Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

DVB-T2 rozšiřující karta

dagsutino (5)|26.11.2013 13:59
Dobrý den mám dotaz ohledně vysílání DVB-T2 jesli je již v prodeji rozšiřující karta Cl moc díky..
RoPo (6061)|26.11.2013 14:15
Rozšiřující karta Cl? To jako myslíš tuner v PCMCIA kartě? Nebo si jako myslíš, že stávající tvoje TV po "zázračném rozšíření CI kartou" bude umět DVB-T2?

Rozšiřující karta Cl může být maximálně jako CAM modul pro pre-pay kartu.
Pavel_tempx2 (829)|26.11.2013 17:30
no existují Expresscard tunery do notebooku (DVB-T2 jsem ještě neviděl), ale pochybuji že budou fungovat na TV, ikdyž možné by to bylo (v budoucnu), jenom CI slot na to asi nebude přizpůsobený, holt nový nákup TV nebo set-top-boxu ;)
Retiree (659)|26.11.2013 19:08
Vzpomínám si, že v počátcích DVB (kdy se u nás o DVB začalo psát), tak byly i úvahy o využití CI rozhraní... CA modul třeba jako rozšiřující hw pro MPEG4 a další použití. Vývoj však zjevně zamířil jiným směrem :-). Někde na webu jsem dokonce na takový CA modul narazil...
bastlir (3245)|26.11.2013 19:38
[QUOTE=Pavel_tempx2;474022]no existují Expresscard tunery do notebooku (DVB-T2 jsem ještě neviděl), ale pochybuji že budou fungovat na TV, ikdyž možné by to bylo (v budoucnu), jenom CI slot na to asi nebude přizpůsobený, holt nový nákup TV nebo set-top-boxu ;)[/QUOTE]
TV nemají slot pro exprescard. Navíc nevidím logiku v tom, proč do TV strkat další tuner. Že by dvoutunerová TV?:)

Já si spíš myslím, že tazatel špatně formuloval dotaz. Mimochodem, v posledním čísle (tj. 11/2013)SAT & DVB-T je kvalitní recenze o modulech.
RoPo (6061)|26.11.2013 21:04
Jak by jste do PCMCIA karty dostali RF signal? Jasne mit na ni redukci na standardni RF konektor a k tomu hnusne pichnout tlustej drat. Tak se to resi u tuneru v PCMCIA karte do notebooku. Jeden DVB-T pro ntb mam doma... U TV je to proste nesmysl.
Retiree (659)|26.11.2013 23:57
Nevím, zda je to reakce na bastlíře nebo na mě, nebo na oba, ale... tuner je (tedy býval) pouze vstupní ladicí díl, vše ostatní se řeší až za tunerem. Tedy analog, DVB T/C, MPEG 2 nebo MPEG4, descramblování... a tedy i T nebo T2. Takže PCMCIA (CAM) karta by RF signál samozřejmě nepotřebovala (prosím, nekamenujte mě)
bastlir (3245)|27.11.2013 18:21
Když jsem si to už poněkolikáté přečetl, myslím, že jsem už asi konečně pochopil (jsem asi pomalejšíB-)), o co jde. Takže tazatel má přijímač DVB-T a chce v budoucnu tímto přijímačem přijímat i DVB-T2 a předpokládá, že stačí do CI slotu zasunout "picmic" modul, který by vlastně byl DVB-T2 tuner. Myslím, že mohu téměř ze 100% jistotou tvrdit, že takto to fungovat asi nikdy nebude. Pominu-li technický faktor, proč by to výrobce umožňoval? On totiž potřebuje prodat novou TV.
KamilZ (10277)|27.11.2013 18:51
dagsutino: prosím upřesni, o co se Ti přesně jedná (jestli DVB-T2 kartu do PC (PCI/PCIe), která bude mít i rozhraní na CI modul, nebo PCMCI/ExpressCard DVB-T2 tuner, nebo ...), nebo to zde dopadne špatně ...
Pavel_tempx2 (829)|30.11.2013 00:51
bastlir to dobře pochopil i vysvětlil ;) výrobci potřebují valit jednu technologickou novinku za druhou a vyrábět nové a nové TV....proto je teď tak velká i podpora 4K, ikdyž podle mě pro domácí podmínky je 4K zbytečně moc (ale to je asi věc názoru a úhlu pohledu)
bastlir (3245)|30.11.2013 01:53
[QUOTE=Pavel_tempx2;474476]bastlir to dobře pochopil i vysvětlil ;) výrobci potřebují valit jednu technologickou novinku za druhou a vyrábět nové a nové TV....proto je teď tak velká i podpora 4K, ikdyž podle mě pro domácí podmínky je 4K zbytečně moc (ale to je asi věc názoru a úhlu pohledu)[/QUOTE]
Ale asi ano, ale pro supervelké formáty. Jenže kdo si zboří čelní stěnu baráku a postaví si tam TV, že? :) Jinak máš pravdu, stejně ve 4K se aspoň zatím není na co dívat.