Citlivost DVB-T karet
Ahoj,
S DVB-T teprve začínám (až dosud jsem nahrával analog, jehož signál mám ze Žižkova velice slušný) a k pražskému zkušebnímu vysílání mám cca 35 km vzdušnou čarou (Poděbrady). Už jsem testoval interní kartu od Averu - chytil jsem 25. kanál - koukatelné to bylo docela bez problémů, ale nahrávatelné ani náhodou. Plno chyb, které absolutně znemožnily zpracování. Předpokládám, že šlo o špatnou citlivost karty.
Jakou kartu byste mi prosím doporučili ve stávající situaci - tzn. s vysokou citlivostí, ale taky i s ostatními dobrými parametry? Kdyby měla analogový vstup, taky bych se nezlobil :-E
Díííky!
S DVB-T teprve začínám (až dosud jsem nahrával analog, jehož signál mám ze Žižkova velice slušný) a k pražskému zkušebnímu vysílání mám cca 35 km vzdušnou čarou (Poděbrady). Už jsem testoval interní kartu od Averu - chytil jsem 25. kanál - koukatelné to bylo docela bez problémů, ale nahrávatelné ani náhodou. Plno chyb, které absolutně znemožnily zpracování. Předpokládám, že šlo o špatnou citlivost karty.
Jakou kartu byste mi prosím doporučili ve stávající situaci - tzn. s vysokou citlivostí, ale taky i s ostatními dobrými parametry? Kdyby měla analogový vstup, taky bych se nezlobil :-E
Díííky!
Myslim že tady není co řešit, takovej výběr DVB-T karet zase není. Určitě ti každý doporučí AirStar2, je osvědčená, má kvalitní tuner i software. Avery byly nízkou citlivostí proslulé. Jaká je situace teď to nevím, dyštak pak napiš jestli se příjem zlepšil.
Když ani to nepomůže pořiď si pořádnou směrovou anténu, třeba Color supra 21-60k, 10-16dB, cena 1030 Kč ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]).
Případně tam ještě můžeš dát předzesilovač, ale pamatuj že kvalitní anténa je základ, mizernej signál jenom předzesilovačem moc nevylepšíš.
Když ani to nepomůže pořiď si pořádnou směrovou anténu, třeba Color supra 21-60k, 10-16dB, cena 1030 Kč ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]).
Případně tam ještě můžeš dát předzesilovač, ale pamatuj že kvalitní anténa je základ, mizernej signál jenom předzesilovačem moc nevylepšíš.
Díky moc. Co se týče antény a předzesilovače, oboje mám. Díky tomu mám koneckonců i tak kvalitní analog. Zkusím tedy Airstar 2. Slyšel jsem také o kvalitě různých typů Hauppage. Maš s ní nějaké praktické zkušenosti?
Zdar, DVB-T v Podebradech v Hakenovce na Colorku spolecne s analogem, 25 kanal uplne super 46 nepouzitelny. Karty jsem zkousel vsechny tri nejuzivanejsi (Aver - starsi typ, AirStar 2 a Hauppauge NOVA-t PCI). Jednoznacne nejmensi citlivost Aver, pak AirStart a nejlepsi Hauppauge. Rozdil mezi AirStar a Hauppauge je ovsem nepatrny. Kdyz budes mit dotaz klidne na ICQ 8337584