Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Vazbící zvuk - jde s tim něco udělat

Fricoolinek2 (675)|5.12.2013 09:30
Bohužel, moje snaha po co největší dokonalosti se mi vymstila. Natáčel jsem na jedné přednášce pomocí externího mikrofonu na kameře (přednášející hovořili bez užití jakékoliv zvukové aparatury) a protože jsem nechtěl, aby se mi do videa dostávaly různé pazvuky z ovládání kamery (švekování, šáhání na páčky zoomu...), umístil jsem ext. mikrofon o něco dále od kamery, na co jsem použil 3,5mm jack prodlužovačku. Bohužel, jsem si zvukovou nahrávku nezkontroloval ani neměl příposlech a výsledek dopadl takto. Dá se s tím něco dělat? Hlavně aby to tak šíleně nevazbilo - i za cenu snížení kvality nahraných hlasů?
[video=youtube_share;o3RAQIstIA8]http://youtu.be/o3RAQIstIA8[/video]
RoPo (6061)|5.12.2013 10:03
Jsou tam ruchy z GSM... mohlo by to jít přechroustat audio filtry (pásmovou zádrží) na vysoký kmitočet.
Prodlužka byla určitě nestíněná - normální dvojlinka?
appa (109)|5.12.2013 16:06
Např to jde takhle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Je to klasické nabrání šumu filtrem a aplikace na stopu. Např. to umí free softík Audacity a další.

Ukázka je z nekvalitního zdroje, tj. z yutube, určitě by to šlo i o fous lépe, kdyby byl kvalitnější zdroj zvuku, byť se šumem.
bastlir (3245)|5.12.2013 18:54
Já ještě tipuji nevhodný zdroj v PC, na kterém se to střihalo, nebo vadný kabel mezi kamerou a PC. To se pak takový volný vous změní v anténu.