto kanálů bude načtené EPG, pokud bude přepnuto na jeden z nich.

Načtení EPG u ostatních kanálů (off-line) je nutné přepnout na některý kanálů (např.: NOVA) v jiném multiplexu. Po přepnutí na kanál v jiném multiplexu se načtou EPG informace pro kanály v daném multiplexu.

V případě alternativních EPG systémů u jiných zřízení si tyto systémy informace načítají při sledování kanálu (paketu) dopředu a uloží ji jako "off-line".

Máte–li jakýkoliv další dotaz, neváhejte se na nás opět obrátit, případně využít služby naší bezplatné zákaznické infolinky 800 726 786.

S pozdravem,

Aleš Nosek

Zákaznická infolinka Samsung
RoPo (6061)|10.12.2013 13:20
Rádoby "odborně" vysvětleno. A máš to. :-E