Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 31

Téma: Vypadávání snímků

  1. #16
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Aha, a co 720x576, zvladne to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    prave ze 720x576
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    To mas take AVI ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Dělal jsem včera pár testíků, takže: při toku 1500kb/s a vzdáleností keyframů 200 bylo vytížení procesoru cca 60%, při zmenšování vzdálenosti sice mírně klesalo - až na 50% při všech klíčových snímcích, ovšem rychle klesala kvalita a při všech klíčových snímcích se obraz skládal prakticky už jen z čistých makrobloků. Rozumný kompromis je asi těch 25, jak píše Eda.
    Při toku 3000kb/s se zvýšilo zatížení na 80% a při reklamách až na 100% a začaly vypadávat snímky.
    Obecně se mi zachycený obraz moc nelíbil, pohybující předměty mají kolem sebe takový přelívající se šum a v případě nastavení vzdálenosti keyframe na 25 pozadí v sekundových intervalech lehce pulzuje.
    Pro srovnání obraz zachycený do PIC kodeku na q=18 byl OK a zatížení kolem 30%.
    Zkoušel jsem taky Xvid, ovšem tam při jakémkoli bitrate vyletělo zatížení nekompromisně na 100%. Kodek byl v defaultu, asi by chtěl nastavit, tím jsem se nezabýval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    10

    Hehe tak abych to možná trochu ještě upřesnil, tahle karta má HW encoder, takže když potřebuju zachytit nějakej film, kterej dále budu upravovat, tak to neni žádnej problém, ale mě jde spíš o vytvoření nějakého menšího (více komprimovaného) videa, např. na nahrávání MASHe 4077, kterej běží každej den a nechce se mi po každém nahrání hardwarově ho pak znova komprimovat na nějakou rozumnou velikost a kvalitu, přece jenom dělat to každej den, tak to zabere dost času a navíc mě to přestane po pár dnech bavit )
    Takže bitrate 1000 mě zrovna moc vadit nebude a velikost videa stačí na ten MASH bohatě 640x512, tak to sice nahrávat jde bez "vypadávání" snímků, při vzdálenosti keyframů 50 a deinterlace filtru. Ale vytížení procesoru je mezi 80-95%
    Mě spíš jenom zaráží, že když kámoš, kterej má sice P4, tak když nahrává při rozlišení 720x576, bitrate třeba těch 1000 (lepší pro porovnání ) vzdálenosti keyframů 300 a deinterlace filru má vytížení procesoru maximálně 20%, ale v průměru spíš tak kolem 15%
    Pořád se mi zdá, že je něco blbě, když ten můj komp nestíhá...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Slowly
    15%? To se mi nechce věřit. Ale u tebe chyba někde je, možná ještě v nastavení kodeku, ovšem to už je mimo mě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    mirekv: Zkoušel jsem taky Xvid,............, zatížení nekompromisně na 100%. Kodek byl v defaultu, asi by chtěl nastavit, tím jsem se nezabýval.

    Naco se snažím! že?...: -a nejdůležitější parametr nakonec! Kvalitu: Motion Search Precision, nezvládne ani 3GHz CPU v reálném čase(tedy digitalizovat analog PAL a zároven koprimovat do takto pokročilého kodeku!) větší jak: 4-High!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Slowly -to malé zatížení je blbost! čím více něco zabaluji, pokročile komprimuji (ale i přehrávám-kdy vlastně rozbaluji), tím větší zatížení CPU! Již méně náročný kodek MPEG-2 zatěžuje takový CPU na 30-80%! Nemá náhodou kámoš nějakej HW s HW podporou MPEG-4?! To dnes již také existuje, nejen pro MPEG-2! Proč by HW podporu tedy výrobci řešili?!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    10

    No těch 15% sem viděl na vlastní voči ) Taky sem tomu původně nevěřil, ale s úplně stejnym nastavenim jako u mě mu to jelo se zátěží 15% a u mě 100% ) použitej byl naprosto stejnej kodek, nastavení, stejnej program (FLY2000TV) i systém Windows XP SP2
    Jinak on má obyčejnou TV kartu - Asus TV/FM tuner 7135/Philips (aspoň na ní teda nevidim nic tak zvláštního) )
    Je to celý nějaký divný
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jojto
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    890

