MUX3 Praha Žižkov
Už dva dny mi nefunguje MUX3 ( 59. kanál) Praha Žižkov a nikde se mi nedaří najít informace o nějakém výpadku nebo odstávce. Může mi prosím někdo z Prahy sdělit, zda mu funguje ? Díky.
[QUOTE=petrmet;474474]Už dva dny mi nefunguje MUX3 ( 59. kanál) Praha Žižkov a nikde se mi nedaří najít informace o nějakém výpadku nebo odstávce. Může mi prosím někdo z Prahy sdělit, zda mu funguje ? Díky.[/QUOTE]
Mně to funguje normálně - kontroloval jsem to na ART a Očko Gold.
Mně to funguje normálně - kontroloval jsem to na ART a Očko Gold.
[QUOTE=bastlir;474481]Mně to funguje normálně - kontroloval jsem to na ART a Očko Gold.[/QUOTE]
Díky za odpověď. Napadá mě ještě, jestli se jim nemohla porouchat anténa směrovaná na východ, protože jestli se nepletu, tak ty bydlíš někde na severu, Bohnice, Ďáblice ? Já jsem ve Strašnicích, tj. na východě. Kdyby byl problém v naší společné anténě, nešel by ani MUX 1 a 2. Zkoušel jsem i malé síto za oknem v 1.patře, to sice ukazuje dobrý signál na kanálu 59., ale obraz ani zvuk žádný.
Díky za odpověď. Napadá mě ještě, jestli se jim nemohla porouchat anténa směrovaná na východ, protože jestli se nepletu, tak ty bydlíš někde na severu, Bohnice, Ďáblice ? Já jsem ve Strašnicích, tj. na východě. Kdyby byl problém v naší společné anténě, nešel by ani MUX 1 a 2. Zkoušel jsem i malé síto za oknem v 1.patře, to sice ukazuje dobrý signál na kanálu 59., ale obraz ani zvuk žádný.
[QUOTE=petrmet;474508]Díky za odpověď. Napadá mě ještě, jestli se jim nemohla porouchat anténa směrovaná na východ, protože jestli se nepletu, tak ty bydlíš někde na severu, Bohnice, Ďáblice ? Já jsem ve Strašnicích, tj. na východě. Kdyby byl problém v naší společné anténě, nešel by ani MUX 1 a 2. Zkoušel jsem i malé síto za oknem v 1.patře, to sice ukazuje dobrý signál na kanálu 59., ale obraz ani zvuk žádný.[/QUOTE]
Aha, že jsi to neřekl hned. Spíš bych oběhl barák, kdo a co na STA právě připojil a jestli to nekoliduje s 778MHz. . Ještě se podívej na Radiotelekomunikace, zda něco nehlásí.
Aha, že jsi to neřekl hned. Spíš bych oběhl barák, kdo a co na STA právě připojil a jestli to nekoliduje s 778MHz. . Ještě se podívej na Radiotelekomunikace, zda něco nehlásí.
[QUOTE=bastlir;474530]Aha, že jsi to neřekl hned. Spíš bych oběhl barák, kdo a co na STA právě připojil a jestli to nekoliduje s 778MHz. . Ještě se podívej na Radiotelekomunikace, zda něco nehlásí.[/QUOTE]
Na Radiokomunikace jsem se díval jako první, ale odstávku mají plánovanou až 18.12. 0.00-6.00. Na STA jsem měl podezření, ale když jsem zapojil svoji anténu na okně a taky MUX 3 nechytne, sice hlásí signál dobrý a kvalita taky dobrá, ale nic se nezobrazí, ani zvuk ani obraz. Přitom i na anténu na okně ostatní MUXy jedou. Od antény na okně jde jen koaxiál do přijímače, žadný zesilovač, slučovač.
Na Radiokomunikace jsem se díval jako první, ale odstávku mají plánovanou až 18.12. 0.00-6.00. Na STA jsem měl podezření, ale když jsem zapojil svoji anténu na okně a taky MUX 3 nechytne, sice hlásí signál dobrý a kvalita taky dobrá, ale nic se nezobrazí, ani zvuk ani obraz. Přitom i na anténu na okně ostatní MUXy jedou. Od antény na okně jde jen koaxiál do přijímače, žadný zesilovač, slučovač.
