Jakou kameru nebo DSLR?
Zdravím,
potřeboval bych poradit, který přístroj koupit. Začínám se věnovat natáčení krátkých videí, které umístím na YT. Půjčuju si levnější kamery, ale rád bych si koupil něco svého. Natáčím v interiéru i exteriéru, délka videí max 2 minuty, ve videu jsou vždy osoby, max. vzdálenost od objektu 10m, důležitý je pro mě zvuk - tzn. kamera nebo DSLR musí mít patici pro ext. mikrofon. Další věc je můj laptop, který není nejnovější a nejnadupanější. Potřeboval bych, aby se střihem bylo co nejméně práce resp. aby postrprodukce byla co nejmíň náročná na různé úkony.
Jsem otevřený jak kamerám, tak zrcadlovkám, strop mám ale 20.000,-Kč. Pokud byste mi doporučili DSLR, jaký objektiv pořídit? Nehledám superkvalitní obraz, jde mi jen o to, aby laik při sledování nepoznal různé nedostatky ve kvalitě. Jak jsem ale psal, důležitý je pro mě zvuk. Ještě dodám, že se zrcadlovkou nemám zkušenosti. Jsem ale docela učenlivý :)
Prosím, doporučte mi nějaký strojek.
Předem moc díky!
potřeboval bych poradit, který přístroj koupit. Začínám se věnovat natáčení krátkých videí, které umístím na YT. Půjčuju si levnější kamery, ale rád bych si koupil něco svého. Natáčím v interiéru i exteriéru, délka videí max 2 minuty, ve videu jsou vždy osoby, max. vzdálenost od objektu 10m, důležitý je pro mě zvuk - tzn. kamera nebo DSLR musí mít patici pro ext. mikrofon. Další věc je můj laptop, který není nejnovější a nejnadupanější. Potřeboval bych, aby se střihem bylo co nejméně práce resp. aby postrprodukce byla co nejmíň náročná na různé úkony.
Jsem otevřený jak kamerám, tak zrcadlovkám, strop mám ale 20.000,-Kč. Pokud byste mi doporučili DSLR, jaký objektiv pořídit? Nehledám superkvalitní obraz, jde mi jen o to, aby laik při sledování nepoznal různé nedostatky ve kvalitě. Jak jsem ale psal, důležitý je pro mě zvuk. Ještě dodám, že se zrcadlovkou nemám zkušenosti. Jsem ale docela učenlivý :)
Prosím, doporučte mi nějaký strojek.
Předem moc díky!
kamery do 20.000 su v podstate k hovnu .. teda presnejsie na natacnie pozdravov z italie .. nie na pracu ..
Pokud jde o nákup nového přístroje tak do 20tis. můžeš koupit co chceš. Parametry budou hodně podobné a kvalita srovnatelná. Vybírej tedy spíš podle toho co ti padne víc do ruky nebo k jaké značce máš blíž. Nad DSLR s nějakou minimální výbavou skel za ty peníze ani nepřemýšlej. Můžeš uvažovat i o nějakém nákupu z druhé ruky. Tam můžeš za ty peníze narazit i na nějakou lepší variantu. Co se týče zpracování, bude to u všech podobné nebo stejné. Ze spotřebních kamer dostaneš prakticky vždy záznam v AVCHD a je třeba se připravit na to, že má určité nároky na HW. Pokud by jsi šel cestou starší techniky z druhé ruky, lze uvažovat o nákupu HDV kamery (páska). Tam je zpracování mnohem méně náročné na výpočetní výkon.
20.000 to je skoro 1000 eur ne ? za to kupis daku zrkadlovku (600 eur) a objektiv (300 eur) .. a mozes tocit .. ono zavisi co chces tocit .. ak mas cas na pripravu zaberov , tak zrkadlovka v tejto cenovej hladine urcite spravi lepsiu pracu .. Nejaka rozumna kamera stoji 2-3 tisic eur .. http://www.proficams.eu/shop/action/productdetail/oc/1945/product/sony-nex-ea50.xhtml
BTW: osobne by som sa HDV kameram dnes uz vyhol ..
