Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: Vypadávání snímků

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    10

    Dobrý den,
    měl bych takovej dotaz. Vlastním TV kartu Leadtek PVR2000 a když dám zachytávat video v plném PALu např. do DIVXu - standartní kvalita + deinterlace filtr - vyskočí zátěž procesoru na 100% a začnou vypadávat snímky jak na běžícim páse V klidovém stavu, když mam jen spuštěnou aplikaci WinFast a sleduju film, tak je vytížení 10%.
    Sestava: Athlon 64 3000+, 2x512MB DL CL2.5, MB ABIT AV8, ATI RADEON 9600Pro, Systémovej disk 80GB 2MB cache IDE, Disk na kterej se ukládá video je 200GB 8MB cache IDE. Zvukovka SB Audigy 2 ZS. Systém Windows XP SP2.
    Oba disky jsou čerstvě defragmentovaný, oba běží v režimu Ultra DMA 5. Zkoušel jsem odinstalovat + odstranit z registrů všechny zbytečné kodeky a ukončit všechny zbytečné aplikace, které se natahujou po spuštění systému.
    Verze ovladačů k TV kartě je 5.13.1.4008, grafická karta má ovladače Catalyst 5.3 a základní deska Via Hyperion 4in1 verze 4.55
    Počítač by to měl snad zvládat v pohodě, ale neni tomu tak. Tak bohužel netušim v čem by mohl být ještě zakopanej pes. Nenapadá někoho něco? Cokoliv (snad kromě reinstalu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Sestava by měla v pohodě stačit. Jak zachytáváš zvuk? Zásadně do PCM (nekomprimovaně), komprimace užere kus výkonu procesoru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    10

    Zkoušel jsem jak s komprimací, tak do PCM a dokonce i nezachytávat zvuk a zátěž je stále stejná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Taky záleží na bitrate, kduž jsem kdysi dělal pokusy, tak pri 3000kb/s vypadávaly snímky, kdežto při 1500 ne. Ovšem to mám Athlona 2100+, takže kde je chyba, to nevím. Zkus ještě zachytávat interlaced, co to udělá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    10

    To zkusit můžu, ale až budu doma
    Jinak tohle mi to dělá i při bitrate 1000kb/s a níž už se mě moc nechce )
    Vůbec mě nenapadá proč dochází k takovýmu zatížení
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    202

    V nastavení kodeku si dej klíčovej snímek každej. DivX má po instalaci přednastaveno jako klíčovej snímek asi až po 300 snímcích. Ty ostaní pak interpoluje a zvyšuje tak zátěž procesoru. Velikost výsledného souboru se nijak dramaticky nezvětší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    jj, to mě potom napadlo taky, navíc se výsledek dobře stříhá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    202

    Tak, tak, střih jde mnohem lépe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    10

    Tak tohle mohlo, zátěž se dostala na nějakejch 55% a snímky nevypadávaj, ale na druhou stranuse strasně zhoršila kvalita výsledého videa, což také neni dobré
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    tak zachytavej do mjpegu nebo DV, to jsou keyframe only kodeky, a kompresuj to az potom 2passem, jedina rozumejsi volba...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Vyměň DivX za Xvid a půjde to - z vlastní zkušenosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    Clee -netvrdil bych že jediná!
    pavelpt -tak tak! Taky valím přímo do XviD a deinterlovaně (snese pak menší dat tok a je to perspektivnělší neb brzo klasická TV umře a bylo by to na LCD a datavideoprojektorech problem) A nevyrábím stovky GB dat nějakými TV pořady, co možná smažu a někdy i ostřihnu a zaarchyvuji na DVD-R jen jako data(cca 2-3h/1DVD-R )! a nemusím to hodiny přeppočítávat a pod....