PS. Já ale asi nejsem běžný uživatel-ladič, protože ačkoliv mám anténu ve vertikálu na Žižkov, naladím kolem 90 kanálů, a to i těch za anténou.
---------- Doplněno v 16:48 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 16:46 ----------
[QUOTE=petrmet;474532]Na Radiokomunikace jsem se díval jako první, ale odstávku mají plánovanou až 18.12. 0.00-6.00. Na STA jsem měl podezření, ale když jsem zapojil svoji anténu na okně a taky MUX 3 nechytne, sice hlásí signál dobrý a kvalita taky dobrá, ale nic se nezobrazí, ani zvuk ani obraz. Přitom i na anténu na okně ostatní MUXy jedou. Od antény na okně jde jen koaxiál do přijímače, žadný zesilovač, slučovač.[/QUOTE]
Hmm, to znamená, že jde jen "nosná".
---------- Doplněno v 16:48 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 16:46 ----------
[QUOTE=petrmet;474532]Na Radiokomunikace jsem se díval jako první, ale odstávku mají plánovanou až 18.12. 0.00-6.00. Na STA jsem měl podezření, ale když jsem zapojil svoji anténu na okně a taky MUX 3 nechytne, sice hlásí signál dobrý a kvalita taky dobrá, ale nic se nezobrazí, ani zvuk ani obraz. Přitom i na anténu na okně ostatní MUXy jedou. Od antény na okně jde jen koaxiál do přijímače, žadný zesilovač, slučovač.[/QUOTE]
Hmm, to znamená, že jde jen "nosná".
Ještě jeden poznatek : na STB PVR mám EPG MUXu 3, ale to je asi načtené někdy dříve a stále si ho pamatuje. Na MMC EPG MUXu 3 není, asi si ho načítá při každém spuštění znovu ?
[QUOTE=petrmet;474535]Ještě jeden poznatek : na STB PVR mám EPG MUXu 3, ale to je asi načtené někdy dříve a stále si ho pamatuje. Na MMC EPG MUXu 3 není, asi si ho načítá při každém spuštění znovu ?[/QUOTE]
To není pravidlo pro všechny přístroje. Například TV mi EPG načte až tehdy, když ten konkrétní kanál spustím. Ale na MMC se mi rovnou načte všechno.
To není pravidlo pro všechny přístroje. Například TV mi EPG načte až tehdy, když ten konkrétní kanál spustím. Ale na MMC se mi rovnou načte všechno.
[QUOTE=bastlir;474530]Spíš bych oběhl barák, kdo a co na STA právě připojil a jestli to nekoliduje s 778MHz. . .[/QUOTE]
Tak už je problém konečně vyřešen. Odešel kanálový zesilovač na 59.kanál na STA.
Tak už je problém konečně vyřešen. Odešel kanálový zesilovač na 59.kanál na STA.
Nojo, jako odpůrce pokojovek jsem mezitím tetce do pokoje s přímou viditelností na Žižkov nainstaloval pokojovku :) a jde vše jako z praku. Jen jsem to sem zapomněl napsat.
Taky bych byl radši nezávislej na STA, ale bohužel jsem v 1.patře. Pokojovku jsem kdysi zkoušel, ale to byla bída. Síto na okně fungovalo v dobách analogu, je horizontálně polarizované a chytá asi nějaké odrazy. Muxy 1. a 2. na něm jdou, ale při projetí auta to zakostičkuje a nechce se mi dál experimentovat, když STA funguje. Když STA přestane fungovat, já do toho hrabat nechci a přes správce je to na dlouhé lokte.
[QUOTE=petrmet;476599]Taky bych byl radši nezávislej na STA, ale bohužel jsem v 1.patře. Pokojovku jsem kdysi zkoušel, ale to byla bída. Síto na okně fungovalo v dobách analogu, je horizontálně polarizované a chytá asi nějaké odrazy. Muxy 1. a 2. na něm jdou, ale při projetí auta to zakostičkuje a nechce se mi dál experimentovat, když STA funguje. Když STA přestane fungovat, já do toho hrabat nechci a přes správce je to na dlouhé lokte.[/QUOTE]
A venkovní anténa k oknu by nešla?
A venkovní anténa k oknu by nešla?