    Asus 7135 nema problemy s vypadavanim snimkov ani na slabsich zostavach, na rozdiel od mnoho inych kariet. Sam ho vlastnim a zachytavam na durone 818 full PAL MJPEG 18 bez filtrov bez vypadkov sminok (co sa o predchadzajucich TV kartach nedalo povedat). Zatazenie je u P4 @3,8 GHz cca 7% a AMD 3200+35% (sledovanie s filtrami) .
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    Citace Původně odesláno od mirekv
    Sestava by měla v pohodě stačit. Jak zachytáváš zvuk? Zásadně do PCM (nekomprimovaně), komprimace užere kus výkonu procesoru.
    Ja jsem sehnal na netu DivX;o)audiokodec, kterym chytam rovnou komprimovany zvuk. Meril jsem zatizeni a ta audiokomprese je asi 1%
    coz je myslim zanedbatelne. (nahraval jsem compozitni vstup, do ktereho jsem mel hozene video s jen modrou obrzovkou-setup, diky cemuz jel processor stale ve stejnem zatizeni...S kompresi MP3 jsem mel 65% a bez 64%-65%). Tak proc zvuk nekomprimovat rovnou, kdyz to vpohode jde a s naprostou synchronitou zvuku a videa!

    Koho bz to zajimalo, balik ve kterem je jak audio codec, tak i navod(printy)+ukazka je na teto adrese...ukazka je bez dodatecnych uprav, ve virtualdubu jsem pouze provedl vystrizeni tech par sekund s nastavenim direct stream copy. Schvalne jsem vystrihl dynamickou scenu...

    http://www.dickinson.wz.cz/pl/takzachytavamja.zip

    slysim tady hodne nazoru na to ze Xvid je kvalitnejsi a min zatezuje procesor nez DivX. Me se ale nikdy nepovedlo Xvidem zachytit kvalitnej. Tak by me zajimalo, jak to teda delate? Ani nastaveni, ktere tu popisujete, neni dle meho nazoru lepsi...
    Toz tak...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    DivX a Xvid, to jsou formáty, které jdou mimo mě, mám sice filmotéku i přehrávač těhle formátů, ale sám zachytávám do MPEG-2, MPEG-4 a vlastně posledního půl roku do DV přes AD převodník v kameře a vyrábím výhradně DVD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    mirekv -myslel jsi DVD-video?! (nooo ale nepsal... a divil by si se kolik nedorozumění u většiny lidí tak vzniká!............................)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Pochopils to ty, ostatní snad taky. Samozřejmě enkóduju do MPEG-2 a z toho dělám DVD-video.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    Citace Původně odesláno od Slowly
    ale mě jde spíš o vytvoření nějakého menšího (více komprimovaného) videa, např. na nahrávání MASHe 4077, kterej běží každej den a nechce se mi po každém nahrání hardwarově ho pak znova komprimovat na nějakou rozumnou velikost a kvalitu, přece jenom dělat to každej den, tak to zabere dost času a navíc mě to přestane po pár dnech bavit )
    Takže bitrate 1000 mě zrovna moc vadit nebude a velikost videa stačí na ten MASH bohatě 640x512]
    Tak jsem myslel ze se bavime o MPEG4. MPEG2 je zbytečne velky format na nejake serialy a filmy, na ktere mrknu a v zapeti je smazu... Jo ale pokud bude nejaky koncertik na CT2, tak to pak samoze DV kodek...)
    ZAtim se mi nepovedlo zachytit MPEG2 tak aby mi ho vzal bez recomprese videa Architect... Pouzivam pro zachytavani z tv Fly2000TV)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    930

    Citace Původně odesláno od Slowly
    No těch 15% sem viděl na vlastní voči ) Taky sem tomu původně nevěřil, ale s úplně stejnym nastavenim jako u mě mu to jelo se zátěží 15% a u mě 100% ) použitej byl naprosto stejnej kodek, nastavení, stejnej program (FLY2000TV) i systém Windows XP SP2
    Jinak on má obyčejnou TV kartu - Asus TV/FM tuner 7135/Philips (aspoň na ní teda nevidim nic tak zvláštního) )
    Je to celý nějaký divný
    Na skusku skus zachytavat na ten systemovy HDD (80 GB) a nie na 200 GB HDD.A potom daj vediet, ake je zatazenie CPU.Na TV Freak-u uz niekto mal problemy zachytavat na velky HDD, pritom na mensi disk s tymi istymi nastaveniami to slo bez problemov.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vypadávání zvuku
    Od kaldap v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 31-05-2006, 21:12
  2. Vypadávání snímků při nízkém vytížení systému
    Od Lipe v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-10-2005, 09:26
  3. vypadávání snímků s GVW III
    Od Rewind v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-09-2004, 12:31
  4. Osobní zkušenost s řešením "vypadávání" snímků
    Od Tomáš Semecký v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 30-08-2004, 14:53
  5. Vypadávání snímků při zachytávání videa
    Od Tomáš Novák v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-05-2004, 12:49