BTW: osobne by som sa HDV kameram dnes uz vyhol ..
20 000,-Kč = 730 eur
Takže jedině DSLR z druhé ruky a dosti ojetou.
HDV bych již také nedoporučil, i kvůli NTB.
AVCHD může řešit v nejhorším případě převoden do jiného kodeku.
Panasonic 800 nebo 900 řadu.
Takže jedině DSLR z druhé ruky a dosti ojetou.
HDV bych již také nedoporučil, i kvůli NTB.
AVCHD může řešit v nejhorším případě převoden do jiného kodeku.
Panasonic 800 nebo 900 řadu.
Jednoznačně doporučuji Panasonic DMC G6 (za ty peníze nic lepšího v současné době neexistuje) + zakoupit levné staré železné objektivy Canon FD + redukce na m4/3 + solidní ND filtry a kolem cca 20tis má vystaráno. Tohle je natočeno dnes a sestříháno na můj Panasonic DMC G6 s Canon FD 85mm f 1,8 a Panasonic 25mm 1,4 + ND4 a N8:
[video=vimeo;80871852]http://vimeo.com/80871852[/video]
[video=vimeo;80871852]http://vimeo.com/80871852[/video]
Díky za tipy, g6 se mi docela líbí. Jak je to u g6 se zvukem pokud použiju ext. mic? Ještě se chci zeptat, jestli je v g6 a g5 nějakej znatelnej rozdíl? G5 jsou teď docela za levno... Ještě rozmýšlím nad gh2 z druhý ruky. Má s ní někdo zkušenosti?
Pouzivam Rode videomic pro a zvuk je super. Pokud se podivas na diskuze na http://www.eoshd.com, coz je asi nej web na tuto alternativni nataceci tematiku, tak tam se g5, g6 a gh2 resila jednu dobu hodne a vysledek je, ze z techto tri je jednoznacne nejlepsi g6 a to dokonce nez hacknuta gh2. Podle me nema smysl jetou gh2 vubec kupovat g6 ma focus peaking ,lepsi v lowlightu, standardizovany jack na mikrofon, 50p atd atd....
pripajam sa ku kombai: Rode videomic ti bude plne postačovať a nad tou g3-tkou by som v tvojom prípade silno uvažoval..
Na Facebooku je k prodeji: Neprodávám já, jen jsem to tam objevil.
Nabízím k prodeji fotoaparát canon 5D MKII.
Jsem druhým majitelem od loňského roku. Fotoaparát funguje bez potíží, jedinou vadou je nefunkční USB, se kterým jsem jej již koupil (ale pozdě zjistil).
Používal jsem jej hlavně na portréty a semtam svatby.
Na obou LCD je přilepena ochranná fólie (další 2 nepoužité páry fólie)
Možnost osobního vyzkoušení v Ostravě/FM
K fotoaparátu přidám battery grip, 2x 16GB CF karty, 2x nové baterie, které vydrží v gripu cca 2000 snímků a nabíječku. Odhadem má nafoceno okolo 100 000.
Stále mám originální krabici, ale papíry atd jsem vyhodil.
Zde naleznete fotografie ve větším rozlišení:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Za 25k
Nabízím k prodeji fotoaparát canon 5D MKII.
Jsem druhým majitelem od loňského roku. Fotoaparát funguje bez potíží, jedinou vadou je nefunkční USB, se kterým jsem jej již koupil (ale pozdě zjistil).
Používal jsem jej hlavně na portréty a semtam svatby.
Na obou LCD je přilepena ochranná fólie (další 2 nepoužité páry fólie)
Možnost osobního vyzkoušení v Ostravě/FM
K fotoaparátu přidám battery grip, 2x 16GB CF karty, 2x nové baterie, které vydrží v gripu cca 2000 snímků a nabíječku. Odhadem má nafoceno okolo 100 000.
Stále mám originální krabici, ale papíry atd jsem vyhodil.
Zde naleznete fotografie ve větším rozlišení:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Za 25k