[QUOTE=bastlir;476612]A venkovní anténa k oknu by nešla?[/QUOTE]
To síto je venku za oknem, ale nemá přímou viditelnost na Žižkov, protože jsou kolem 5.patrové domy a já jsem v 1.patře. Musel bych pozvat někoho, kdo by změřil signál.
To síto je venku za oknem, ale nemá přímou viditelnost na Žižkov, protože jsou kolem 5.patrové domy a já jsem v 1.patře. Musel bych pozvat někoho, kdo by změřil signál.
[QUOTE=petrmet;476616]To síto je venku za oknem, ale nemá přímou viditelnost na Žižkov, protože jsou kolem 5.patrové domy a já jsem v 1.patře. Musel bych pozvat někoho, kdo by změřil signál.[/QUOTE]
V prvním kroku bych síto otočil naležato a v druhém kroku bych pro jeho natočení orientačně využil "teploměru" v TV.
V prvním kroku bych síto otočil naležato a v druhém kroku bych pro jeho natočení orientačně využil "teploměru" v TV.
[QUOTE=bastlir;476702]V prvním kroku bych síto otočil naležato a v druhém kroku bych pro jeho natočení orientačně využil "teploměru" v TV.[/QUOTE]
Nad tím jsem už přemýšlel, ale zatím mě nenapadlo, jak to udělat. Musel bych asi ohnout ten výložník o 90 stupňů, ale mám obavu, že praskne. Teď už se dělají síta tak, aby se daly otočit, ale já má ještě to starší, viz něco takového
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Nad tím jsem už přemýšlel, ale zatím mě nenapadlo, jak to udělat. Musel bych asi ohnout ten výložník o 90 stupňů, ale mám obavu, že praskne. Teď už se dělají síta tak, aby se daly otočit, ale já má ještě to starší, viz něco takového
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=petrmet;476710]Nad tím jsem už přemýšlel, ale zatím mě nenapadlo, jak to udělat. Musel bych asi ohnout ten výložník o 90 stupňů, ale mám obavu, že praskne. Teď už se dělají síta tak, aby se daly otočit, ale já má ještě to starší, viz něco takového
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
Aha, Ty máš to menší. Takže navrhuji:
1. sundej síto z výložníku
2. sežeň si nějakou trubku průměru přibližně jako má výložník a o něco delší, jak je rozteč třmenů síta
3. držíc síto v ruce pomalu z místa výložníku hledej podle "teploměru" v TV optimální signál a až ho najdeš, urči si nějaký bod z okolí, přes který Ti k sítu vede nejlepší signál.
4. uprostřed trubky si vyvrtej asi 4 až 5mm díru a namontuj ji na síto tak, aby díra v trubce vedla kolmo k sítu, neboli ve směru signálu
5. síto s namontrovanou trubkou přilož k výložníku a zaměř si podle vytýčeného bodu směr optimálního signálu
6. na výložník si označ osu do trubky vyvrtané díry
7. v téže ose vyvrtej díru i do výložníku
8. obě trubky pak patřičně dlouhým šroubem sešroubuj.
Toto síto je lehké, a tedy není nijak mechanicky namáhané a v podstatě ani větrem, takže tento primitivní spoj by měl stačit.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
Aha, Ty máš to menší. Takže navrhuji:
1. sundej síto z výložníku
2. sežeň si nějakou trubku průměru přibližně jako má výložník a o něco delší, jak je rozteč třmenů síta
3. držíc síto v ruce pomalu z místa výložníku hledej podle "teploměru" v TV optimální signál a až ho najdeš, urči si nějaký bod z okolí, přes který Ti k sítu vede nejlepší signál.
4. uprostřed trubky si vyvrtej asi 4 až 5mm díru a namontuj ji na síto tak, aby díra v trubce vedla kolmo k sítu, neboli ve směru signálu
5. síto s namontrovanou trubkou přilož k výložníku a zaměř si podle vytýčeného bodu směr optimálního signálu
6. na výložník si označ osu do trubky vyvrtané díry
7. v téže ose vyvrtej díru i do výložníku
8. obě trubky pak patřičně dlouhým šroubem sešroubuj.
Toto síto je lehké, a tedy není nijak mechanicky namáhané a v podstatě ani větrem, takže tento primitivní spoj by měl stačit.