Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

MUX3 Praha Žižkov

petrmet (55)|30.11.2013 00:42
Už dva dny mi nefunguje MUX3 ( 59. kanál) Praha Žižkov a nikde se mi nedaří najít informace o nějakém výpadku nebo odstávce. Může mi prosím někdo z Prahy sdělit, zda mu funguje ? Díky.
bastlir (3245)|30.11.2013 02:22
[QUOTE=petrmet;474474]Už dva dny mi nefunguje MUX3 ( 59. kanál) Praha Žižkov a nikde se mi nedaří najít informace o nějakém výpadku nebo odstávce. Může mi prosím někdo z Prahy sdělit, zda mu funguje ? Díky.[/QUOTE]
Mně to funguje normálně - kontroloval jsem to na ART a Očko Gold.
petrmet (55)|30.11.2013 12:10
[QUOTE=bastlir;474481]Mně to funguje normálně - kontroloval jsem to na ART a Očko Gold.[/QUOTE]

Díky za odpověď. Napadá mě ještě, jestli se jim nemohla porouchat anténa směrovaná na východ, protože jestli se nepletu, tak ty bydlíš někde na severu, Bohnice, Ďáblice ? Já jsem ve Strašnicích, tj. na východě. Kdyby byl problém v naší společné anténě, nešel by ani MUX 1 a 2. Zkoušel jsem i malé síto za oknem v 1.patře, to sice ukazuje dobrý signál na kanálu 59., ale obraz ani zvuk žádný.
bastlir (3245)|30.11.2013 16:28
[QUOTE=petrmet;474508]Díky za odpověď. Napadá mě ještě, jestli se jim nemohla porouchat anténa směrovaná na východ, protože jestli se nepletu, tak ty bydlíš někde na severu, Bohnice, Ďáblice ? Já jsem ve Strašnicích, tj. na východě. Kdyby byl problém v naší společné anténě, nešel by ani MUX 1 a 2. Zkoušel jsem i malé síto za oknem v 1.patře, to sice ukazuje dobrý signál na kanálu 59., ale obraz ani zvuk žádný.[/QUOTE]
Aha, že jsi to neřekl hned. Spíš bych oběhl barák, kdo a co na STA právě připojil a jestli to nekoliduje s 778MHz. . Ještě se podívej na Radiotelekomunikace, zda něco nehlásí.
petrmet (55)|30.11.2013 16:45
[QUOTE=bastlir;474530]Aha, že jsi to neřekl hned. Spíš bych oběhl barák, kdo a co na STA právě připojil a jestli to nekoliduje s 778MHz. . Ještě se podívej na Radiotelekomunikace, zda něco nehlásí.[/QUOTE]

Na Radiokomunikace jsem se díval jako první, ale odstávku mají plánovanou až 18.12. 0.00-6.00. Na STA jsem měl podezření, ale když jsem zapojil svoji anténu na okně a taky MUX 3 nechytne, sice hlásí signál dobrý a kvalita taky dobrá, ale nic se nezobrazí, ani zvuk ani obraz. Přitom i na anténu na okně ostatní MUXy jedou. Od antény na okně jde jen koaxiál do přijímače, žadný zesilovač, slučovač.
bastlir (3245)|30.11.2013 16:48
PS. Já ale asi nejsem běžný uživatel-ladič, protože ačkoliv mám anténu ve vertikálu na Žižkov, naladím kolem 90 kanálů, a to i těch za anténou.

---------- Doplněno v 16:48 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 16:46 ----------