    Jen důrazně varuji!:
    -nemít při recordingu fuul screen-tedy obraz zvětšený přes celý monitor
    -XviD nastavit při rozlišení 720x576 na dat tok od 2000 do 3000 kb/s dle výkonu PC (tedy nééé jak někteří použijí přednastavených 900kb/s a vyrábí jen kostky...) a spíše ten vyšší(používám 2500), nastavíteli pro pozdější přesnější střih Max. I-frame namísto přednastavených 300, na každých cca 25(tedy každou sekundu, neb se digitalizuje PAL co má 25f/s) nebo i méně (pod 10 nedoporučuji, leda by PC zvládlo až 6000kb/s!), kdyby někomu připadla 1s moc dloho a střih hrubý.
    -u nejnovších XviDů vypnout v nastavení statistiku, grafy co stále běží i po zavření na pozadí a zatěžuje zbytečně CPU!!!!!
    -a nejdůležitější parametr nakonec! Kvalitu: Motion Search Precision, nezvládne ani 3GHz CPU v reálném čase(tedy digitalizovat analog PAL a zároven koprimovat do takto pokročilého kodeku!) větší jak: 4-High!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (přednastavená je právě na maximum: 6-U.High!, což bylo původně pro rozlišení 320x240 maximálně 640x480 a dat tok těch taky přednastavených 900kb/s...)

    Rekapitulace:
    -nezkoušejte zachytávat(digitalizovat) analog (PAL) do rozlišení 720x576 a současně komprimovat do XviD (DivX), namáteli CPU alespon (P4) 2,4GHz!!! a frekvenci sběrnice desky 533MHZ!
    -Fuulscreen při recordingu přímo do XviD -nejnáročnějšího kodeku na výkon CPU(ale nejlepšího ), který bude místy až 99%, sice jen o málo, ale přece ještě více zatíží již tak na max vytížené CPU a dochází k výpadkům snímků! (frame)
    -S rozlišením a I-frame roste nárok na vyšší dat tok!!! Jinak se generují jen kostky a subkostky... (Dat tok jen doporučuji od 2000 do 3000- sami si vyzkoušejte, co se vám líbí a dostačuje a na co má vaše PC , nejvíce a optimálně (kdy je kvalita lepší než MPEG-2!) však 6000 a max 8000kb/s, at zbude něco na zvuk-DVD pak umí nejvíce se zvukem 10000kb/s)
    -Precision nastavit na 4-High ... (ale kámošovo počítadlo s P4HT 3,2GHz/800MHz zvládne i 5-Very High -vyzkoušejte )
    -Deinterlaci doporučuj! (Prokládání bude brzo přežitek a navíc u XviD, podobně jako i dig. fotky a komprimaci JPG, kdy se šetří-krátí údaje barevně podobné a větší souvislé plochy. Vroubky Interlace(prokládání) tyto plochy rozbije a působí pro kodek stejně jako jako šum, což jaksi moc souvislé plochy nejsou , žeano... a kodek s tím má problémy, což se projeví kostičkováním především u mnoha pohybu v obraze-listí, hradiny řeky a pod., a nižších dat. tocích a tedy roste zbytčně nárok na dat. tok!) Interlaci odře (zatěžuje) CPU i když se předpokládá podpora i TV karty!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    jo ale ta tvoje neni rozumna , stolni playery pri takhle vysoky bitrate cukaj, muj kiss napriklad (cokoliv pres 2000) a kdyz si prectes mikovu recenzi DP-1100 tak novej model je na tom uplne stejne....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    U Mpeg-4 (DivX, XviD) od 2000kbps a vyssie s tym stolny DVDplayer cuka ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    kiss mi neustoji video co ma prumernou bitrate 2500, u statickejch scen pohoda, ale jakmile je trochu dynamictejsi zaber jde to srat...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vypadávání zvuku
    Od kaldap v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 31-05-2006, 21:12
  2. Vypadávání snímků při nízkém vytížení systému
    Od Lipe v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-10-2005, 09:26
  3. vypadávání snímků s GVW III
    Od Rewind v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-09-2004, 12:31
  4. Osobní zkušenost s řešením "vypadávání" snímků
    Od Tomáš Semecký v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 30-08-2004, 14:53
  5. Vypadávání snímků při zachytávání videa
    Od Tomáš Novák v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-05-2004, 12:49