[QUOTE=petrmet;474532]Na Radiokomunikace jsem se díval jako první, ale odstávku mají plánovanou až 18.12. 0.00-6.00. Na STA jsem měl podezření, ale když jsem zapojil svoji anténu na okně a taky MUX 3 nechytne, sice hlásí signál dobrý a kvalita taky dobrá, ale nic se nezobrazí, ani zvuk ani obraz. Přitom i na anténu na okně ostatní MUXy jedou. Od antény na okně jde jen koaxiál do přijímače, žadný zesilovač, slučovač.[/QUOTE]
Hmm, to znamená, že jde jen "nosná".
petrmet (55)|30.11.2013 17:08
Ještě jeden poznatek : na STB PVR mám EPG MUXu 3, ale to je asi načtené někdy dříve a stále si ho pamatuje. Na MMC EPG MUXu 3 není, asi si ho načítá při každém spuštění znovu ?
bastlir (3245)|30.11.2013 22:52
[QUOTE=petrmet;474535]Ještě jeden poznatek : na STB PVR mám EPG MUXu 3, ale to je asi načtené někdy dříve a stále si ho pamatuje. Na MMC EPG MUXu 3 není, asi si ho načítá při každém spuštění znovu ?[/QUOTE]
To není pravidlo pro všechny přístroje. Například TV mi EPG načte až tehdy, když ten konkrétní kanál spustím. Ale na MMC se mi rovnou načte všechno.
petrmet (55)|19.12.2013 20:20
[QUOTE=bastlir;474530]Spíš bych oběhl barák, kdo a co na STA právě připojil a jestli to nekoliduje s 778MHz. . .[/QUOTE]
Tak už je problém konečně vyřešen. Odešel kanálový zesilovač na 59.kanál na STA.
bastlir (3245)|19.12.2013 20:30
Nojo, jako odpůrce pokojovek jsem mezitím tetce do pokoje s přímou viditelností na Žižkov nainstaloval pokojovku :) a jde vše jako z praku. Jen jsem to sem zapomněl napsat.
petrmet (55)|19.12.2013 21:19
Taky bych byl radši nezávislej na STA, ale bohužel jsem v 1.patře. Pokojovku jsem kdysi zkoušel, ale to byla bída. Síto na okně fungovalo v dobách analogu, je horizontálně polarizované a chytá asi nějaké odrazy. Muxy 1. a 2. na něm jdou, ale při projetí auta to zakostičkuje a nechce se mi dál experimentovat, když STA funguje. Když STA přestane fungovat, já do toho hrabat nechci a přes správce je to na dlouhé lokte.
bastlir (3245)|20.12.2013 00:35
[QUOTE=petrmet;476599]Taky bych byl radši nezávislej na STA, ale bohužel jsem v 1.patře. Pokojovku jsem kdysi zkoušel, ale to byla bída. Síto na okně fungovalo v dobách analogu, je horizontálně polarizované a chytá asi nějaké odrazy. Muxy 1. a 2. na něm jdou, ale při projetí auta to zakostičkuje a nechce se mi dál experimentovat, když STA funguje. Když STA přestane fungovat, já do toho hrabat nechci a přes správce je to na dlouhé lokte.[/QUOTE]
A venkovní anténa k oknu by nešla?
petrmet (55)|20.12.2013 00:58
[QUOTE=bastlir;476612]A venkovní anténa k oknu by nešla?[/QUOTE]

To síto je venku za oknem, ale nemá přímou viditelnost na Žižkov, protože jsou kolem 5.patrové domy a já jsem v 1.patře. Musel bych pozvat někoho, kdo by změřil signál.
bastlir (3245)|20.12.2013 20:52
[QUOTE=petrmet;476616]To síto je venku za oknem, ale nemá přímou viditelnost na Žižkov, protože jsou kolem 5.patrové domy a já jsem v 1.patře. Musel bych pozvat někoho, kdo by změřil signál.[/QUOTE]
V prvním kroku bych síto otočil naležato a v druhém kroku bych pro jeho natočení orientačně využil "teploměru" v TV.
petrmet (55)|20.12.2013 21:39
[QUOTE=bastlir;476702]V prvním kroku bych síto otočil naležato a v druhém kroku bych pro jeho natočení orientačně využil "teploměru" v TV.[/QUOTE]

Nad tím jsem už přemýšlel, ale zatím mě nenapadlo, jak to udělat. Musel bych asi ohnout ten výložník o 90 stupňů, ale mám obavu, že praskne. Teď už se dělají síta tak, aby se daly otočit, ale já má ještě to starší, viz něco takového
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
bastlir (3245)|21.12.2013 00:48
[QUOTE=petrmet;476710]Nad tím jsem už přemýšlel, ale zatím mě nenapadlo, jak to udělat. Musel bych asi ohnout ten výložník o 90 stupňů, ale mám obavu, že praskne. Teď už se dělají síta tak, aby se daly otočit, ale já má ještě to starší, viz něco takového
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]

Aha, Ty máš to menší. Takže navrhuji:
1. sundej síto z výložníku
2. sežeň si nějakou trubku průměru přibližně jako má výložník a o něco delší, jak je rozteč třmenů síta
3. držíc síto v ruce pomalu z místa výložníku hledej podle "teploměru" v TV optimální signál a až ho najdeš, urči si nějaký bod z okolí, přes který Ti k sítu vede nejlepší signál.
4. uprostřed trubky si vyvrtej asi 4 až 5mm díru a namontuj ji na síto tak, aby díra v trubce vedla kolmo k sítu, neboli ve směru signálu
5. síto s namontrovanou trubkou přilož k výložníku a zaměř si podle vytýčeného bodu směr optimálního signálu
6. na výložník si označ osu do trubky vyvrtané díry
7. v téže ose vyvrtej díru i do výložníku
8. obě trubky pak patřičně dlouhým šroubem sešroubuj.

Toto síto je lehké, a tedy není nijak mechanicky namáhané a v podstatě ani větrem, takže tento primitivní spoj by měl stačit.